M
Moon Child
Гостин
Не си има овој дадено оставка по своја воља. Се повеќе ми личи дека го тргаат да не сведочи, а не им е небитен да го (само)убијат...
Тоа Љубчо да го прашаш, но кај нас закони и устави, се е тоа релативна работа и секогаш зависи од политичката воља, надворешни влијанија и сл.А врз основа на кој закон може да му се забрани?
Факт е дека поради СЈО на крадоначалникот на Битола му е одземен пасошот, а наскоро и на Грујо ќе му биде одземен... И како сега тоа е неуставно а судот работи на обвиненија од СЈО?[DOUBLEPOST=1465980838][/DOUBLEPOST]Каде ти гледаш пропаганда? Ако си така инструиран да пишуваш, кажи, да не те земам за сериозно. Кај увото избриши се, мозок ти тече.[DOUBLEPOST=1465980211][/DOUBLEPOST]
Тоа ли е пропаганда? Тоа е факт. Прашај го тато да ти објасни што е пропаганда. Вистината не е тоа...
Вака ова не ти е прв пат, со тоа што не казнуваш нас неутралните ти на Ѓорги не му докажуваш како функционира правдата туку само му овозможуваш да ја тера пропагандата. Знам дека си член на СДСМ и дека сакаш да докажеш поента, но верувај они не ја разбираат така поента, они се уфилмуваат дека се во право и си земаат уште поголема сила да не провоцираат нас неутралинте. Запамти тука не сме ние членови на СДСМ па го напаѓаме ДПМНЕ, некој од нас е изгорен од неправда, оштетен за милиони денари директно не само индиректно преку данок за споменици.Привремено затворена.
едит:
- 11 мислења избришани, (оф топик, навреди)
- @Ставрогин бан од тема 1 ден, (лични навреди)
- @Ѓорѓи Н. друже нели е малку пе**рски прво да реплицираш со навреди, па потоа да пријавуваш? Следен пат ќе те санкционирам, а овај пат ти го доловувам моментот како тоа изгледа правдата.
Го банирав членот со кој долго време делам исто политичко/опшествено мислење. Во контекст на темава, тоа е таа непристрасност (професионалност) што се бара во нашето мизерно судство. Разбирам, ова е само форум.. но во исто време и добра платформа каде секој од нас може да покаже до кое ниво ни е свеста/совеста сеедно.
Поздрав, темата е отворена.
Како обичен член и човек пред се, те разбирам. Но колку и да делиме исто мислење, сепак овде (на форумов) мојата "мисија" и задача е со малку поголем спектар од обичното дискутирање и презентирање на лични ставови.Вака ова не ти е прв пат, со тоа што не казнуваш нас неутралните ти на Ѓорги не му докажуваш како функционира правдата туку само му овозможуваш да ја тера пропагандата. Знам дека си член на СДСМ и дека сакаш да докажеш поента, но верувај они не ја разбираат така поента, они се уфилмуваат дека се во право и си земаат уште поголема сила да не провоцираат нас неутралинте. Запамти тука не сме ние членови на СДСМ па го напаѓаме ДПМНЕ, некој од нас е изгорен од неправда, оштетен за милиони денари директно не само индиректно преку данок за споменици.
Па друг пат коа ќе сакаш да делиш вака селеткивна правда демек еве ''банирам истомисленици само за на Ѓорги да му докажам дека правдата така функционира'' да знаеш дека на човек со испран мозок ништо нема да му докажеш туку само ќе го мотивираш повеќе.
Дарко, СЈО е законска институција и (треба да) работи според законот според кој е формирано. Јас сугерирам дека законот за формирање на СЈО не е согласно уставо. И не само јас, сите кои објективно го разгледуваат тоа. Ако уставниот суд не го прогласи тој закон неуставен, ќе си тера СЈО по постоечкиот закон.Факт е дека поради СЈО на крадоначалникот на Битола му е одземен пасошот, а наскоро и на Грујо ќе му биде одземен... И како сега тоа е неуставно а судот работи на обвиненија од СЈО?[DOUBLEPOST=1465980838][/DOUBLEPOST]
Вака ова не ти е прв пат, со тоа што не казнуваш нас неутралните ти на Ѓорги не му докажуваш како функционира правдата туку само му овозможуваш да ја тера пропагандата. Знам дека си член на СДСМ и дека сакаш да докажеш поента, но верувај они не ја разбираат така поента, они се уфилмуваат дека се во право и си земаат уште поголема сила да не провоцираат нас неутралинте. Запамти тука не сме ние членови на СДСМ па го напаѓаме ДПМНЕ, некој од нас е изгорен од неправда, оштетен за милиони денари директно не само индиректно преку данок за споменици.
Па друг пат коа ќе сакаш да делиш вака селеткивна правда демек еве ''банирам истомисленици само за на Ѓорги да му докажам дека правдата така функционира'' да знаеш дека на човек со испран мозок ништо нема да му докажеш туку само ќе го мотивираш повеќе.
Јас ти реков пред да ми се обратиш на мене да си ја избришеш устата, цел си умацан со гоВна.Дарко, СЈО е законска институција и (треба да) работи според законот според кој е формирано. Јас сугерирам дека законот за формирање на СЈО не е согласно уставо. И не само јас, сите кои објективно го разгледуваат тоа. Ако уставниот суд не го прогласи тој закон неуставен, ќе си тера СЈО по постоечкиот закон.
Слободно нека бидам казнет затоа што одговорив соодветно на навретите кон мене. Мене образот ми е чист, никого не навредив без да сум директно навреден.. и тоа многу силно навреден. Ако сум навредил некого без тој мене да ме навреди, посочете ми, ќе му се извинам до земја.
Кое е провоцирањето? Кажи да не провоцирам, иако се трудам да не го правам тоа.
(А тебе, соодветно на твоето „испран мозок“, да те потсетам да си го собереш мозокот од жицата, се исуши од перењето, топло е надвор. Може да си продолжиш со машински испран мозок, со Ариел).
Нема да се лапаме.. за жал не сум педер. Најди си друг некој.Јас ти реков пред да ми се обратиш на мене да си ја избришеш устата, цел си умацан со гоВна.
Абе сократ, знаеш ли ти што значи терминот политика? На ПОЛИТИЧКА тема, пишуваш не пишувам ПОЛИТИЧКИ постови, за веднаш потоа да дадеш ПОЛИТИЧКО мислење на актуелна ПОЛИТИЧКА тема.На пример? Каде сум контрадикторен. А да не малку подлажуваш? Или луташ во мислите? Посочи ми каде сум контра.. па да видиме на што мислиш, може треба да дообјаснам нешто.
Педерски се повлекоа бидејќи не можат да истрпат кога ги дупчи некој, ко што правеа тие. Провоцираа, глумеа сезнајковци, и на крај ко педерчиња се изгубија. Сигурно и гладни останале, кога ќе видиш, лошо им тргна.Али не стварно, каде се Бастердот и Брутусот? Стварно на своја иницијатива го напуштија форумов, или пак имаат попиено некој бан од модераториве, па ги нема тука да пишуваат.
Знам беа едни од најактивните на оваа тема и онаа другата за протестите.
Tи и педер да си никој нема да сака да те лапа пошто си цел умацан у говна а и носот многу ретко си го бришеш.Нема да се лапаме.. за жал не сум педер. Најди си друг некој.
Така се шпекулира?СЈО нема да постои за неколку месеци од сега. А во затвор за година од сега ќе биди Црпнатиот и уште 50, 60 негови