Од прстот мислам мене дека ми земаја и одма ми кажаја која крвна група сум.А од вената или од прстот ?
Дарувај крв така е бесплатно А и крв ти земаат од вена така да целосно ќе те испитаат ако нешто ти фали ќе те контактираат.
Од прстот мислам мене дека ми земаја и одма ми кажаја која крвна група сум.А од вената или од прстот ?
Хах, страв ми е до вена секој пат иако до сеа 5 пати од вена ми имаат земено. А за дарување ке размисламОд прстот мислам мене дека ми земаја и одма ми кажаја која крвна група сум.
Дарувај крв така е бесплатно А и крв ти земаат од вена така да целосно ќе те испитаат ако нешто ти фали ќе те контактираат.
Ништо страшно. Во нормални граници еШто значи ако тромбоцитите се 160 ?
Поработи малце на тромбоцитите. Најнова граница е 350 максимум. Ко што гледам тебе ти се 337....Пред една недела ни правеа систематски преглед на работа
Le 7.3
Hb 173
Er 5.70
Tr 337
Glikoza 4.2
Holesterol 4.0
Trigliceridi 1.05
Kreatinin 61
просто невероватно со оглед на тоа што исхраната ми е "нездрава"
Glicemia = шекер во крвтаЈас да си прашам шо е тоа Glicemija и AST?
Човече, па ти "напумпан" си бил со хемоглобин. Тркни до трансфузиологија, ќе експлодираш, ослободи некоја капка крв .Пред една недела ни правеа систематски преглед на работа
Le 7.3
Hb 173
Er 5.70
Tr 337
Glikoza 4.2
Holesterol 4.0
Trigliceridi 1.05
Kreatinin 61
просто невероватно со оглед на тоа што исхраната ми е "нездрава"
Ако барате финта во темава - аплауз.Шо е фината со темата?
Не ви ги чита докторот резултатите од лабораториски испитувања, или сакате да бидете ал-мајти знатижељни пациенти?
И како можи да му верувате на некојси Х што ви ги толкува тука? ((
Добри се, супер, хемоглобинот е вишок ама не е ништо страшно...Поработи малце на тромбоцитите. Најнова граница е 350 максимум. Ко што гледам тебе ти се 337....
Секако дека секој што направил крвна слика ке побара толкување и од матичниот, но зошто да не побара мислење и на форумот, овде има многу амбициозни луѓе што можеби и ќе дадат подобар совет одколку матичниот кој само ќе прокоментира во ред е се пријатно...Шо е фината со темата?
Не ви ги чита докторот резултатите од лабораториски испитувања, или сакате да бидете ал-мајти знатижељни пациенти?
Докторот и да ги прочита резултатите, ќе каже само: Добро е или нешто не чини.Не ви ги чита докторот резултатите од лабораториски испитувања, или сакате да бидете ал-мајти знатижељни пациенти?
И како можи да не ја прочиташ од почеток темата и да поставиш вака "паметно" прашање?И како можи да му верувате на некојси Х што ви ги толкува тука? ((