Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
http://www.pravda.gov.mk/
http://www.mls.gov.mk/
http://www.mon.gov.mk/
http://www.economy.gov.mk/
http://www.mzsv.gov.mk/
http://www.moepp.gov.mk/

по кој основ се воведени двојазични владини страници на министерствата?
Македонија е двојазична?
По основ „ми се може“!!! Иако, можеби ова и не спаѓа во употреба на јазици, бидејќи многу страници (сајтови) имаат можност за читање на повеќе јазици, англискиот пред се’.[DOUBLEPOST=1479908208][/DOUBLEPOST]
Ајде сезнајко убиј не во поим и одговори што те прашал Лет3.
Тука може да ти се приклучат и Волкот најголемиот патриот и дедо Иреал. Другите ги нема на службено патување се.
Јас не сум овде за форсирање на една, а „кудење“ на друга политичка „банда“. Работите ги коментирам „општо“. Не сум јас одговорен за законите и постапките на една или друга партија.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.273
По основ „ми се може“!!! Иако, можеби ова и не спаѓа во употреба на јазици, бидејќи многу страници (сајтови) имаат можност за читање на повеќе јазици, англискиот пред се’.
како не спаѓа во употреба на јазик кога званични сајтови и натписи на Македонски државни институции се напишани на друг јазик?
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
http://www.pravda.gov.mk/
http://www.mls.gov.mk/
http://www.mon.gov.mk/
http://www.economy.gov.mk/
http://www.mzsv.gov.mk/
http://www.moepp.gov.mk/

по кој основ се воведени двојазични владини страници на министерствата?
Македонија е двојазична?
Ова се на министерства каде што министер сега е или претходно бил албанец. Таму своеволно си го праат ова и дпмне не го заболе дека го праат тоа. Дури и интерна комуникација си е на албански - на пример на состанок, ако двајца се албанци, а други двајца се македонци и еден од албанците е шеф, други двајца блеат ко телиња.
Ама се знае кој е крив - „часниве сестри“ никако не се.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.596
Поени од реакции
79.855
Ова се на министерства каде што министер сега е или претходно бил албанец. Таму своеволно си го праат ова и дпмне не го заболе дека го праат тоа. Дури и интерна комуникација си е на албански - на пример на состанок, ако двајца се албанци, а други двајца се македонци и еден од албанците е шеф, други двајца блеат ко телиња.
Ама се знае кој е крив - „часниве сестри“ никако не се.
Заев?
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
како не спаѓа во употреба на јазик кога званични сајтови и натписи на Македонски државни институции се напишани на друг јазик?
Јас одговорив... „ми се може“. Има и многу посериозни покажувања на мускули, како на пример присуството на униформирани лица од АРМ, со министерот (тогашен) за одбрана на споменикот на агресорот на МК... УЧК.
А за јазикот на официјалните сајтови.. према тебе проблем е англискиот или шќиптарскиот јазик?
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.273
Јас одговорив... „ми се може“. Има и многу посериозни покажувања на мускули, како на пример присуството на униформирани лица од АРМ, со министерот (тогашен) за одбрана на споменикот на агресорот на МК... УЧК.
А за јазикот на официјалните сајтови.. према тебе проблем е англискиот или шќиптарскиот јазик?
проблем е шо ги нема сите јазици на народи кои се наведени во уставот на официјалните владини страници.
Јас во уставот на Македонија не видов дека Македонија е земја на Англичани, али има Турци, Власи, Роми, Срби...
и од сите нив ВМРО се реши да воведува официјално само јазик на Албанци и Англичани кои и ги нема во уставот.
Тебе не ти смета?
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.515
Јас одговорив... „ми се може“. Има и многу посериозни покажувања на мускули, како на пример присуството на униформирани лица од АРМ, со министерот (тогашен) за одбрана на споменикот на агресорот на МК... УЧК.
А за јазикот на официјалните сајтови.. према тебе проблем е англискиот или шќиптарскиот јазик?
Ти не одговори ништо, пиша полно глупости како и останатите кои тука кукавте дека Заев ќе ја федерализирал државата, ќе ја уништел, немало да постоиме. Ти напиша глупости значи. Прашањето беше, зошто има двојазичност на сајтовите кои ја опфаќаат цела територија? Зошто има Албански јазик? Нели Заев допрва ќе правел тоа, зошто некој од Струмица да може да бира да чита и на Албански на тие сајтови?
Значи вие сте лудаци, убаво викаше Ставрески. Вие не знаете што зборувате. Викате Заев ќе направел двојазичност, а истото веќе постои. На прашање зошто веќе постои не одговарате. Глупаци.

Ја користам приликата да го повикам бранителот Волк да ни каже зошто јадеше гомна дека Заев ќе правел двојазичност кога веќе тоа постои.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom