Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
27.150
Поени од реакции
32.069
Видоа дека компромитираноста на bitushanec, како форумски лик, веќе нанесува премногу штета, па го повелкоа. Наскоро и идиотов ќе го повлечат, пошто дури не е ни човечко суштество.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.146
Поени од реакции
7.506
А изигрување „предратен“ мангуп ко тебе што е? Одработување за партијата ли е?
Мoре пaметњaкoвич ти си нaшoл дa збoриш зa oдрaбoтувaње зa пaртијa, ти кoј брaниш криминaлци и бaрaш дa ти дaдaт дoкaзи зa нештo штo е oчигледнo, a вo oбрaтнa ситуaцијa не бaрaш дoкaзи туку ќутиш и бегaш oд oдгoвoри. Се прaвиш демек нештo културен и oбрaзувaн a уствaри си клoшaр вмрoвски. Се фaтил зa двoјaзичнoстa кo слеп зa стaп, и сегa дури испaднa декa Грујoс не сaкaл дa ги oслoбoди терoристите туку тoa билo зaрaди прaшaњaтa кoи не зaслужувaле oдгoвoр. Мoре Мaкедoнецу и пaтриoту, брaнику нa држaвaтa, Грујoс сaм oдлучи и нaреди дa се oслoбoдaт не се прaви пaметен мнoгу. А зa тoa дaли ќе живеaт Албaнци вo Струмицa ич дa не се секирaш, тoa е сaмo дoкaз декa ти зaмижувaш нa криминaлoт и зaтoa збoрувaш зa двoјaзичнoст. Тoa си нaучил oд службенoтo пaтувaње. Ај сегa пoпрaви ми ги грешките вo пишувaњетo кo прaв пaтриoт.
 
Член од
5 април 2012
Мислења
7.195
Поени од реакции
7.847
Протекле нови снимки на ФБ од функционери на ДУИ
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
27.150
Поени од реакции
32.069
Протекле нови снимки на ФБ од функционери на ДУИ
На невидено, претпоставувам дека не се ништо посебно. Заев си го чува Ахмети, можда ќе му притреба. он ако сака да ги поткачи ДУИ подобро ќе пушти за Смилковско.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
6.505
Поени од реакции
1.552
Мoре пaметњaкoвич ти си нaшoл дa збoриш зa oдрaбoтувaње зa пaртијa, ти кoј брaниш криминaлци и бaрaш дa ти дaдaт дoкaзи зa нештo штo е oчигледнo, a вo oбрaтнa ситуaцијa не бaрaш дoкaзи туку ќутиш и бегaш oд oдгoвoри. Се прaвиш демек нештo културен и oбрaзувaн a уствaри си клoшaр вмрoвски. Се фaтил зa двoјaзичнoстa кo слеп зa стaп, и сегa дури испaднa декa Грујoс не сaкaл дa ги oслoбoди терoристите туку тoa билo зaрaди прaшaњaтa кoи не зaслужувaле oдгoвoр. Мoре Мaкедoнецу и пaтриoту, брaнику нa држaвaтa, Грујoс сaм oдлучи и нaреди дa се oслoбoдaт не се прaви пaметен мнoгу. А зa тoa дaли ќе живеaт Албaнци вo Струмицa ич дa не се секирaш, тoa е сaмo дoкaз декa ти зaмижувaш нa криминaлoт и зaтoa збoрувaш зa двoјaзичнoст. Тoa си нaучил oд службенoтo пaтувaње. Ај сегa пoпрaви ми ги грешките вo пишувaњетo кo прaв пaтриoт.
Нема да те поправам, само ќе ти побарам да ми пишеш каде сум бранел криминалци и каде сум се „фатил“ за двојазичноста. За воведување на втор службен јазик во цела МК напишав само сега и тоа како оди тоа како постапка, како е сегашното законско решение и што треба да се стори за да „биде работата“.. и што може да има за последица.
Затоа, партијата твоја не треба да користи лажговци како тебе да ги брани „интересите“ на уличарски начин. Еве, јас како „клошар вмровски“ ве убивам во поим со институционални средства, со факти, не со лаења како тебе.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.152
Еве, јас како „клошар вмровски“ ве убивам во поим со институционални средства, со факти, не со лаења како тебе.
http://www.pravda.gov.mk/
http://www.mls.gov.mk/
http://www.mon.gov.mk/
http://www.economy.gov.mk/
http://www.mzsv.gov.mk/
http://www.moepp.gov.mk/

по кој основ се воведени двојазични владини страници на министерствата?
Македонија е двојазична?
 

shura

штрумф
Член од
9 април 2007
Мислења
641
Поени од реакции
64
Нема да те поправам, само ќе ти побарам да ми пишеш каде сум бранел криминалци и каде сум се „фатил“ за двојазичноста. За воведување на втор службен јазик во цела МК напишав само сега и тоа како оди тоа како постапка, како е сегашното законско решение и што треба да се стори за да „биде работата“.. и што може да има за последица.
Затоа, партијата твоја не треба да користи лажговци како тебе да ги брани „интересите“ на уличарски начин. Еве, јас како „клошар вмровски“ ве убивам во поим со институционални средства, со факти, не со лаења како тебе.
Што ти е бе пер дај од тоа дрогата
 
Член од
12 март 2009
Мислења
11.938
Поени од реакции
5.820
http://www.pravda.gov.mk/
http://www.mls.gov.mk/
http://www.mon.gov.mk/
http://www.economy.gov.mk/
http://www.mzsv.gov.mk/
http://www.moepp.gov.mk/

по кој основ се воведени двојазични владини страници на министерствата?
Македонија е двојазична?
тоа е сосем друго, обични секој веб има и на англиски, а и во цел свет е така..
дискусија е за работа на шалтерите, за двојазично треба х2 да се вработат а ионака има по рамковен што се вработија а седат дома и земат плата. Друг голем проблем е што некаде нема албанци а има друго малцинско мнозинство ( Рурци, Роми, Срби, Власи...) .. веќе има реакции од турското малцинство
 

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.367
Поени од реакции
2.475
+ има и општини кои веб страниците им се само на албански
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.152
тоа е сосем друго, обични секој веб има и на англиски, а и во цел свет е така..
дискусија е за работа на шалтерите, за двојазично треба х2 да се вработат а ионака има по рамковен што се вработија а седат дома и земат плата. Друг голем проблем е што некаде нема албанци а има друго малцинско мнозинство ( Рурци, Роми, Срби, Власи...) .. веќе има реакции од турското малцинство
не зборам јас за општина кај има 50% албанци, ова се министерства на Македонија, на целата држава каде не се мнозинство а имаат двојазичност.
Значи двојазичноста веќе почна да се имплементира во Македонија под власт на ВМРО ДПМНЕ
 
Член од
5 април 2012
Мислења
7.195
Поени од реакции
7.847
Двојазичност е тоа пример што се прави во Водовод Скопје или Комунална Хигиена.

Јас колку што разбрав Заев вели пример во Струмица да има службеник кој што ги познава јазиците на малцинствата. Доколку некој жител изрази желба, да добие одговор од институцијата на неговиот мајчин јазик. Значи нема да пишува општина Струмица на двата јазици за сите граѓани туку да се овозможи тие што имаат потреба да комуницираат така.

Отидовме оф топик
 
Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.146
Поени од реакции
7.506
Нема да те поправам, само ќе ти побарам да ми пишеш каде сум бранел криминалци и каде сум се „фатил“ за двојазичноста. За воведување на втор службен јазик во цела МК напишав само сега и тоа како оди тоа како постапка, како е сегашното законско решение и што треба да се стори за да „биде работата“.. и што може да има за последица.
Затоа, партијата твоја не треба да користи лажговци како тебе да ги брани „интересите“ на уличарски начин. Еве, јас како „клошар вмровски“ ве убивам во поим со институционални средства, со факти, не со лаења како тебе.
Ајде сезнајко убиј не во поим и одговори што те прашал Лет3.
Тука може да ти се приклучат и Волкот најголемиот патриот и дедо Иреал. Другите ги нема на службено патување се.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.031
Поени од реакции
52.201
Во целата приказна за двојазичноста, најубаво е како се потценуваат од самото ДПМНЕ, Македонците кои живеат во општини во кои се малцинство.

Као, не боли кур за вас у Дебар и Тетово, битни се да ги спасиме Виница и Кратово од двојазичност. А у Кратово газда Ѕинго најавува да стави натписи на кинески пошто се збратимил со некој град таму. Еве шипратрски нема да зборите ама ќе р’мбате за кинези и ќе учите кинески.

Во Тетово не постои двојазичност. Македонскиот јазик е маргинализиран, културните настани на македонски јазик се приватно финансирани, денот на ослободувањето не е одбележан званично бог знае од кога, ДРЖАВНИОТ универзитет не држи настава на Македонски јазик и уште многу тавки работи, ама нема врска.

Па уште и Ѓорчев го ставија во 6ка, ќе продава магла за македонштина. :pos:

Шилегов и Ѓорчев се во 6ка, можда најсмешните ликови од двете најголеми партии, не отидоа со листи другите помали македонски коиалиции и партии. Индиректно си покажуваат као кур не боли за вас. Тоа е знак дека Македонија е веќе федерализираана а не спинувани говори на Заев дека сакал федерализација, нема што да сака, веќе е спроведено тоа федерализирање, само е без формални граници.
 
Последно уредено:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.050
Поени од реакции
4.936
Во целата приказна за двојазичноста, најубаво е како се потценуваат од самото ДПМНЕ, Македонците кои живеат во општини во кои се малцинство.

Као, не боли кур за вас у Дебар и Тетово, битни се да ги спасиме Виница и Кратово од двојазичност. А у Кратово газда Ѕинго најавува да стави натписи на кинески пошто се збратимил со некој град таму. Еве шипратрски нема да зборите ама ќе р’мбате за кинези и ќе учите кинески.

Во Тетово не постои двојазичност. Македонскиот јазик е маргинализиран, културните настани на македонски јазик се приватно финансирани, денот на ослободувањето не е одбележан званично бог знае од кога, ДРЖАВНИОТ универзитет не држи настава на Македонски јазик и уште многу тавки работи, ама нема врска.

Па уште и Ѓорчев го ставија во 6ка, ќе продава магла за македонштина. :pos:

Шилегов и Ѓорчев се во 6ка, можда најсмешните ликови од двете најголеми партии, не отидоа со листи другите помали македонски коиалиции и партии. Индиректно си покажуваат као кур не боли за вас. Тоа е знак дека Македонија е веќе федерализираана а не спинувани говори на Заев дека сакал федерализација, нема што да сака, веќе е спроведено тоа федерализирање, само е без формални граници.
Aма ти не знаеш, Заев сака да воведе двојазичност во цела држава!

И така до следно затворање на темава.
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom