Океј ти се албумините (тоа се протеини), кај некои апарати референтните граници се 35-55 g/l, вредностите на албумините се качуваат при дехидратација на организмот, пиј повеќе течности и ќе се нормализираат. Железото се покачува кога се внесуваат железни препарати интрамускулно или интравенозно или пак доколку скоро била правена трасфузија, друг варијант е да е идиопатска причината за големите вредности.Deneska proveriv krv navidum e sve vo red osven albumini mi se pokaceni 51 imam a dozvoleno e 34-48 ako moze nekoj da mi objasni sto e toa albumini? i s-Fe mi e 33 (6.6-28.0) ova pretpostavuvam e zelezoto?
ova so zelezovo malku me zacudi od koga znam za sebe bev anemicen sekogas zelezoto mi bese pod granica posednive nekolku godini mi bese normalno ova e prv pat da mi e pokaceno a nisto ne sum zemal nikakvi lekovi za zelezo ili trasfuzija..Океј ти се албумините (тоа се протеини), кај некои апарати референтните граници се 35-55 g/l, вредностите на албумините се качуваат при дехидратација на организмот, пиј повеќе течности и ќе се нормализираат. Железото се покачува кога се внесуваат железни препарати интрамускулно или интравенозно или пак доколку скоро била правена трасфузија, друг варијант е да е идиопатска причината за големите вредности.
Конкретно за железото.Deneska proveriv krv navidum e sve vo red osven albumini mi se pokaceni 51 imam a dozvoleno e 34-48 ako moze nekoj da mi objasni sto e toa albumini? i s-Fe mi e 33 (6.6-28.0) ova pretpostavuvam e zelezoto?
Намали со леб малку, не јади доцна навечер, почни да земаш Омега 3, со диета да почниш што поскоро . Јас имав исто покачени триглицериди, ги средив на овај начин.deneska i ja prevev krvna analiza pokaceni trigliceridi 4.5 i zgolemen asat 44 a granica e 33 sto znaci ova i kako da gi simnam....
Ако е само асат покачен до таа мера не е страшно, без гајле.deneska i ja prevev krvna analiza pokaceni trigliceridi 4.5 i zgolemen asat 44 a granica e 33 sto znaci ova i kako da gi simnam....
Тачноизглед е во ред.
Што?Тачно
Здрава си, во ред еШто?
Присуство на слуз во урина може да биде доколку си била или се` уште си настината.Резултатите од анализата на урина;
- боја жолта, а референтна е светло жолта
- кетони +, а референтно е 0 - ова може се должи на тоа што бев гладна бидејќи истоврмено проверував и липиден статус на крв
- епителни клетки ++, а референтно е еден +
- кристали 0, а референтно е +
- забелешка; слуз +
На што може да се должи ова?
Немаш гајле. Никогаш сите парамтери без разлика дали се од крв или урина не може да бидат уредни во граници на нормала. Најмалку еден ќе отскокнува за малце. За кристалите само би ти препорачал да внесуваш повеќе течности. Слузот ти кажаа од што е, епителните клетки се повеќе најверојатно ако си имала пообилно крварење во последниот менструален циклус. Бојата е најмал проблем во секој случај. Зависи многу од храната што си ја јадела.Резултатите од анализата на урина;
- боја жолта, а референтна е светло жолта
- кетони +, а референтно е 0 - ова може се должи на тоа што бев гладна бидејќи истоврмено проверував и липиден статус на крв
- епителни клетки ++, а референтно е еден +
- кристали 0, а референтно е +
- забелешка; слуз +
На што може да се должи ова?
Се друго: бактерии, леукоцити, еритроцити, нитрити, билирубин, уробилиноген, гликоза, протеини, специфична тежина, pH, изглед е во ред.