Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
kakva farsa,posle izbori sdsm sami kje go ukinat sjo
СЈО СИ ЗАМИНА ОД УБК, МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ ГАРАНТИРА ДЕКА НЕМА НИШТО ДА БИДЕ ИЗНЕСЕНО

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
zaev vekje kaza javno deka nikoj nema da brka od javna administracija, taka da soncogledite kje si smenat kniska i nie kje prodolzime da toneme vo dolgovi za nivni sigurni plati i pridonesi.
Од сдс 2006 премиаа во дпмне и продолжија да крадат,ако се вратат нема да биде ништо поразлично

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Кој ќе ги смени кога сите се исти?
ja ne sum ist, ti ne si ist. osven gjorgji ustavniot, vlade,bitushe i inglorius,nikoj na forumov ne e ist. problemot e sto oni igraat na kartata demotiviranost na obicniot gragjanin da glasa. ako gi vidis rezultatite.oni si imaat minimum glasacko telo i na izbori odlucuva nekoj mal procent zalutani. megju 150 000 i 200 000 glasovi na izbori ne se za sdsm-dpmne. toa e od tie sto iskacaat
ima megju 35-45% glasaci sto ne glasaat na izbori. tie treba da se razbudat.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Ти уште не си на спиење? Мама и тато те баталиле. Газето да го избришеш, да не ти смрди.
Не ти текуваше нешто паметно да непишеш?:popce:[DOUBLEPOST=1477087220][/DOUBLEPOST]
Предлагам Америка да не окупира.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Секако дека не се сите исти. Кажи ти еден пример кога нашата држава е била на ова ниво. Ние немаме држава, криминалците си имаат држава. А еве СЈО е доказ дека може поинаку ако го споредиш со ЈО.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
ja ne sum ist, ti ne si ist. osven gjorgji ustavniot, vlade,bitushe i inglorius,nikoj na forumov ne e ist. problemot e sto oni igraat na kartata demotiviranost na obicniot gragjanin da glasa. ako gi vidis rezultatite.oni si imaat minimum glasacko telo i na izbori odlucuva nekoj mal procent zalutani. megju 150 000 i 200 000 glasovi na izbori ne se za sdsm-dpmne. toa e od tie sto iskacaat
ima megju 35-45% glasaci sto ne glasaat na izbori. tie treba da se razbudat.
Бравос ја откри мистеријата.
Ептен го мотивиравте народот на кајгана. Утре да се одржат тука избори сигурно ќе можете да формирате влада.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
zatoa se borime, da gi simneme sdsm-dpmne posle 25 godini vladeenje vo drzavava
А тоа во моментот би биле кој на пример? Сериозен човек обично размислува малце поддалеку од сега за после. Ете вака пошто сам си се декларира како поразличен од другите, според тебе ако утре би имало избори кој би требало да ја добие власта ете според тебе. Која е таа трета политичка опција?
Или накнадно ќе ја измислиме?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
А тоа во моментот би биле кој на пример? Сериозен човек обично размислува малце поддалеку од сега за после. Ете вака пошто сам си се декларира како поразличен од другите, според тебе ако утре би имало избори кој би требало да ја добие власта ете според тебе. Која е таа трета политичка опција?
Или накнадно ќе ја измислиме?
Не ве разбирам. Ние до пред 1 година бевме во ситуација каде што имавме речиси еднопартиски систем. Вмро еве гледаме со сите ресурси ја брани и бетонира својата позиција, Дуи нешто слично, а ДПА била во шаките на Сашко. Значи колку толку само СДСМ од опозициските партии успеа да опстои. Зборот ми е не можеш ти од умерена диктатура да преминеш директно на скандинавски модел на демократија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не ве разбирам. Ние до пред 1 година бевме во ситуација каде што имавме речиси еднопартиски систем. Вмро еве гледаме со сите ресурси ја брани и бетонира својата позиција, Дуи нешто слично, а ДПА била во шаките на Сашко. Значи колку толку само СДСМ од опозициските партии успеа да опстои. Зборот ми е не можеш ти од умерена диктатура да преминеш директно на скандинавски модел на демократија.
Умерена диктатура? Не ме зезај, еве ако не 10 тогаш 8 години имаме диктатура ко во Северна Кореја. Никој не смееше да писне против власта.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Чекај сега ај што се уфрли како падобранец ама нели народот 25 години се бореше против СДСМ ВМРО да ги симне од власт.
Од каде сега пак СДСМ ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom