Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
Гледам некои се обидуваат да ги изедначат Заев и компанија со Грујо.. Па на некој СДСМ им го уништил животот во 90тите па немало шанса да гласаат за Заев поарно да останел Грујо... Како прво со овие психопати и ова зло што го напраја неможе никој ни ти да се спореди нити па да го замини... Втора работа денешново ДПМНЕ на Грујо има далеку поголеми врски со СДСМ на Бранко Црвенковски одколку сегашново СДСМ... па почнете од локално ниво... истите директорчиња што го крадеја народот истите се и сега.. исите олигарси пак се товарат со пари.. истите новинари кои переја мозок за Бранко почнувајќи од Мирка, Ефтов, Крамарска и компанија му го перат мозков на народов во интерес на Грујо а фрлаат со дрва и камења по Заев.. пола министри во владава во 90тите биле во младината на СДСМ... Истите луѓе кои ја уништуваа државава во 90тите си продолжија сега...

Но да бидиме реални, Заев освен што покажа храброст не се ни обиде да покажи некаква визија или способност да ја води државава. Не знам од кои причини дали чекаат на готово од народот или од странциве да им ја дадат власта... Ама ако не се случат сега промени во оваа ситуација и остани Гујо, а алтернативата е моментално таја што е, не само што нема да има услови за трета опција туку и втората опција ќе ја снема... Секоја опција од која ќе се почуствуваат загрозени ќе биде жигосана и уништена...

Јас мислам најидеална оцпија е експертска влада да ги среди криминалците и да спроведе избори,па после партиите да тргнат од нула... Но што и да е полошо од ова сега не можи да биди...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставре не ме ставај во уста, колку и (несомнено) да си талентиран - се сомневам дека ќе се снајдеш. :coffee:

Не ме тагирај на вакви теми. Ти слободно терај си теснопартиски страња и петоколонашки промовирања на паралелни неуставни институции.
Да е до мене, јас и двете страни би ве... Помножил со нула.
(да се изразам политички коректно)
Аман па ти. Јас реков да им објасниш на оваа проста затуцана раја за турскиот тек и за тоа како муриканците сакаат да ни ја турнат државата, ти сега најде да глумиш затвореност.

Алас.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ајдее дее, до пред некој пост се крстеше во зоки заев, сеа државата била побитна ?

значи државата пред сдсм и вмро, така ?
ми се свиѓа ако искрено така мислиш ама
немој да мењаш пак ставови, да ставаш партиски интереси пред државни
Подобра опција моментално нема, сите знаеме дека 10 години монотона работа е ПРЕмногу. 10 сати да спиеш ке ти смачи а не 10 години исти луѓе да ја водат држава да ги гледаш.

Јас најискрено ти кажувам, сум против овај режим, сите знаеме дека не е ништо сјајно во држава, не викам дека со другите ќе се реши тоа, ама едноставно време е за НОВИ политики и промена за проба, можеби имаат некое ново решение за подобар живот.
Како да гледаме на работите, промени за проба треба да има.

Ако и со нив е исто, јас еве ти кажувам најискрено дека ќе сум првиот шо ке излези на протести против власта.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.302
Поени од реакции
84.448
Ставре не ме ставај во уста, колку и (несомнено) да си талентиран - се сомневам дека ќе се снајдеш. :coffee:

Не ме тагирај на вакви теми. Ти слободно терај си теснопартиски страња и петоколонашки промовирања на паралелни неуставни институции.
Да е до мене, јас и двете страни би ве... Помножил со нула.
(да се изразам политички коректно)
Двете?
Еј немој толку строг. Зошто двете?
Па господинот министер за надворешни работи толку добро си ја врши работата...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За македонската судбина може да биде одговорен само македонецот и никој друг!
Што тогаш бараат "амбасадори" овде кои не само што се задолжени да ги надгледуваат изборите туку и прсти брцаат во внатрешните фукнционирања на институциите?

Плус, у денешно време кај што можеш да се декларираш како апачи хилихоптер, стварно мислите дека ЕУ или САД ќе дозволи некој народ да не смее да има држава?
Да, ако не им е во интерес во големата слика што ја имаат за светот. Нека фрчат колку сакаат лепенки за теории на заговор, баш тој потсмев и dismissal им иде во прилог и стигнале до кај што стигнале и го прават тоа што го прават по светов. Не е прв пат, нити ќе им е последен, им стана хоби нивната надворешна политика да креира или руши внатрешни политики на други земји. Ние сме само еден од пластелините на маса кај нив, мало парче, скоро безбојно, што не знаат точно каде да го пикнат во целосната креатура, па се консултираат со подредени колеги за деталите и од таму делум ситуацијата во која сме денес.

Од устата на вашиот овчар извираше мед и млеко кога Катица беше поставена на чело на СЈО.

Што се деси у меѓувреме?
Тројански Коњ се деси.

Иначе ја знаете „Брима Галуп“? Нели анкети праи. Епа влегоа кај мене во зграда и на “рандом“ чукнаа на врата на еден или два стана, мојот го одбегнаа. :( (малце вака, мини оф-топик)
Не, пак можно е да било рандом, без наводници. Кога ти си видел дека прават анкети а вака opinionated личност си, си можел да излезеш и да прашаш за што е анкетата и дали може и ти да учествуваш во неа. Кога би те одбиле, тогаш да, во тој случај би било "рандом" :D.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ја само се прашувам у која дупка ќе се криете вие, дркачи на овој режим, коа режимот ќе падне. Тоа многу ме интересира. Се кладам ќе биде нешо ко нацистите коа ја изгубија војната и ко почнаа да ги судат "Абе ние само копче стискавме..."..

W

wicked_1

Гостин
Тоа е тоа, овци колку сакаш - волна секогаш има доволно овчарите да шишаат. Не за 25, уште 125 години нема паметот да им дојде (а на тој дотичниот „војниче играчка“ па никогаш).
Таквите не размислуваат ни еден потез унапред, не па неколку.
Време е да го разбудиш народот окапавте со другарите у таа другата тема, таман будење во четврток има најавено, попат и некоја протестантка што црта графити може да превоспитате. #СложноПротивКривичните

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Ја само се прашувам у која дупка ќе се криете вие, дркачи на овој режим, коа режимот ќе падне. Тоа многу ме интересира. Се кладам ќе биде нешо ко нацистите коа ја изгубија војната и ко почнаа да ги судат "Абе ние само копче стискавме..."..
Кога ќе почне да тоне бродот први ќе скокнат на другиот. Ко и претходно. Уз пат ќе мавтаат со средни прсти према бродот и ќе викаат уа ебати бродот никад пак не се качувам.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Тоа што е очигледно е нивната фрустрација и искомплексираност вешто прикриена со божемна интелектуална супериорност. Денес има уште еден протест и сите сме во исчекување што ќе смислат (т.е. што им смислиле) на демонстрантите за денес. Фрлање фекалии на мостот око? Мочање во фонтаната на Филип Втори? Фарбање на Музејот на македонската борба?
Факт е дека они се ориентираат според тоа што ќе им кажат. првиот ден осуда за инцидентите исто и вториот ден. Сега веќе гледаме дека организаторите ги тераат и ги поттикнуваат на глупости. За среќа има добар дел што не го прифаќаат ова глупаво однесување.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тоа што е очигледно е нивната фрустрација и искомплексираност вешто прикриена со божемна интелектуална супериорност. Денес има уште еден протест и сите сме во исчекување што ќе смислат (т.е. што им смислиле) на демонстрантите за денес. Фрлање фекалии на мостот око? Мочање во фонтаната на Филип Втори? Фарбање на Музејот на македонската борба?
Факт е дека они се ориентираат според тоа што ќе им кажат. првиот ден осуда за инцидентите исто и вториот ден. Сега веќе гледаме дека организаторите ги тераат и ги поттикнуваат на глупости. За среќа има добар дел што не го прифаќаат ова глупаво однесување.
И едното и другото е гнасно. Едново вештачки, друго природни бои.

Нели, дека луѓево само бојат и модофицираат, пошто не изгледало кул претходно.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Седи, одличен (5).

Примен си во редакцијата на Курир.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Се собрале добропознатите говнојадци предводени од влатко васиљ - фокус и ивентот отишол. Многу пати сум потворил дека за јадење гомна им симињам капа. Се надевам дека нивните средношколски смешки ќе им се исплатат еден ден. Добро ете Влатко се напика во Фокус, другиве се од т.н. невладини и тук таму има по некоја будала која ги шерува лајкува онака, пошто мисли дека со тоа станува слободен и паметен.
Тоа е тоа. Вака најадени може да одат да prostetoj!
Помахнитали крволочни платеници на НАТО и ЕУ фашистите и слуги на ватиканско еврејските центри на моќ!
Пиони на сорос и меѓународниот империјализам кои сакаат светот да го однесат во понорите на анархија, хаос и хомосексуалност!
Панкери, рокери , хипици, наркомани кои турвет треви по шприцој и се бодат у вени со џојинти диригирани од комунисти и екологисти!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom