yin yang
Who, me?
- Член од
- 24 април 2005
- Мислења
- 1.621
- Поени од реакции
- 32
1 . prizrenska liga nije nikakva nacionalisitcka organizacija no je to pokusaj
za spas albanskog naroda koji je u to vreme bio poistovecen sa turskim i pretilo mu je istrebljenje od strane susednih naroda.
2. Granice koje je postavila prizrenska liga su etnicke granice albanskog naroda. Danas nije moguce da bude ostvareno a za sutra ce mo videti.
Inace mi albanci i preferiramo evropu bez granica a ove granice sada postavljene su samo nas nacin da budemo pravedno zastupljeni u Eu jednoga dana kad svi budemo tamo.
3. Na Kosovi nije moguce uraditi dva entiteta ili federalizovati Kosovu zato
sto je Srba malo a drugo nisu kompaktno naseljeni. Licno bi bio za to da s sever da srbij u zamenu za Preshevu i Bujanoc. Tako bi se resilo nas problem sa srbima koji traje os 1878.
4. u Makedonijia albacni naseljavlju kompaktnu teritoriju, nisu adekvatno zastupljeni i stalno su im nametani zakoni koji ih diskriminisu. I njihob broj se blizi trecini stanovnistva sto je sasvim dovoljno za federelizaciju.
5. Licno kad bi makedonija bila pokazala potpunu ravnopravnost u odnosu
1 na 1 bi bi protiv federalizacije. To u prevodu znaci Premijer Albanac a predsenik Makedonac. Podjednai broj ministara i ostalo. To je najbolji put
da se resi pitnje makedonije bez fedralizacije ali mislim da je sada kasno.
Никад није каснооо.. да се љуби страснооо.. :pos2:
ОнТ, Зошто би било касно? Да речеме дека ќе се преобратиме за 180 степени и ќе станеме демократска држава, не по светски тертипи, туку во вистинска смисла на зборот. :pos2: