...каде е калциумот, калиум, натриум, д-димерите, па и ХДЛ (добар) и ЛДЛ(лош) холестерол?
E kaj e de
Od kaj da znam, standarden sistematski bese, ne analiza na krv na nekoj hipohondrik koj bara vlakno vo jajceto pa da provervam sve i svacega. Iskreno da ne me pobaraja, nemase ni da odam ali ete zapnaja da ne recam moralo da se odi.
A da, tuka ne se gleda ali i pumpata mi ja proverija na ekg ili kako se vika vekje. Pu pu masala, top.
Malce i padna cudno na maticnata ko i kazav deka pusam, pijam, ne pazam sto i kako jadam , ne se zanimavam so sport, ne sum vakciniran od kovid i go pominav ako go pominav bez simptomi, a ne deka se pazev nesto posebno i generalno ne vodam nekoj zdrav zivot ili imam nesto posebno zdravi naviki
.
Tuku kaj e toj doktorot nutriniocistot sto ne terase da jadime 10 kg limoni dnevno za da gi zadovolime nasite dnevni potrebi od vitamin C i da go jacame imunitetot so smuti od krastajci, da si naprajme sporedba na krvna slika
P.S ti doktorke kako razocarana vaka mi deluvas od mojata krvna slika po muabetot, kako da mi ljubomoris