Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.937
- Поени од реакции
- 8.580
А зошто да не се направи?да се направат посебни тестови како што е Гликозилиран хемоглобин?
А зошто да не се направи?да се направат посебни тестови како што е Гликозилиран хемоглобин?
Можеби лошо го формулирав прашањето,но поентата ми е дали е неопходен таков тест доколку преку обична крвна слика ми покажа 4.5.А зошто да не се направи?
... нема потреба!Можеби лошо го формулирав прашањето,но поентата ми е дали е неопходен таков тест доколку преку обична крвна слика ми покажа 4.5.
Има тест за три месеци просек уназадМожеби лошо го формулирав прашањето,но поентата ми е дали е неопходен таков тест доколку преку обична крвна слика ми покажа 4.5.
Не и тој не е доволно добар. Најпрецизни сеИма тест за три месеци просек уназад
Не е мн скап 600ден
Тој покажува подобри резултати
Па да целата крвна слика е во ред. Покачено PDW може да биде една од последиците поради респираторни нарушувања ама сигурно ќе и се врати во нормала. Штом ќе оздрави направете уште една крвна слика.Isto pdw pokaceno maticna kazuva deka nisto strasno
Istoto go ima i moeto dete atanasko 22 meseci pravena pred 3 meseci so pokaceno pdw 38.10 kaj nejze 38.60 kaslese temperaturi mrsoli zeleni posle dve nedeli pravev 37.40 opadnaloПа да целата крвна слика е во ред. Покачено PDW може да биде една од последиците поради респираторни нарушувања ама сигурно ќе и се врати во нормала. Штом ќе оздрави направете уште една крвна слика.
...CRP 0,40 (референтна вредност >6 mg/l) укажува на вирусна инфекција кај девојчето, покачениот PDW% е нормален имунолошки одговор на воспалението.Mislenje za 5 godisna momicka vospaleno grlo potoa temperatura glavobolki . Isto pdw pokaceno maticna kazuva deka nisto strasno
Педијатарот не ви ги објасни резултатите од крвната слика?Mislenje sega za ovaa krvna vadenje krv kaj pedijatrija bambi qslika denes izgore od temperatura 39 vospaleno grlo gnojna angina . Antibiotici inekcii i almacin 5 dena
Rezultatite rece deka deteto se naogq vo bakteriska infekcija a ova pdw bese mnogu pokaceno sega e normalПедијатарот не ви ги објасни резултатите од крвната слика?
Бидејќи немаш на форумов педијатар, слушајј го тој што е на вашето дете.Rezultatite rece deka deteto se naogq vo bakteriska infekcija a ova pdw bese mnogu pokaceno sega e normal