Адвертајзингот во Македонија

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Мистичен напиша:
Ti otsekogash i si bila arogantna! :)
Знам! Со тоа што она твоето погоре не беше арогантност. :wink: Но пеки .... :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
DreamBeatDream напиша:
Ve molam za pomosh za veb stranici od agencii za nedviznosti vo Makedonija.
Blagodaram
Не те сфатив баш.. Бараш веб страници од агенции за недвижности во Македонија?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Да не ја имаш згрешено малце дискусионата група?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Најдобри и најлоши реклами

Искажете си ги вашите импресии за најдобра и вашиот гнев за најлоша реклама....
Мене најлоша ми е(ај од таму да почнеме) онаа за Domestos со тоа бубачките(гадови !!!) кога ја глеав си грицкав нешо за малку ќе повратев....
Најдобра реклама ми е од К15 за Нико Компјутери и од Кока Кола снежната

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Да се надоврзам добра реклама е онаа на К-15 со леснина меее ебел:icon_lol: :icon_lol: .
А лоша реклама усвари досадна ми е со гранд кафе на канал5 највеќе што ја даваат демек пукнала цевката дома кај нив и се е поплавено дома.:kez: :kez: :kez:
И мирис и укус гранд кафа:icon_lol:

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Definitivno Bamboocha mi e najextra a za naj pacerska neznam dali ja znaete za hartija beshe so edna grda domakinka ama neznaete kolku beshe grda!!

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Capo Kapistec напиша:
Definitivno Bamboocha mi e najextra a za naj pacerska neznam dali ja znaete za hartija beshe so edna grda domakinka ama neznaete kolku beshe grda!!
аа мислам дека знам со големи цицки беше таа домаќинката така?

Mia

Whisper of an angel
Член од
22 јануари 2006
Мислења
579
Поени од реакции
5
Најдобра реклама ми е онаа на Пежо со слонот, а најлоша...не знам не ми текнува сега.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Алооооооо! Тема е адвертајзинг во Македонија.
Baboocha(Фанта), Peugeot и слични компании кои не се од Македонија не се тема на дискусија овде зашто нивните кампањи и спотови не се изработуваат во Македонија!

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Па во споредба со комшииве, мислам дека сме назад.Единствено ми се свиѓаат ИДЕА+ДДБ, они им ги прават рекламите на СКОПСКО,МОБИМАК.., исто така оригинални се и К-15..За странските не сакам да коментирам, зошто ги има премногу, почнувајќи од кока кола....
Ние имаме креативни луѓе, проблемот сепак мислам дека е во доходот, кој би го добиле....

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
GAVOLCE напиша:
Па во споредба со комшииве, мислам дека сме назад.Единствено ми се свиѓаат ИДЕА+ДДБ, они им ги прават рекламите на СКОПСКО,МОБИМАК.., исто така оригинални се и К-15..За странските не сакам да коментирам, зошто ги има премногу, почнувајќи од кока кола....
Ние имаме креативни луѓе, проблемот сепак мислам дека е во доходот, кој би го добиле....
IDEA+DDB воопшто не е локална адвертајзинг агенција туку само испостава на IDEA+ од Белград на чие чело стои Иво Лауренчич, а бидејки белградската централа добила право да го застапува DDB, преку својата испостава а најмногу заради CocaCola која се произведува во Скопстата Пиварница, DDB е присутно и во МК.
К-15 се осамен пример на адвертајзинг продукција која сеуште нема добиено речиси никаква конкуренција па затоа си продолжува да го збира кремот и филот од колачите. Одамна немам видено рекламен спот за наш домашен производ освен спотовите на К-15. Како неизбежно правило стана секој производ кој треба да добие и ТВ кампања а е произведен во Македонија, спотот да го работат К-15....здосадува веке колку и да е квалитетно и добро.-Каде се другите?...или ги нема?

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
E da...
ovie kaj nas se copy writeri....
inaku najlosa nova makedonska reklama e onaa na Vincini
:)))))

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Mandrak напиша:
К-15 се осамен пример на адвертајзинг продукција која сеуште нема добиено речиси никаква конкуренција па затоа си продолжува да го збира кремот и филот од колачите. другите?...или ги нема?
а New Moment?

Kajgana Shop

На врв Bottom