- Член од
- 23 јануари 2016
- Мислења
- 110
- Поени од реакции
- 80
На некои луѓе им се меморирани некои работи на хард дискот во тиквата.Павел Шатев.
Павел Шатев хахах
На некои луѓе им се меморирани некои работи на хард дискот во тиквата.Павел Шатев.
Со транзицијата почнаа партиски вработувања и партиски отпуштања. Омразата од економски причини и таа од политички станаа брат и сестра. Тука првпат потфрливме како држава. Со промена на генерации таквата омраза остана, оваа генерација не успеа да ја одвои политиката од економијата, (иако со таква платформа доби избори во 2006та) и продолжи уште посиловито да го продлабочува јазот.Не може Груевски да те натера да удриш некого, ако ти не сакаш да го удриш. Ја нема таа моќ. Гневот ќе мора некако да го исканалира. Како, мислам дека ќе зависи од Заев. Ако тој продолжи со улица стратегија, ќе се канализира на улица. Не се луди по втор пат да му ја остават улицата на Заев, кога нема способни луѓе да ја држи. Еднаш веќе ја направија таа грешка.
Ако Заев си го потсмири членството, издувниот вентил ќе бидат откази после избори. Ама дека се ќе заврши со „беше забавно, до наредниот пат“, малце потешко. Иако Заев успеа да се извлече засега. Други му го избоксуваа комфортот.
Тоа што изјавил Заев ИЧ не е вистина тој лаже и не може да му се верува еве како оди работава Заев беше аболициран,а другите политичари не, значи Иванов што изјавил дека ќе амнестира,но тоа не важи за Заев оти според законот ако еднаш е аболициран и повторно втор пат прави прекршок тогаш ќе му се суди ете затоа Заев урлаа пред медиумиве.СДСМ не признаваат институции, сакаат да се тепаат по улици 12.04.2016 Заев: Иванов веднаш да поднесе оставка
Лидерот на СДС Зоран Заев попладнево изјави дека со одлуката на претседателот Ѓорге Иванов е извршен државен удар и се погазени Уставот, законите и Договорот од Пржино.
Тој побара Иванов да си поднесе оставка, а претседателот на Собранието да свика седница и да покрене постапка за негово отповикување.
Според него, Иванов денеска станал директен соучесник во злосторничкото здружување против Македонија.
- Во името на целата демократска и правдољубива јавност судските процеси мора да продолжат и да има правна разрешница. Криминалците да одговарат за криминалот, невините да имаат можност да ја докажат својата невиност. Јас, Зоран Заев на чело на демократска Македонија ќе ги предводам граѓаните во битката за враќање на уставниот поредок и државноста на улици на протести, во градови и села низ цела Македонија, рече Заев.
Одговарајќи на новинарски прашања, Заев рече дека не ја прифаќа одлуката на Иванов и оти не сака воопшто да биде аболициран, ниту помилуван.
- Ниту барав, ниту прифаќам амнестија. Не сме сите исти и не сме сите криминалци. Јас сум невин и својата невиност сакам да ја докажам на суд низ соодветна процедура. Не сакам воопшто да бидам аболициран ниту помилуван. Не ја прифаќам оваа одлука. Не дозволувам да бидам ставен во ист ќош со вистинските криминалци во власта, рече Заев, повикувајќи ги сите оние коишто се невини, а политички обвинети, да побараат повлекување на одлуката.
Не, не. Тоа што Груевски 10 години се трудеше да не ги брка од работа, на крај го донесе во ситуација да мора да договара на Кале како да го распушти СЈО, а тоа да не биде распуштање на СЈО. И истите што ги нема избркано од работа, да му протестираат дека ги бркал од работа. Затоа што на телефон кажал некој колку би било најпрекрасно да ги избрка од работа.Со транзицијата почнаа партиски вработувања и партиски отпуштања. Омразата од економски причини и таа од политички станаа брат и сестра. Тука првпат потфрливме како држава. Со промена на генерации таквата омраза остана, оваа генерација не успеа да ја одвои политиката од економијата, (иако со таква платформа доби избори во 2006та) и продолжи уште посиловито да го продлабочува јазот.
Е сега, една работа да ти биде јасна. Кога јас обвинувам, го обвинувам тој што бил на власт кога тоа почнало. СДСМ беа на власт кога почна меѓусебната омраза заради припадност во некоја партија и привилегиите кога таа партија е на власт, затоа и СДСМ се највиновни за тој грев, независно што ДПМНЕ истото го прават. Ако сега таквата одмазда добие нова димензија, со насилства и бркање луѓе од работа, дом/држава, тоа ќе остане историски терет на ДПМНЕ и никој друг. Не ме интересира мене кој бил опозиција и колку педерски се понашал. Мене ме интересира кој бил власт и што направил за да не го дозволи, а камо ли охрабри тоа нешто.
I za toa treba nekoj da odluci, dali e ili ne.
Со транзицијата почнаа партиски вработувања и партиски отпуштања. Омразата од економски причини и таа од политички станаа брат и сестра. Тука првпат потфрливме како држава. Со промена на генерации таквата омраза остана, оваа генерација не успеа да ја одвои политиката од економијата, (иако со таква платформа доби избори во 2006та) и продолжи уште посиловито да го продлабочува јазот.
Е сега, една работа да ти биде јасна. Кога јас обвинувам, го обвинувам тој што бил на власт кога тоа почнало. СДСМ беа на власт кога почна меѓусебната омраза заради припадност во некоја партија и привилегиите кога таа партија е на власт, затоа и СДСМ се највиновни за тој грев, независно што ДПМНЕ истото го прават. Ако сега таквата одмазда добие нова димензија, со насилства и бркање луѓе од работа, дом/држава, тоа ќе остане историски терет на ДПМНЕ и никој друг. Не ме интересира мене кој бил опозиција и колку педерски се понашал. Мене ме интересира кој бил власт и што направил за да не го дозволи, а камо ли охрабри тоа нешто.
А што, ова не е нуклеарка? Не ништи ваква работа се од паметен, релативно аполитичен млад човек у државава? Не ствара гнилеж и не убива амбиција? Моментално човек лежи 3 години за украдени ќебапи, а овие се сите до последен наградени.Една нуклеарка и да не снема. Ја реши сета Ѓорѓи, нема што друго да се прави овде.
Абе види вaкa, екстензивнo aкo глеaш се е лoгичнo.Не се согласуваат со претседателот ама ќе организираат контра протест вероватно мислат дека Заев го наговорил Хорхе на оваа глупост.
Како бе може да протестирате и да се согласувате со помилување на криминалци и убијци