Анализа на крв - толкување резултати

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.676
Поени од реакции
37.659
Случајно ја видов темава па ај да прашам нешто :)
Бев на систематски и резултатите ми се ОК освен што приметив дека RDW-SD е надвор од границите - 38,2 (Low 38.9, High 49.0).
Исто и шеќерот ми е 6,1
Докторката ми кажа дека ми се ОК резултатите. Дома видов дека 6 е високо ниво за шеќер.
... твојот „низок“ RDW со другите резултати кои се ОК не е причина за загриженост и не мора да биде поврзан со некој посебен тип на анемија, а околу шеќерот која е референтната вредност (од-до) во добиениот резултат од лабораторијата? или испитај го повторно некој ден на гладно или дополнително направи HbA1c тест- (тримесечни просечните глукозни нивоа во крвта).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.014
Биџи ќе ти потврди со интро вовед,главен дел и секако позитивниот заклучок,а секако пропратено со илустративни проекции:LOL: и секако сиже
E ako de, maticnata mi rece ako ne te pobaram znaci nemas gajle. I sega od kaj da znam jas dali zafatena e nesto ili nemam gajle. Baska so nema koj da mi gi desifrira.
I normalno cigara za cigara, vaka ko ke cekas najzaebano e ;)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.014
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.676
Поени од реакции
37.659
Najtaze rezultati
Aj nekoj neka protumaci dali sitno brojam :cautious:
Прегледај го приврзокот 393278
...каде е калциумот, калиум, натриум, д-димерите, па и ХДЛ (добар) и ЛДЛ(лош) холестерол?:cool:
Pak vie ne jadi mrsno, ne pusi, ne pijaj, samo smuti od krastajci i kardio.
Abe site ke ve ispratam :D
Image_1696626688.jpg
:D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.014
...каде е калциумот, калиум, натриум, д-димерите, па и ХДЛ (добар) и ЛДЛ(лош) холестерол?:cool:
E kaj e de :cautious:
Od kaj da znam, standarden sistematski bese, ne analiza na krv na nekoj hipohondrik koj bara vlakno vo jajceto pa da provervam sve i svacega. Iskreno da ne me pobaraja, nemase ni da odam ali ete zapnaja da ne recam moralo da se odi.
A da, tuka ne se gleda ali i pumpata mi ja proverija na ekg ili kako se vika vekje. Pu pu masala, top.
Malce i padna cudno na maticnata ko i kazav deka pusam, pijam, ne pazam sto i kako jadam , ne se zanimavam so sport, ne sum vakciniran od kovid i go pominav ako go pominav bez simptomi, a ne deka se pazev nesto posebno i generalno ne vodam nekoj zdrav zivot ili imam nesto posebno zdravi naviki :toe: .

Tuku kaj e toj doktorot nutriniocistot sto ne terase da jadime 10 kg limoni dnevno za da gi zadovolime nasite dnevni potrebi od vitamin C i da go jacame imunitetot so smuti od krastajci, da si naprajme sporedba na krvna slika :sneaky:

P.S ti doktorke kako razocarana vaka mi deluvas od mojata krvna slika po muabetot, kako da mi ljubomoris :cautious:

Член од
5 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
21
Еј докс к ми крвта? пред две недели ми вадеа крв моите онака за нишо да ме проверуеле лол иначе не пиам нишо од витамини и такви ствари
David krv.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom