Албанците ја напуштаат Грција

H

HITCH

Гостин
Во 2010та , албанските емигранти пд Грција испратиле 514 милиони евра кон Албанија.
А, од Македонија колку пари се испратени во Косово и Албанија? Колку пари се донирани за „борците за човекови права“, како што ги викате вие или терористи, како што ги викаме ние - Македонците? Според твојава тема, мислиш дека на некому во Македонија, под некому мислам на неАлбанци, му е гајле што со заминувањето од Грција во Албанија помалку пари ќе се испраќаат? И уште повеќе ме интересира албанските амбасадори кои ја претставуваат Македонија колку се лојални кон државата која ја претставуваат. Знаеш како лобираат амбасадорите од ДУИ? Лобираат за признавање на независноста на Косово и за инвестирање во Косово и Албанија, не во Македонија. Секако овде нема да го спомнам и апелот на ЕУ да престанат рамковните вработувања, бидејќи квотата е исполнета.

Аха, да, ќе заборавев... Еве ти едно интервју од вашиот најсакан Али. Во меѓувреме, престанете да плачете и почнете да работите како и сите!!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
блазеси им на грците. им завидувам... ај ваљда ке дочекаме и кај нас заради ИКС причини да си отидат сите?

M

Muranyi

Гостин
Vrti suci Albancite si se pametni i dobri,za sebe samite.Kamo sreka i nie Makedoncite da bevme takvi,a ne vo svojata drzava potstanari da sme.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Заради економската криза во Грција , еден дел од емигрантите албанци , ја напуштаат земјата и се враќаат во Албанија.
Останатите се во дилема , бидејќи велат дека и во Албанија нема да биде подобро.

.
интересно- :)
но, во случајов повеќе губи гејлада- нема да има кои да им ги врши работите за пониски плати и неосигурени - гејците се оние кои се преценуваат:D
во секој случај -ова и те како доколку е масовно напуштање- ќе се одрази врз самата гејлада особено ќе се осети во градежништвото
но, прашање е и колку Албанија е спремна да ги прифати емигрантиве? кризата не ја одмина ниту неа

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Како и да е треба да се мисли на затварање/строга контрола на границата и строга политика во однос на добивање македонско државјансво. Кога вадев извод кој знае колку Косовари добиваа македонски државјанства за да идат у ЕУ или овде (за да извадат пасош).
ВМРО губи СДСМ добива на парламентарни избори,па го става фрле за министер во мвр а овој сега дели 300000 државјанства на малцинството и стануваат 50% мнозинство:icon_mrgr:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ВМРО губи СДСМ добива на парламентарни избори,па го става фрле за министер во мвр а овој сега дели 300000 државјанства на малцинството и стануваат 50% мнозинство:icon_mrgr:
Е тек тогаш ќе свршиме работа.. :cenzura:

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Сеуште се испод 6% , кога ќе бидат 25% во Грција , тогаш ќе бараме и таму.
а шојма врска проценти? не се тие лујџе ако се помалку?

сонце едно да ти е јасно не е грко ко македонецо, грко можи е секаков ама глуп не е...

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Грција на овој план доста профитира со кризата... многу пакистанци, афгани, црнци, албанци и др. ја напуштија и многу е намален бројот на емигранти во последните 2 години. И претходно имаше чистки на Албанци од страна на грчката полиција во операција наречена „Метла“. Само таму неможат многу многу да бараат права, зошто ќе изгнијат по островите...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Штакорите први фаќаат магла од бродот што тоне.
Така тој ќе има среќа да доживее еден краток, ироничен момент на чистота, пред да го проголта морето.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Штакорите први фаќаат магла од бродот што тоне.
Така тој ќе има среќа да доживее еден краток, ироничен момент на чистота, пред да го проголта морето.
Први бегаат, епа заслужуваат и да се удават. = )

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
И кај нас ќе видевме ваква статистика ама го прекинаа пописот.

Член од
11 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
10
haha znaci ve citam site i vaka ke kazam.. abe makedonce tebe za nisto ne te biva srbite igraat kur tasak so vas vi pokazuvaat grcko zname vie pak Albancite... grcite ime ne vi priznavaat pak Albanci.. bugarija koja ja pcuete koja e svetlosni godini daleku od vas i onie ve zaebavaat za istorijata.. turcija pak ekonomski ve iscrpuva se zbogatuvaat na vasa smetka.. cel svet vi se smee ama vie pak so Albancite.. neviden seljacizam inace :D

Kajgana Shop

На врв Bottom