Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 октомври 2016
Мислења
36
Поени од реакции
29
а зошто сјо не ги работи сите случаи што ги поведе ( башка муабет што не отвара нови за други партии, освен дпмне)... ете колку знам имаше случај за Б.Ц., а не е вистина дека тој е ОУТ оф политиката, беше на конгресот неодамна со почести дочекан..
Зошто не се работи на тешжк изборен криминал, случајот за преправање на изборни резултати во општина Чаир, дури притвор имаа барано а сега го ставија во фиока ( по јавување од бејли ??)
муабетот „Абе никој не е совршен, сите краделе.“

Ете го доказот. И сега зошто не апселе Бранко и останатите, овие треба да си прават што сакаат? Ебате логиката. И јас сум сите да се уапсат, ама не може овие да останат слободни, само зашто другите не стигнале на ред.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.853
Поени од реакции
17.087
муабетот „Абе никој не е совршен, сите краделе.“

Ете го доказот. И сега зошто не апселе Бранко и останатите, овие треба да си прават што сакаат? Ебате логиката. И јас сум сите да се уапсат, ама не може овие да останат слободни, само зашто другите не стигнале на ред.
не се работи за апсење, зошто не тече процесуирање таму каде е се јасно, а случајот со Б.Ц. е конкретен...
А зошто не се процесуира случката за изборите во Чаир, па нели изборните работи му беа најприоритетни на сјо, дури без никаква основа го уапсија Темелко ( ја призна грешката и кејт), само за организирање на превоз на гласачи до гласачко место што е не само дозволено по закон туку и позитивно, овозможува секој да го оствари гласачкото право...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Чавков анд ко го исфрлиле истражителот од СЈО кој се наоѓал во МВР. Баграта изгледа мисли дека таа институција ја имаат наследено од нивните родители. Ќе биде жива смеа ако неписмениот Андонов со 1 ден министерување заврши во затвор.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Чaвкoв првo некa кaже кaкo гo нaместиле Кумaнoвo пa пoсле некa глуми глaвен. И тoј штo мaјкa бaрa вo Убк?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Нејќам вика бе.....:facepalm:
Овој од Телма ја шамара ко мало дете :pos:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Грујo 10 гoдини викa неќaм пa никoму ништo, ене дури и гo брaнaт.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Грујo 10 гoдини викa неќaм пa никoму ништo, ене дури и гo брaнaт.
Сине оди у штаб кај шарените бе нека те припремат поубаво за форумов, и после врати се тука и препукувај си се со грујовистите, мене остај ме да ве гледам колку сте ретардирани.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Сине оди у штаб кај шарените бе нека те припремат поубаво за форумов, и после врати се тука и препукувај си се со грујовистите, мене остај ме да ве гледам колку сте ретардирани.
Мoментaлнo сум вo штaб дo кaј 23:00 пoсле дoмa. Пoздрaв. :)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
разговорите обеси ги мачку о реп ( по српски) битни се документи, тендер е официјална работа, си има правила.. а тоа што некоја фирма работи вон тендер или пред е друга работа, не значи дека мора да и се плати ... и јас кај што работев , пред 13-14 години се залетаа да земат тендер; во обемот на тендерот немаше предвидено сигурносна опрема која е неопходна за безбедно работење на објектот, директорот не сакаше да ја додава во нашата понуда бидејќи не била барана во тендерот, за после нашата фирма на сопствен трошок да ја вгради... Лошото е што на тендер по закон нема анекс, треба нов дополнителен тендер, но има проблем што може и друг да се јави на тој тендер а изведувачот на првиот тендер веќе направил и додатни работи што се неопходни а барателот на тендерот не ги предвидел.....
Патем и оној објект поред Вардар каде булдожерчето скина канализациска цевка е земен на некој тендер, е сега оваква непредвидена работа може да го изгоре... анекс на работи и трошоци нема, ај ако ЕДНА фирма земала повеќе Тендери околу една поврзана работа, на еден ќе ќари на друг ќе зијани и така ќе се покрие, ама мала фирма ако земе само еден тендер може и да пропадне...
dali znaes deka bajagi od tenderite od skopje 2014 se davani na `najniskata` ponuda
za posle so aneksi da ripne krajnata cenata nekolkukratno
eve ti vikas deka po zakon,nema aneks.
poveli relativiziraj

S

silmarillion

Гостин
Уапсиле некој од СЈО :))) и вика другарон дека имало во МВР и УБК луѓе што ја сакаат државава и дека имало надеж :))) што ве глеам смешни бе.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom