Албански герилци кај Липковско езеро

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
ти читај меѓу редови , а некој ќе прави (за да имаш што да читаш) првиот пат е страшно , сега е веќе смешно .ЕЈ ! ТРЕБА ПАМЕТЕН ЧОВЕК , А НЕ ЗАЕБАНТИ ШТО СЕ ТЕПААТ ВО ПАРЛАМЕНТ !
...E KAKVA VRSKA IMA SEA SO ONIE U PARLAMENT ZA RAZLIKA SO OVIE VO LIPKOVO I ONA PREDPOSLEDNOTO VO TANUSEVCI I ONA ZADNJEOTO STO GO RANILE AGIM KRASNICI VO SELO POROJ,AMA TI GARANTIRAM DEKA OVOJPAT KE BIDE TURLI TAVA NEMA DA SE ZNAE KOJ NA KOGO PUKA,UTRE ZADUTRE KE SLUSNEME PAK USTE NESTO PA PAK USTE NESTO I KOA KE VIDIS ZNACI ROZI CVETAAT VO DRZAVAVA AMA ,NEMA PAMETNI LUGE BRE SVE SE KOJ OD KOJ .

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
ЕЈ ГАЛ:....

ИСКЛУЧИ КАПС ЛОК: Лево средина на тастатурата,

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
отсега со тебе у четри очи
сакав да ти кажам власта треба да се организира и на политички да ја извлече состојбата . доста од туѓи сценарија нека ги отворат очите нека соберат умни луѓе околу себе кои знаат како без да подлегнт на уцените од Е.У. се заморив
ај чао !

Член од
30 октомври 2007
Мислења
136
Поени од реакции
0
отсега со тебе у четри очи
сакав да ти кажам власта треба да се организира и на политички да ја извлече состојбата . доста од туѓи сценарија нека ги отворат очите нека соберат умни луѓе околу себе кои знаат како без да подлегнт на уцените од Е.У. се заморив
ај чао !
..e sea i ja ke ti kazam u cetiri oci,pa ne gleas deka se isfrustirani,nee samo od tugi scenarija tuku samite si gi pravat,abre se dodeka ne se ocisti olosot dzabe mlatenje prazna slama.

Член од
29 октомври 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
-Нема врска, не се герилци - само обични шверцери се, луѓе кои само сакаат да заработат за леб. Немојте сега вие - терористи или нетијазнам што, бидејќи ќе ги навредите нашите сограѓани, кои се за соживот, ама ете ние ги угнетуваме, па мораат понекогаш да се одбранат, како во наредниов пример:

-Детето вчера најверојатно само се повредило и си напишало UCK, затоа што е ненормално, или пак доколку навистина е нападнато - напаѓачите се Срби. А ако сепак, по некоја случајност се Албанци, тогаш мора да си признаеме, нападот и она што му го направиле, е легитимна активност, бидејќи кога си врвело по патот, едноставно им ги загрозило човековите права, односно ги вознемирило со своето присуство.

-Пограничната патрола, пред некој ден, е нападната од Срби, од самите себеси или било кој друг кој сака да им го загрози чесното име на Албанците. Доколку повторно по некоја случајност станува збор за Албанци, да знаете дека тоа биле обични шверцери (ова кога ќе го кажат, ми е најсмешно, као: шверцери се, не дигајте паника, у реду је они шо ги изрешетале полицајците), а никако некакви си герилци.

- овие шо им влегоа у Тетово на роденденска забава у стан, што ги претепаа и никому ништо, не е којзнае што, па сеа сите да се потресувате. Деца - си играле се степале, голема работа (и овој изговор го обожавам). Плус, факт е дека многу се изкурназиле Македонциве во Тетово. У сред Тетово сакаат роденден да прават. Македонци.

-Фабриката за пелени у Лешок што ја запалија, треба да им бидеме благодарни што манастирот не го срушија повторно. Па ако веќе морале, боље фабрика, него манастир. Или пак, човекот сам си ја запалил, повторно, нормално за да ги набеди своите сограѓани од друга националност. Е бре каков зол народ сме ние Македонците , само на комшијата да му умре кравата, се ќе сториме, па и сопственото стадо ќе го потепаме. Одиме понатаму:

- средношколецот пред некој ден, во тетовскиот клуб Сити, што му бапнаа нож, всушност нема врска. Љутви од Шипковица, у кафич, си го извадил ножот да си го исчисти, провери, наоштри, кога овој, види будала, се наденал на него, чисто за да го провоцира. Но Љутви веднаш го извадил ножот од телото на славомакедонскиот провокатор и не дозволил понатаму да биде провоциран.

-Мостот у тетовско, што го минираа, е лага, пласирана од владата. Имено владата ги украла парите од буџетот, предвидени за поправки и оддржување на мостови, (тоа се токму парите од даночниите обврзници Албанци;lol kако да постојат такви). Поради дотраеност и неодржување сам се срушил. А нас ваму не лажат.

-Сите пукотници, навечер (а и преку ден), во Тетовско, се свадби.

-Масовната тепачка и демолирање на инвентарот, помеѓу две групи, во Дајмонд - кафичот во кој милуваме да прајме собиранки, не е тепачка помеѓу Албанци од ДУИ и ДПА, туку помеѓу активисти на ВМРО и СДСМ кои кога веќе се степале напраиле преќутен договор, да зборуваат за цело време само на албански, за да се фрли лошо светло врз политичките активисти од партиите на другиот етникум.

Има уште, но ќе прекинам. Доволно е појаснето. Немојте ве молам, за се да ги обвинувате Албанците. Всушност сами сме криви. Се што ни прават ни прават со наша дозвола. До кога?
Kazi Mi Dokaz I So Ime Koj Gi Ubi Policajcite Koga Si Tolku Siguren Deka Albancite Se Tie Sto Pravat Problemi... i Toa Sto e Napisano UCK(na kirilica) Nemora Da Znaci Deka Albanec Go Napravil i Plus UCK sega Ne Postoi Neznam I Koj Albanec Bi Napisal, Znaes Deka Vo Kumanovo Recisi Site Makedonci Znaat Albanski? Vikas Albancite Pukaat Jas Licno Bev Prisuten Vo Ohrid Koga Pobedi SDSM vo 2002 I Kako Pukaa.. a Isto i VMRO Koga Pobedi Sega.. i Sto Sega Treba Li Da Znaci Toa Nesto Ako Gledas Nazad Nemoj Jas Da Ti Pokazuvam Fakti Sto Ste Storile Vie! Ne Sme Vlezeni Tuka Da Kazeme Koj e Los a Koj e Dobar Zatoa Sto Nitu Jas Mozam Da Dokazam Nesto Ni Ti... Zatoa Ne Se Pravi Pameten Zosto Ispagas Smesen...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Добро бе, ми го прочита ли она што го напишав или читаш само ако е напишано на тело. Па јас потполно се сложувам со тебе:

Kazi Mi Dokaz I So Ime Koj Gi Ubi Policajcite Koga Si Tolku Siguren Deka Albancite Se Tie Sto Pravat Problemi...Па јас, претпоставката дека Албанци го убија полицаецот, ја оставив последна и најневеројатна. Реков дека тоа се Срби или пак сами МВР го исценирале настанот, нормално за да ги набедат Албанците. Еве ќе кажам повторно - од сите светски нации Албанците се најнесомнителни во случајов.

i Toa Sto e Napisano UCK(na kirilica) Nemora Da Znaci Deka Albanec Go Napravil i Plus UCK sega Ne Postoi Neznam I Koj Albanec Bi Napisal, Апсолутно си во право, не знам кој Албанец би напишал. Сам си напишал или Србите му напишале. Исто и со работниците на Маврово, сами меѓусебно си пишувале по грбовите. Znaes Deka Vo Kumanovo Recisi Site Makedonci Znaat Albanski?- значи затоа киднапирачите збореле албански. Абе, што ти викам, они се! Македонците се. Цело време сами се повредуваат, за да ги набедат мирните Албанци.
Vikas Albancite Pukaat Jas Licno Bev Prisuten Vo Ohrid Koga Pobedi SDSM vo 2002 I Kako Pukaa.. a Isto i VMRO Koga Pobedi Sega..Еве логично објаснување за пукотниците деновиве што навечер се слушаат во Тетово и околина. Тоа е од изборите кога ВМРО и СДСМ пукале, па одекнува до ден денес.
i Sto Sega Treba Li Da Znaci Toa Nesto Ako Gledas Nazad - да, да гледам назад, едно петнаесет дена. Сето ова е ти се настани од претходните петнаестина дена.
Nemoj Jas Da Ti Pokazuvam Fakti Sto Ste Storile Vie! Ne Sme Vlezeni Tuka Da Kazeme Koj e Los a Koj e Dobar Zatoa Sto Nitu Jas Mozam Da Dokazam Nesto Ni Ti... Zatoa Ne Se Pravi Pameten Zosto Ispagas Smesen...

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Da za nekoj od narodot sve e izmisleno scenario ili nekoj drug, ne sakate vistinata da ja vidite. Ama koga togash ke ja vidite ama kasno ke bide.
Ali cela policija i bezbednosti sili nie preplaveno so ucki i spijuni od DPA.
Nekoj si mislat zosto e vaka so makedonija zosto edno malcinstvo ne toni 16 godini i eve nemozime da funkcionirame kako drzava dur ne se odkornat krminalnite elemnti i dur nema red i zakoni.

VRATI SE BRAT LJUBE!

Член од
29 октомври 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
Nema da pagam na provokacii vremeto ke pokaze dokolku ne ste sega svesni da ja sfatite realnosta togas so tek na vreme sigurno...

BI SAKAL I JAS DA SE VRATI VASIOT BRAT AMA ZAL MI E STO KE OSTANE ZAGLAVEN USTE DOLGO VREME... bidete pozdraveni tolku od mene za ovaa tema

moira

...The Goddess...
Член од
29 октомври 2007
Мислења
113
Поени од реакции
2
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=85619

Sega i gerilci stanaa vo a1 vestite, sto ne se prezeme nesto veke. Se gleda nato kolku dobro ja zastituva granicata.

Sto ima NATO da ja zastituva granicata, kade e makedonskata granicna policija da ja zastituva, cuva i kontrolira nasata, so godini veke neobelezana granica??? Nie ne sme vo sostojba da imame kontrola na terenot, nitu pak na granicata, i nikoj ne bara vina za taa sostojba i resavanje na istata, no od druga strana ocekuvame KFOR da ni ja cuva granicata i barame odgovornost kaj niv. Ne ja cuvale dobro granicata:nenene: Prisustvoto na KFOR na Kosovo ne e za da ja cuva makedonsko-srpskata neobelezana granica, gi boli niv za granicata, tie si imaat prioriteti na Kosovo. A i ne znam zosto veruvas deka "gerilata" (mi se dopaga novo iskonstruiranovo ime za teroristi od strana na A1) e od Kosovo? Ili pak podlegnuvas na partisko-medimskto ludilo i na fabrikata koja se restartira?

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Sto ima NATO da ja zastituva granicata, kade e makedonskata granicna policija da ja zastituva, cuva i kontrolira nasata, so godini veke neobelezana granica??? Nie ne sme vo sostojba da imame kontrola na terenot, nitu pak na granicata, i nikoj ne bara vina za taa sostojba i resavanje na istata, no od druga strana ocekuvame KFOR da ni ja cuva granicata i barame odgovornost kaj niv. Ne ja cuvale dobro granicata:nenene: Prisustvoto na KFOR na Kosovo ne e za da ja cuva makedonsko-srpskata neobelezana granica, gi boli niv za granicata, tie si imaat prioriteti na Kosovo. A i ne znam zosto veruvas deka "gerilata" (mi se dopaga novo iskonstruiranovo ime za teroristi od strana na A1) e od Kosovo? Ili pak podlegnuvas na partisko-medimskto ludilo i na fabrikata koja se restartira?
Mislish nie ne sakame da ja stavime granicnata policija ili mozda i armijata na granicata ama odgovorot od nato go znam an pamet nemojte taka mozda albancite tamo ke go gledat kako provokacija i toa ke vi go ocrni patot kon nato i eu..:tapp:
Ne teroristite se od makedonskata strana i od makedonskite sela.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
-Нема врска, не се герилци - само обични шверцери се, луѓе кои само сакаат да заработат за леб. Немојте сега вие - терористи или нетијазнам што, бидејќи ќе ги навредите нашите сограѓани, кои се за соживот, ама ете ние ги угнетуваме, па мораат понекогаш да се одбранат, како во наредниов пример:

-Детето вчера најверојатно само се повредило и си напишало UCK, затоа што е ненормално, или пак доколку навистина е нападнато - напаѓачите се Срби. А ако сепак, по некоја случајност се Албанци, тогаш мора да си признаеме, нападот и она што му го направиле, е легитимна активност, бидејќи кога си врвело по патот, едноставно им ги загрозило човековите права, односно ги вознемирило со своето присуство.

-Пограничната патрола, пред некој ден, е нападната од Срби, од самите себеси или било кој друг кој сака да им го загрози чесното име на Албанците. Доколку повторно по некоја случајност станува збор за Албанци, да знаете дека тоа биле обични шверцери (ова кога ќе го кажат, ми е најсмешно, као: шверцери се, не дигајте паника, у реду је они шо ги изрешетале полицајците), а никако некакви си герилци.

- овие шо им влегоа у Тетово на роденденска забава у стан, што ги претепаа и никому ништо, не е којзнае што, па сеа сите да се потресувате. Деца - си играле се степале, голема работа (и овој изговор го обожавам). Плус, факт е дека многу се изкурназиле Македонциве во Тетово. У сред Тетово сакаат роденден да прават. Македонци.

-Фабриката за пелени у Лешок што ја запалија, треба да им бидеме благодарни што манастирот не го срушија повторно. Па ако веќе морале, боље фабрика, него манастир. Или пак, човекот сам си ја запалил, повторно, нормално за да ги набеди своите сограѓани од друга националност. Е бре каков зол народ сме ние Македонците , само на комшијата да му умре кравата, се ќе сториме, па и сопственото стадо ќе го потепаме. Одиме понатаму:

- средношколецот пред некој ден, во тетовскиот клуб Сити, што му бапнаа нож, всушност нема врска. Љутви од Шипковица, у кафич, си го извадил ножот да си го исчисти, провери, наоштри, кога овој, види будала, се наденал на него, чисто за да го провоцира. Но Љутви веднаш го извадил ножот од телото на славомакедонскиот провокатор и не дозволил понатаму да биде провоциран.

-Мостот у тетовско, што го минираа, е лага, пласирана од владата. Имено владата ги украла парите од буџетот, предвидени за поправки и оддржување на мостови, (тоа се токму парите од даночниите обврзници Албанци;lol kако да постојат такви). Поради дотраеност и неодржување сам се срушил. А нас ваму не лажат.

-Масовната тепачка и демолирање на инвентарот, помеѓу две групи, во Дајмонд - кафичот во кој милуваме да прајме собиранки, не е тепачка помеѓу Албанци од ДУИ и ДПА, туку помеѓу активисти на ВМРО и СДСМ кои кога веќе се степале напраиле преќутен договор, да зборуваат за цело време само на албански, за да се фрли лошо светло врз политичките активисти од партиите на другиот етникум.

Има уште, но ќе прекинам. Доволно е појаснето. Немојте ве молам, за се да ги обвинувате Албанците. Всушност сами сме криви. Се што ни прават ни прават со наша дозвола. До кога?
ZA toa ne ne biva nas makedoncite.alooooooooooooo ovaa e samo predopreduvanje od albanija deka ke ima vojna.oste malko da se stopli pa ke vidime kolko ke e ovaa slucajno.bidejki nikoj ne vodi zima vojna.

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
...druze ova nee scenario tuku realnost.snimkata sto se gleda lipkovsko ezero.se mi se cini deka e snimeno od kaj brest,poznat mi e terenot.
Ај кажи сега зад која маска од снимката се криеше ти а? Од некаде си ми познат... (кога немаш што да му кажеш на човек што прв пат го гледаш)

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26

Do sekogash zosto makedonskiot narod samiot se vodi do uzash bez kraj, dobar tie postot sve e kazano.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Убиен косовскиот командант Дреница
Џавид Морина (43), озлогласениот косовар познат како командант Дреница, припадник на терористичката АНА и дел од групата, која есенва побегна од затворот Дубрава, е убиен вчераутро во тетовското село Одри. Тој беше осуден на 12 години затвор за терористички напади во Македонија.
Неговото тело, изрешетано со куршуми во стомакот и слабината и измасакрирано со безброј исеченици по главата и рацете, било фрлено да лежи на влезот од селото од ликвидаторите.
Неофицијалните информации, до кои стигна ВЕЧЕР велат дека Морина бил убиен околу 3:30 часот од вооружена група до скопското село Кондово. Неговиот труп бил понајден три часа подоцна на влезот во селото.
Во престрелката во семејна куќа во селото Одри сместено на падините на Шар Планина, наводно лесно ранет бил братот на кондовецот Агим Красниќи, Али.
Агим Красниќи за ВЕЧЕР изјави дека за инцидентот дознал од телевизија. Според Красниќи целиот настан е измислица и шпекулација. Тој телефонски разговарал со неговиот брат и нему не му било ништо, бил жив и здрав.
Извори од тетовската болница велат дека тој бил примен во раните утрински часови со лесни повреди од прострелни рани и по кратка интервенција заминал во непознат правец.
Лицето Зија Вејсели, за кое се претпоставува дека и припаѓало на групата од Кондово, бил тешко ранет и по лекарската интервенција во тетовската амбуланта Галаксија откаде пак бил префрлен на клиниката во Скопје, е примен на лекување вчера попладне околу 11 часот утрината.
Тој е сместен во одделот за трауматологија во Клиничкиот центар по вчерашната операција.
- Јас не сум видел ништо, но слушнав изутрината многу пукање, изјави средновечен жител на тетовското село Одри.
- Слушнав како одекнуваат истрели од соседната куќа, изјави селанецот. - Но беше сеуште темница и не можев да видам ништо, објаснуваше тетовецот.
- Куќата каде што имало пукање е на наш соселанец кој се вика Елези, но тој не живее веќе тука. Тој е во странство, велеа жителите на тетовското село.
На местото на настанот во текот на вчерашниот ден полицијата, истражен судија и заменик јавен обвинител вршеа увид.
Кај мртвиот косовар полицијата не пронашла никакви документи. По наредба на истражен судија телото на починатиот било дадено на Институтот за судска медицина на обдукција во Скопје.
На влезот во селото, но и внатре, вчера беше видливо огромно полициско обезбедување. Транспортни возила и специјалци на полицијата вооружени до заби, заедно со полициски крајслери, патролираа насекаде.
Џавид Морина е истиот човек што пред само три дена го бараа специјалците на МВР на патот Тетово-Јажинце, под сомнение дека сака да и се придружи на екипата на Лирим Јакупи-Нацист во Бродец.
Морина беше уапсен на Косово, каде што ја одлежувал казната се до 19 август, кога избега заедно со Лирим Јакупи Нацист и Рамадан Шити и уште четворица затвореници.

Kajgana Shop

На врв Bottom