Од сдс 2006 премиаа во дпмне и продолжија да крадат,ако се вратат нема да биде ништо поразличноzaev vekje kaza javno deka nikoj nema da brka od javna administracija, taka da soncogledite kje si smenat kniska i nie kje prodolzime da toneme vo dolgovi za nivni sigurni plati i pridonesi.
zatoa se borime, da gi simneme sdsm-dpmne posle 25 godini vladeenje vo drzavavaОд сдс 2006 премиаа во дпмне и продолжија да крадат,ако се вратат нема да биде ништо поразлично
Кој ќе ги смени кога сите се исти?zatoa se borime, da gi simneme sdsm-dpmne posle 25 godini vladeenje vo drzavava
ja ne sum ist, ti ne si ist. osven gjorgji ustavniot, vlade,bitushe i inglorius,nikoj na forumov ne e ist. problemot e sto oni igraat na kartata demotiviranost na obicniot gragjanin da glasa. ako gi vidis rezultatite.oni si imaat minimum glasacko telo i na izbori odlucuva nekoj mal procent zalutani. megju 150 000 i 200 000 glasovi na izbori ne se za sdsm-dpmne. toa e od tie sto iskacaatКој ќе ги смени кога сите се исти?
Шо има врска за тебе дали некој ќе ги смени или не, и онака си одиш за германијаКој ќе ги смени кога сите се исти?
Не ти текуваше нешто паметно да непишеш?Ти уште не си на спиење? Мама и тато те баталиле. Газето да го избришеш, да не ти смрди.
Предлагам Америка да не окупира.Кој ќе ги смени кога сите се исти?
Секако дека не се сите исти. Кажи ти еден пример кога нашата држава е била на ова ниво. Ние немаме држава, криминалците си имаат држава. А еве СЈО е доказ дека може поинаку ако го споредиш со ЈО.Кој ќе ги смени кога сите се исти?
Бравос ја откри мистеријата.ja ne sum ist, ti ne si ist. osven gjorgji ustavniot, vlade,bitushe i inglorius,nikoj na forumov ne e ist. problemot e sto oni igraat na kartata demotiviranost na obicniot gragjanin da glasa. ako gi vidis rezultatite.oni si imaat minimum glasacko telo i na izbori odlucuva nekoj mal procent zalutani. megju 150 000 i 200 000 glasovi na izbori ne se za sdsm-dpmne. toa e od tie sto iskacaat
ima megju 35-45% glasaci sto ne glasaat na izbori. tie treba da se razbudat.
А тоа во моментот би биле кој на пример? Сериозен човек обично размислува малце поддалеку од сега за после. Ете вака пошто сам си се декларира како поразличен од другите, според тебе ако утре би имало избори кој би требало да ја добие власта ете според тебе. Која е таа трета политичка опција?zatoa se borime, da gi simneme sdsm-dpmne posle 25 godini vladeenje vo drzavava
Не ве разбирам. Ние до пред 1 година бевме во ситуација каде што имавме речиси еднопартиски систем. Вмро еве гледаме со сите ресурси ја брани и бетонира својата позиција, Дуи нешто слично, а ДПА била во шаките на Сашко. Значи колку толку само СДСМ од опозициските партии успеа да опстои. Зборот ми е не можеш ти од умерена диктатура да преминеш директно на скандинавски модел на демократија.А тоа во моментот би биле кој на пример? Сериозен човек обично размислува малце поддалеку од сега за после. Ете вака пошто сам си се декларира како поразличен од другите, според тебе ако утре би имало избори кој би требало да ја добие власта ете според тебе. Која е таа трета политичка опција?
Или накнадно ќе ја измислиме?
Умерена диктатура? Не ме зезај, еве ако не 10 тогаш 8 години имаме диктатура ко во Северна Кореја. Никој не смееше да писне против власта.Не ве разбирам. Ние до пред 1 година бевме во ситуација каде што имавме речиси еднопартиски систем. Вмро еве гледаме со сите ресурси ја брани и бетонира својата позиција, Дуи нешто слично, а ДПА била во шаките на Сашко. Значи колку толку само СДСМ од опозициските партии успеа да опстои. Зборот ми е не можеш ти од умерена диктатура да преминеш директно на скандинавски модел на демократија.
Чекај сега ај што се уфрли како падобранец ама нели народот 25 години се бореше против СДСМ ВМРО да ги симне од власт.Не ве разбирам. Ние до пред 1 година бевме во ситуација каде што имавме речиси еднопартиски систем. Вмро еве гледаме со сите ресурси ја брани и бетонира својата позиција, Дуи нешто слично, а ДПА била во шаките на Сашко. Значи колку толку само СДСМ од опозициските партии успеа да опстои. Зборот ми е не можеш ти од умерена диктатура да преминеш директно на скандинавски модел на демократија.