Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Moon Child

Гостин
Не си има овој дадено оставка по своја воља. Се повеќе ми личи дека го тргаат да не сведочи, а не им е небитен да го (само)убијат...

А

Атлантист

Гостин
А врз основа на кој закон може да му се забрани?
Тоа Љубчо да го прашаш, но кај нас закони и устави, се е тоа релативна работа и секогаш зависи од политичката воља, надворешни влијанија и сл.

D

Darko_ufo

Гостин
Каде ти гледаш пропаганда? Ако си така инструиран да пишуваш, кажи, да не те земам за сериозно. Кај увото избриши се, мозок ти тече.[DOUBLEPOST=1465980211][/DOUBLEPOST]
Тоа ли е пропаганда? Тоа е факт. Прашај го тато да ти објасни што е пропаганда. Вистината не е тоа...
Факт е дека поради СЈО на крадоначалникот на Битола му е одземен пасошот, а наскоро и на Грујо ќе му биде одземен... И како сега тоа е неуставно а судот работи на обвиненија од СЈО?[DOUBLEPOST=1465980838][/DOUBLEPOST]
Привремено затворена.

едит:

- 11 мислења избришани, (оф топик, навреди)
- @Ставрогин бан од тема 1 ден, (лични навреди)

- @Ѓорѓи Н. друже нели е малку пе**рски прво да реплицираш со навреди, па потоа да пријавуваш? Следен пат ќе те санкционирам, а овај пат ти го доловувам моментот како тоа изгледа правдата.
Го банирав членот со кој долго време делам исто политичко/опшествено мислење. Во контекст на темава, тоа е таа непристрасност (професионалност) што се бара во нашето мизерно судство. Разбирам, ова е само форум.. но во исто време и добра платформа каде секој од нас може да покаже до кое ниво ни е свеста/совеста сеедно.

Поздрав, темата е отворена.
Вака ова не ти е прв пат, со тоа што не казнуваш нас неутралните ти на Ѓорги не му докажуваш како функционира правдата туку само му овозможуваш да ја тера пропагандата. Знам дека си член на СДСМ и дека сакаш да докажеш поента, но верувај они не ја разбираат така поента, они се уфилмуваат дека се во право и си земаат уште поголема сила да не провоцираат нас неутралинте. Запамти тука не сме ние членови на СДСМ па го напаѓаме ДПМНЕ, некој од нас е изгорен од неправда, оштетен за милиони денари директно не само индиректно преку данок за споменици.

Па друг пат коа ќе сакаш да делиш вака селеткивна правда демек еве ''банирам истомисленици само за на Ѓорги да му докажам дека правдата така функционира'' да знаеш дека на човек со испран мозок ништо нема да му докажеш туку само ќе го мотивираш повеќе.

Последно уредено од модератор:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Вака ова не ти е прв пат, со тоа што не казнуваш нас неутралните ти на Ѓорги не му докажуваш како функционира правдата туку само му овозможуваш да ја тера пропагандата. Знам дека си член на СДСМ и дека сакаш да докажеш поента, но верувај они не ја разбираат така поента, они се уфилмуваат дека се во право и си земаат уште поголема сила да не провоцираат нас неутралинте. Запамти тука не сме ние членови на СДСМ па го напаѓаме ДПМНЕ, некој од нас е изгорен од неправда, оштетен за милиони денари директно не само индиректно преку данок за споменици.

Па друг пат коа ќе сакаш да делиш вака селеткивна правда демек еве ''банирам истомисленици само за на Ѓорги да му докажам дека правдата така функционира'' да знаеш дека на човек со испран мозок ништо нема да му докажеш туку само ќе го мотивираш повеќе.
Како обичен член и човек пред се, те разбирам. Но колку и да делиме исто мислење, сепак овде (на форумов) мојата "мисија" и задача е со малку поголем спектар од обичното дискутирање и презентирање на лични ставови.

Со оглед на тоа што ти немаш целосен увид во приказната и правилата по кои работи форумов, за тебе изгледа едноставно да заклучиш дека лицето Џон До има испран мозок, и залудни се сите обиди да се промени нешто кај него.

Сепак, не е баш така. Не можам да навлезам во детали, но решението не е едноставно како што (ти) изгледа.

Поздрав.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Факт е дека поради СЈО на крадоначалникот на Битола му е одземен пасошот, а наскоро и на Грујо ќе му биде одземен... И како сега тоа е неуставно а судот работи на обвиненија од СЈО?[DOUBLEPOST=1465980838][/DOUBLEPOST]

Дарко, СЈО е законска институција и (треба да) работи според законот според кој е формирано. Јас сугерирам дека законот за формирање на СЈО не е согласно уставо. И не само јас, сите кои објективно го разгледуваат тоа. Ако уставниот суд не го прогласи тој закон неуставен, ќе си тера СЈО по постоечкиот закон.

Слободно нека бидам казнет затоа што одговорив соодветно на навретите кон мене. Мене образот ми е чист, никого не навредив без да сум директно навреден.. и тоа многу силно навреден. Ако сум навредил некого без тој мене да ме навреди, посочете ми, ќе му се извинам до земја.
Кое е провоцирањето? Кажи да не провоцирам, иако се трудам да не го правам тоа.
(А тебе, соодветно на твоето „испран мозок“, да те потсетам да си го собереш мозокот од жицата, се исуши од перењето, топло е надвор. Може да си продолжиш со машински испран мозок, со Ариел).

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Има индиректно врска со акциите на СЈО, пошо цело време се зборува за тоа каква „благосостојба“ владее во земјава овие 10 години и како биле влечени „вистинските потези“. Еве како оваа марионета, амеба жонглирала со бројките во последниве 10 години. На некои места на планетава каде живеат луѓе со малку повеќе мозок од златна рипка и општо познавање од економија вакво ѓубре од министер праќаат најмалку во политичка пензија, да не речам дека го тртат и во затвор за вакво неодговорно однесување со народни пари.
Сите го исклучувате од играта на влечкање по судови со кумашинот и фамилијата, ама се ми личи дека нема да биде баш така. Процентиве со читај и плачи.

13466555_309547536043811_789652477203973202_n.png

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Човекот сам си кажа дека договорот со кинезите е криминален настрана фактот што земале провизија.

Го чекам денот кога СЈО ќе излезе со овој предмет и ќе ги разобличи и валканите пари на Синохидро кои работат вакви проекти само во земји слични на нашата

D

Darko_ufo

Гостин
Дарко, СЈО е законска институција и (треба да) работи според законот според кој е формирано. Јас сугерирам дека законот за формирање на СЈО не е согласно уставо. И не само јас, сите кои објективно го разгледуваат тоа. Ако уставниот суд не го прогласи тој закон неуставен, ќе си тера СЈО по постоечкиот закон.

Слободно нека бидам казнет затоа што одговорив соодветно на навретите кон мене. Мене образот ми е чист, никого не навредив без да сум директно навреден.. и тоа многу силно навреден. Ако сум навредил некого без тој мене да ме навреди, посочете ми, ќе му се извинам до земја.
Кое е провоцирањето? Кажи да не провоцирам, иако се трудам да не го правам тоа.
(А тебе, соодветно на твоето „испран мозок“, да те потсетам да си го собереш мозокот од жицата, се исуши од перењето, топло е надвор. Може да си продолжиш со машински испран мозок, со Ариел).
Јас ти реков пред да ми се обратиш на мене да си ја избришеш устата, цел си умацан со гоВна.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.951
Поени од реакции
15.124
На пример? Каде сум контрадикторен. А да не малку подлажуваш? Или луташ во мислите? Посочи ми каде сум контра.. па да видиме на што мислиш, може треба да дообјаснам нешто.
Абе сократ, знаеш ли ти што значи терминот политика? На ПОЛИТИЧКА тема, пишуваш не пишувам ПОЛИТИЧКИ постови, за веднаш потоа да дадеш ПОЛИТИЧКО мислење на актуелна ПОЛИТИЧКА тема.
Се обидуваш да Глумиш тука некој начитан експерт, а уствари си ПОЛИТИЧКИ неписмен.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дај бе олабавете! Нели гледате со кого си имате работа?!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Али не стварно, каде се Бастердот и Брутусот? :) Стварно на своја иницијатива го напуштија форумов, или пак имаат попиено некој бан од модераториве, па ги нема тука да пишуваат.
Знам беа едни од најактивните на оваа тема и онаа другата за протестите.
Педерски се повлекоа бидејќи не можат да истрпат кога ги дупчи некој, ко што правеа тие. Провоцираа, глумеа сезнајковци, и на крај ко педерчиња се изгубија. Сигурно и гладни останале, кога ќе видиш, лошо им тргна.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.717
Поени од реакции
6.092
Што е муабетот со нов закон и нови казни од 600 евра за навреда на претседателот ?
Пичка им материна.....кој вреѓа.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom