Алвин Плантинга, злото и слободната волја

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Искрено немам читано за човеков ама сконтав околу што е дискусијата. Ќе се информирам кога ќе можам. Да завршам со Хиченс.
Не ти е лош планот. Кристофер Хиченс е ајатолахот на антитеизмот. Бајаги писмен и бајаги убоит.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Кои сте тоа „вие“, има поише гадиња на темава?
Wow, really, ова ти е return!? Се разочарав. :(
Онтопик, нема слободна воља, за ден, два, милијарди години универзумот ќе заврши, така да што и да прави човештвото, џабе е.
Може да си бамборите филозофија до сабајле, господ не постои.

Не ти е лош планот. Кристофер Хиченс е ајатолахот на антитеизмот. Бајаги писмен и бајаги убоит.
Тука се согласувам со тебе.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Wow, really, ова ти е return!? Се разочарав. :(
Онтопик, нема слободна воља, за ден, два, милијарди години универзумот ќе заврши, така да што и да прави човештвото, џабе е.
Може да си бамборите филозофија до сабајле, господ не постои.

Тука се согласувам со тебе.
Да, тоа е бекхендот на твојот „софистициран“ сарказам. Другово, глеам све ти е јасно. Кој го ебе Плантинга. Напред Вардар, Панчев педер!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Каков Вардар бе, каков Панчев, на кое ниво се спушташ човече? Постојат книги и во нашето село, не само во твојот стан.Извади ја главата од задникот.Fckin idjit.
Нема сарказам во тој пост, btw.
Е вака те сакам бе, гаде. Шо се мучиш со финоќа. Болдираниве изблици на елоквенција те приклучуваат кон лепото друштво што не вреѓа. А ова болдираниов англески квази-акроним па ептен ти е кул.

btw сарказам има ама не е ти е софистициран, о гаде. Софистицираност да те акне со 300 на саат нема да ја осетиш.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Е вака те сакам бе, гаде. Шо се мучиш со финоќа. Болдираниве изблици на елоквенција те приклучуваат кон лепото друштво што не вреѓа. А ова болдираниов англески квази-акроним па ептен ти е кул.

btw сарказам има ама не е ти е софистициран, о гаде. Софистицираност да те акне со 300 на саат нема да ја осетиш.
Си ги измешал поимите дечко, брзо на курс по иронија и сарказам.Јас барем кажувам директно, ти све нешто као во обланди ставаш, а уствари навредуваш како никој друг.Не се секирај, ги гледам јас финесите и завршните удари во чоколадно обложените навреди кои ги сервираш.
Демек ние не сме паметни, нема да забележиме, ама јас ке им го потпикнам, онака професорски.

Онтопик, јасно и гласно да е:
НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ХРИСТИЈАНСКИОТ ФИЛОЗОФ АЛВИН ПЛАНТИНГА!!!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.657
Поени од реакции
59.671
Ја не видов, дискусијава околу сарказмот ми е интересна. Продолжете, да не ви сметам... :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545

Ова ќе биде интересно, продолжете... :)
Џабе си купил пуканки, Интериста. Коа некој ќе ме замаа со ваква елоквенција, појачана со покличи у болдфејс и ол капс прекинујам. ;)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.657
Поени од реакции
59.671
Пуканките ги потрошив во „свет“, има тема за тучата помеѓу гејските и ерменските попови. Се заклаа форумџииве, мислиш таму биле и се тепале :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Пуканките ги потрошив во „свет“, има тема за тучата помеѓу гејските и ерменските попови. Се заклаа форумџииве, мислиш таму биле и се тепале :)
Читав и видов. Врло бедно. Мислам за попоите. Форумџииве си бркаат работа.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.657
Поени од реакции
59.671
Како оние guilty pleasure филмови. Знаеш дека е за никаде ама сепак уживаш :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Како оние guilty pleasure филмови. Знаеш дека е за никаде ама сепак уживаш :)
С`ибал пиперот ти...искусен сеирџија.
--- надополнето: Dec 29, 2011 3:19 AM ---
Си ги измешал поимите дечко, брзо на курс по иронија и сарказам.Јас барем кажувам директно, ти све нешто као во обланди ставаш, а уствари навредуваш како никој друг.Не се секирај, ги гледам јас финесите и завршните удари во чоколадно обложените навреди кои ги сервираш.
Демек ние не сме паметни, нема да забележиме, ама јас ке им го потпикнам, онака професорски.

Онтопик, јасно и гласно да е:
НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ХРИСТИЈАНСКИОТ ФИЛОЗОФ АЛВИН ПЛАНТИНГА!!!
Не се глупирај понатаму, те молам. Смешно е да ме праќаш на вакви курсеви, затоа што кога ти и јас би биле на таков курс ти би седел некаде горе во амфитеатарот. А со вакво незнаење и истрчавања, ќе ти треба бајаги работа и attitude adjustment да го положиш курсот. ;) А еве ти ја дистинкцијата меѓу иронија и сарказам, о гаде!

Второ, кои сте тоа „вие“? Има ли други гадиња? Немој да се криеш во толпа. Научи да дискутираш на индивидуално ниво и со познавања од темата. А таа е за Алвин Плантинга (кого никад не си го читнал) и за неговиот третман на злото и слободната волја. Не е баш едноставен за читање, ниту пак ти би можел така лефтерно да го денунцираш како на форумов. Пробај па ќе видиш.

Болдфејсот, проследен со ол капс и многу извичници е јасен индикатор на форумска хистерија. Ти можеш да не се согласуваш и да се дереш додека не помодриш у фаца. Тоа не го прави твојот одговор моќен, туку само тебе те прави смешен. Ефектен одговор на ваква тема не е поклич во кој паушално негираш нечија философија (за која немаш појма). Аргументирана дебата подразбира конкретни објаснувања и поткрепени ставови.

Ако немаш капациетет за одредена дискусија, поумно е да седиш мадро и да не се чаталиш. Вулгарниот вокабулар и пцовки имаат повеќекратен негативен ефект: ја покажуваат твојата нетрпеливост, твојот ограничен реторички репертоар и ја потенцираат твојата немоќ да парираш во дебатата.

Кога би бил на твое место, би извлекол некоја поука од сево ова. Поздрав,

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас длабоко се извинувам што некој се навреди од моето скромно мислење и за да не бранувам многу, пошто нели, сум ограничен и неписмен, се откажувам од форумов.
Благодарам и пријатно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас длабоко се извинувам што некој се навреди од моето скромно мислење и за да не бранувам многу, пошто нели, сум ограничен и неписмен, се откажувам од форумов.
Благодарам и пријатно.
Де бре, една мала кавга и веднаш се откажувам од форумот. Овде на религија и на еден друф подфорум, има неколку членови, што во последниот месец изедоа толку вербален ќотек, што требаше самоубиство да извршат, а не да се откажат од форумот.

И сепак се сеуште тука...

Kajgana Shop

На врв Bottom