Анален секс, анален оргазам, Analingus

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
дајте бе одлучете се -боли или не боли? и некој еве поискусен,поточно поискусна :) нека појасни процедура.. секако ако сака..онака чисто информативно
Боли и тоа многу боли...ако не си доволно опушнета и подмачкана (плунка, лубрикант што и да е) во спротивно боли но не многу и само на почеткот.

Мене лично не ми се допаѓа.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Боли и тоа многу боли...ако не си доволно опушнета и подмачкана (плунка, лубрикант што и да е) во спротивно боли но не многу и само на почеткот.

Не ги плаши девојките (n)

F

FARANG

Гостин

The aim of this mixed-methods study was to document and analyze the dimensions and meanings of anoreceptive pain and pleasure among heterosexual women. An online survey was carried out on a convenience sample of 1,893 women aged 18–60 years. Qualitative data were collected using open-ended questions mailed to women who expressed interest in continuing participation in the study; narratives from 68 women who had experienced anal intercourse were collected and analyzed for pain themes. Most surveyed women had experienced anoreceptive intercourse. A majority of women (79.1 %) reported their first anal intercourse to be painful, but for most of them the intensity and duration of pain/discomfort substantially diminished over time. Less than a third (27.7 %) of participants who regularly engaged in anoreceptive intercourse in the past 12 months stated that they rarely or never experience pain/discomfort with the practice. Nevertheless, most women who continued to practice anal intercourse (58.1 %) reported it to be very arousing and pleasurable. The pleasure associated with anoreceptive intercourse was best predicted by masturbatory frequency and orgasmic ability (with sexual intercourse). The qualitative assessment pointed to a wide range of personal experiences with and meanings attached to pain/discomfort associated with anoreceptive intercourse. Three broad pain themes emerged: (1) pain as insurmountable obstacle, (2) strategic management of pain, and (3) pain eroticization. The study findings suggested that the successful inclusion of anal intercourse into a couple’s sex life is often dependent on a specific learning process.

Се е кажано. Еве и дел од студијата за тие што сакате да прочитате повеќе, онака натенане со музиче да си прочитате ;)

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294

Го практикуваш ли редовно?

Член од
11 јуни 2012
Мислења
185
Поени од реакции
222
И ако не кењала 5 дена по ред што праиме после ? Или замисли пролив има :icon_lol:
Он топик: Јас си стојам понастрана од анален секс. Вагинален мие одличен и доволен. Кој сака нека експериментира. Немам ништо против тоа

ComputerService

Доктор
Член од
7 мај 2013
Мислења
90
Поени од реакции
50
Анален секс?! ништо посебо, побезбеден спрема вагиналниот :D
Бев една година грчка на одмор, имаше од Аустрија некој си туристки, седнавме на пажа вечерта(друштво бевме) ни се придружија и Аустријанките, отворено ти кажуваат дека обожаваат анален секс, па дури една кажа дека сеуште не била скината а често имала анален секс!
Имам доказ за тоа ! :P

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Што е вистина, а што не? Најголемите заблуди за аналниот секс

Додека некои жени признаваат дека уживаат во анален секс, на многу овој секс им е табу тема, најверојатно поради тоа што веруваат во најголемите заблуди околу истиот.

Сексологот и брачен советник Кат Ван Кирк, допрела некои од најголемите заблуди за аналниот секс и открива што е вистина, а што не е.

Заблуда: Ќе ве боли
Вистина: Аналниот секс не мора да биде болен. Сепак, почетниците честопати го практикуваат погрешно па затоа им е болен. Многу жени признале дека аналниот секс им приуштил неверојатно задоволство, а некои од нив доживеале и оргазам за време на анален секс. Ако парот го изведе на правилен начин, кој вклучува многу лубрикант, опуштеност, нежност и без брзање, нема да има простор за болка.

Заблуда: Ако еднаш болело, секогаш ќе боли
Вистина: Пробавте да имате анален секс но ве болеше и сега веќе никогаш нема да го практикувате? - Не морате да се откажете од нешто само поради едно негативно искуство. Најголемиот број негативни искуства за време на анален секс се токму поради фактот што партнерите не ги следат упатствата. Значи, само полека, без брзање и задолжително користете лубрикант. Постои и еден трик кој ќе ви помогне да се опуштите - стимулација на клиторисот.

Заблуда: Само "лесните жени" практикуваат анален секс
Вистина: Мајверојатно сте слушнале дека само оние "немирните" девојки или девојките со низок морал го практикуваат ваквиот секс. Меѓутоа, различни истражувања покажале дека аналниот секс го практикуваат многу хетеросексуални двојки. Во прашање е природата на љубопитност за сопственото тело и различните видови на уживање.

Заблуда: Аналниот секс може да го спаси сексуалниот живот на парот
Вистина: Постојат мажи на кои аналниот секс им причинува најголемо сексуално задоволство и би направиле се за нивната партнерка да се согласи на идеата. Жените кои се одлучуваат на тој потег го прават тоа само бидејќи мислат дека токму тоа ќе им ја спаси врската и дека нема да уживаат во таквиот секс. Тешко дека аналниот секс е тоа што ќе ја спаси вашата врска, очигледно во неа имате многу поголеми проблеми.

Заблуда: Не треба да користите кондом при анален секс
Вистина: Многу луѓе мислат дека не треба да користат кондоми при анален секс бидејќи не постои опасност од несакана бременост. Погрешно, многу погрешно! Најголемиот број на сексуално преносливи болести се пренесуваат токму преку анусот (кламидија, гонореја, ХИВ-СИДА).

Заблуда: Аналниот секс може да предизвика штета
Вистина: Практикување на било каков секс на погрешен начин може да предизивика штета. Доколку вагината ви е сува и не користите лубрикант може да дојде до повреди за време на сексот. Истото може да се случи и при анален секс, доколку не се практикува на правилен начин. Лубрикантот е задолжителен!

Заблуда: Анусот ќе се рашири
Вистина: Исто како што и многумина веруваат дека вагината се шири по породување, што е заблуда, така и многумина мислат дека анусот се шири по аналниот секс. Тоа не може да се случи.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Анален секс?! ништо посебо, побезбеден спрема вагиналниот :D
Бев една година грчка на одмор, имаше од Аустрија некој си туристки, седнавме на пажа вечерта(друштво бевме) ни се придружија и Аустријанките, отворено ти кажуваат дека обожаваат анален секс, па дури една кажа дека сеуште не била скината а често имала анален секс!
Имам доказ за тоа ! :P
У мкд имаш еден тон не скинати шо често имаат анален секс не мора да идеш до Аустрија за тоа.

Член од
20 март 2014
Мислења
16
Поени од реакции
8
сакам да пробам на некоја , до сега не сум го клавал у Анус на некоја заинтересиран сум

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
сакам да пробам на некоја , до сега не сум го клавал у Анус на некоја заинтересиран сум
Гарант има некој што би сакал. Може ќе ти пише порака. А двострано ако треба, би прифатил?

Sent from my Nintendo Game Boy using Game Boy Printer

Член од
16 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
174
маже, не заборавај да ја пљасниш по гз одвреме-навреме за да се стегнит појќе. Знајт да ти се разлабајт на среде онаквење и после џабе маката и барањето.
Поздрав и со лесно

Член од
20 март 2014
Мислења
16
Поени од реакции
8
маже, не заборавај да ја пљасниш по гз одвреме-навреме за да се стегнит појќе. Знајт да ти се разлабајт на среде онаквење и после џабе маката и барањето.
Поздрав и со лесно
Обавезно тоа една заушка по газот ке и мавнам ,троа црвен да и бидит

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Преценета работа ми е анален секс мене.Сум пробал со 3 девојки,на почетокот е одлично,пошто е мноогу потесно,ама после ми е онака.

Иначе исто така,од многуте гнасни муабети што ги имам слушано од другари(како им се испосерувале,буквално),некако ми е страв помалце да не ми се случи и на мене истото.

Нај ХЦ од еден другар кога му се исрала некоја,и рекол сеа под казна ќе го пушиш со гомна :D

Дунда повеќе од шупак.Потопло е и полигаво е.

Kajgana Shop

На врв Bottom