Како оние guilty pleasure филмови. Знаеш дека е за никаде ама сепак уживаш
С`ибал пиперот ти...искусен сеирџија.
--- надополнето: Dec 29, 2011 3:19 AM ---
Си ги измешал поимите дечко, брзо на курс по иронија и сарказам.Јас барем кажувам директно, ти све нешто као во обланди ставаш, а уствари навредуваш како никој друг.Не се секирај, ги гледам јас финесите и завршните удари во чоколадно обложените навреди кои ги сервираш.
Демек ние не сме паметни, нема да забележиме, ама јас ке им го потпикнам, онака професорски.
Онтопик, јасно и гласно да е:
НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ХРИСТИЈАНСКИОТ ФИЛОЗОФ АЛВИН ПЛАНТИНГА!!!
Не се глупирај понатаму, те молам. Смешно е да ме праќаш на вакви курсеви, затоа што кога ти и јас би биле на таков курс ти би седел некаде горе во амфитеатарот. А со вакво незнаење и истрчавања, ќе ти треба бајаги работа и attitude adjustment да го положиш курсот.
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
А еве ти ја дистинкцијата меѓу
иронија и
сарказам, о гаде!
Второ, кои сте тоа „вие“? Има ли други гадиња? Немој да се криеш во толпа. Научи да дискутираш
на индивидуално ниво и
со познавања од темата. А таа е за Алвин Плантинга (кого никад не си го читнал) и за неговиот третман на злото и слободната волја. Не е баш едноставен за читање, ниту пак ти би можел така лефтерно да го денунцираш како на форумов. Пробај па ќе видиш.
Болдфејсот, проследен со ол капс и многу извичници е јасен индикатор на форумска хистерија. Ти можеш да не се согласуваш и да се дереш додека не помодриш у фаца. Тоа не го прави твојот одговор моќен, туку само тебе те прави смешен. Ефектен одговор на ваква тема не е поклич во кој паушално негираш нечија философија (за која немаш појма). Аргументирана дебата подразбира конкретни објаснувања и поткрепени ставови.
Ако немаш капациетет за одредена дискусија, поумно е да седиш мадро и да не се чаталиш. Вулгарниот вокабулар и пцовки имаат повеќекратен негативен ефект: ја покажуваат твојата нетрпеливост, твојот ограничен реторички репертоар и ја потенцираат твојата немоќ да парираш во дебатата.
Кога би бил на твое место, би извлекол некоја поука од сево ова. Поздрав,