ova e objasnuvanje do galot, TMRO i site isfrustrirani decki od forumot koi ne se sposobni da gi sogledaat dokazite tuku tresat gluposti bezveze.
jas sum od Makedonskiot tabor, koj premnogu ja saka Makedonija i narodot koj zivee vo nea. izvinete sto jas nemozam da ve navreduvam vas ama moeto obrazovanie ne mi dozvoluva da se spustam na vase nivo.
inaku bas sakam da se zapoznaeme i togas se prasuvam samo kakov izraz na vaseto lice ke vidam, ili mozebi ke ostanete bez zborovi, i sto le ke bide so izjavite kursum, besenje, derenje. a be gospoda mene oko ne mi trepka od takvite kako vas i ako Makedonija treba da smeta na vas za odbrana togas loso i se pisuva, oti takvi neupateni vo vojuvanje ja branea RM vo 2001 pa vidovme sto se sluci. toa so pobedata sto vie tvrdite mi izgleda nesto kao u stilot nie pobedivme ama sudijata go proglasi protivnikot za pobednik bez da gi gleda rezultatite a sudija bea nasite politicari.
sega da vi objasnam sto e vojna, posto vie nemate poima od toa, toa vi e nauka gospoda a ne zemaj puskite i pukaj bez veze. vojnata so povelbata na OON e zabraneta i ima samo nekolku isklucoci koga e dozvolena, i sekogas koga doaga do vojna ima strana koja e vo pravo i drugata koja ne e vo pravo, odnosno treba da se obezbedi legitimitet za vojnata i toj e eden preduslov za da pobedis, a nie vo toa vreme kako obezbeduvavme legitimitet, vasiot brat ljube na TV so vladika od MPC gi blagoslovuva lavovite odnosno mu praca poraka na svetot deka nie vodime verska vojna, pa koj posle toa ke bide na nasa strana, koj poddrzuva verska vojna. ova ne veruvam deka e greska koga ministerot ima eden kup sovetnici i koga site luge koi se razbiraat od vojuvanje go znaat toa.
ni slucajno ne mu e rabota na ministerot da odi vo rezirani akcii, od koi posle vo ocite na javnosta ce izgleda kako heroj, tuku toj treba da raboti na dobivanje legitimitet za vojnata a ne sprotivno kako sto toj rabotese.
poslednite lavovi sto zaginaa se samo uste eden dokaz deka toj ne rabotese taka kako sto treba. sto napravi toj togas, koga lavovite trgnaa od Skopje za Trebos toj dava izjava koja se emituva vo zivo, i isto kako da im kazal na uckite eve nie ideme a vie presmetajte si kolku vreme imate za da postavite zaseda, pa on sekogas odese so niv vo akcija pa se prasuvam sto togas ne otide, ili znael deka ke se desi nesto.
golema tragedija sto zagina pretsedatelot inaku eden den sigurno ke kazese koj e odgovoren za neizvrsuvanje na naredbata za deblokaza na patot prema Jazince.
ima mnogu raboti koi eden den sepak Makedonskiot narod ke gi doznae.
a vie gospodine gal bevte da se borite ili da pravite turisticki fotografii.