Дали ако некоја жена побара помош од мвр оти мажот пијаница ги малтертира неа и децата е во ред или треба дома сама да го реши проблемот со насилникот кој додека ја тепа таа треба да му зборува дека тоа е погрешно? Надворешна сила стои зад Заев и тоа е очигледно. Ако некој од надвор помага да се ослободиме од режимот тоа не е акт на агресија или напад врз Македонија од странство. Тоа е помош за Македонија. Ако некој ја прифати таквата помош тој не е ниту предавник ниту петоколонаш. Тоа со петоколонаши е приказна на гдом за лебарки, не наседнувај.
Глупа ти е споредбата. Исто глупо како јас да ти речам дека жената отишла да побара помош од швалерот пошто мажот и ја тепал за неверство.
И во случајот кој е тука жената и што нејзе и фали. Заев ?
А дали жената отишла во МВР на соопствената земја или во некоја туѓа држава да бара помош?
Каков став имаш за Спаска Митрева и нејзиниот случај?
Ако пример само позади таа голема сила стои да речиме Грција дали и тогаш ке го оправдуваш Заев? Значи не велам дека стои туку што ако е така ?
Едно да ти е јасно. Нема оправдување за предавство . Предавник си е предавник без разлика кој ти се мотивите. Сигурен сум дека и Сноуден имал најдобри намери ама ако му падни во раце на Американците мамето мамино ке му го расплачат. Ене и Асанж си се шета слободно низ амбасадата на Еквадор мислам дека беше. Нека припари надвор па да види како демократските држави се справуваат со домашните предавници Е така се постапува со петтоколонашите и домашните предавници. И една Норвешка која важи за една мирна и цивилизирана земја ги стрела домашните предавници. Од таму иди и зборот квислинг.
Значи било режим или демократија има само еден начин на постапка со домашни непријатели и предавници ма какви сака нека им биле мотивите.[DOUBLEPOST=1462835654][/DOUBLEPOST]
Neznam zaso go koristat 'pettokolonash' koa ocigledno nikoj od niv ne znae sto znaci.
Е ај те молам просветлиме што значи зборот оти јас појма немам, сум го прочитал некаде по порталите на нет исто како и зборот режим. Само ај побрзо пред овој збролестиот кој ем паметен ем ниеден пост со повеќе од два збора и четири смајлина нема постирано да почни сендвичи да дели. Тоа му е специјалност изгледа.
Ајде бе
@Skorp уште да чекам за да објасниш што да ти значело зборот петтоколонаш. Ете се пофали дека ние сме глупи и појма немаме а ти вака паметен, учен си знаел.
Е па ајде бујрум.