Агендата на Сорос во Македонија

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Lupus: твојата констатација е трагикомична со оглед на тоа што милиони евра од фондовите на ЕУ се употребени за купување на македонски новинари, пласирање текстови итн.

Со Сорос и неговата испостава во Македонија на чело со Владе Милчин и СДСМ-овската пета колона, работата е повеќе од јасна и не може да се скрие.

Излегоа на видело како пупунци.

Инаку Сорос е глобална закана, вклучувајќи и за Америка, вјавната од левичари коишто ја водат во пропаст.

Клипови од Глен Бек за Сорос презентирани на Миленко Шоу :

http://blip.tv/file/4407686
Glen Beck е одговорот????

Човекот кој е опишан кој тежок шизофреник и за кого има напишано триста книги каде го плукаат.

На ова ли спаднавте ?! Човече Глен Бек го гледа најнеписмената раја од Америка. О боже помогни ни. :nesvest:

Kои новински агенции не се купени според тебе? И да се повторам Сорос не работат за смена на името туку да го загадуваат македонскиот јавен дебатен простор со глупи политички коректни теми за да не излезе права оригинална иницијатива. ВАЦ е проблемот кои ги поседуваат сите три најчитани печатени весници. Ако не ми верувате погледнете ги текстовите за светот и случувањата дури викилеакс ги ставија во едно аголче со изполиран натпис без реална констатација и информација.

Некој заборави да спомене дека нашиот ценет претседател исто така бил дел од агенцијата СОРОС . Ама тоа не се споменува :)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Не бе пријател, одговорот се клиповите. Остај што ти ги замени тезите во претходниот пост, сега наместо да ја коментираш содржината на клиповите за улогата на Џорџ Сорос во подривање на државите, ја извртуваш дискусијата во напад на Глен Бек кој не е темата.

Испоставата на Сорос во Македонија е позната работа но да повториме за што се работи во кратки црти.

Институтот Отворено Општество (ИОО или OSI) е формиран во 1995 година. Извршен директор на ИОО 15 години е еден човек, Владе Милчин, член на претседателство и централниот одбор на СДСМ.

Тогаш СДСМ жареше и палеше во Македонија, немаше закон, СДСМ беше закон.

Сем група новинари кои работеа за СДСМ други немаше, освен можеби неделникот Фокус. Тие го обликуваа јавното мислење.
СДСМ ја изгради А1 во единствена информативна програма, бидејќи министерот Бузлевски со декрет затвори 79 радио и тв станици.
Тогаш е создадена Фабриката од новинари за да манипулираат со македонската јавност. Сега излегува на површина дека Фабриката е поврзана со ГЕМ: и двете примаат инструкции од еден странски центар за да лиферуваат лаги и да ствараат паника кај Македонскиот народ.

Тогаш се случи и криминалната приватизација во која беа украдени најмалку 3.5 МИЛИЈАРДИ евра индустриски капитал од Македонија. Сорос, односно новинарите коишто ИОО ги подржуваше, направија кампања дека сето тоа така треба да биде и ги покрија грабежот.

Значи во сите домени на своето делување, Сорос е политички партнер на СДСМ: за промена на името, за криминалната приватизација, во создавањето олигарси, или криминалци од типот на Велија Рамковски, итн.

Се уништуваше секаква независна НВО, речиси сите НВО-а беа фингирани и под капата на Сорос.

Се уништуваше во корен секој обид за независно новинарство. Фингираните независни весници од типот на Дневник се направија со 200.000 долари инвестиции од Сорос кога во Македонија просечна плата беше 100 долари.

Подривачката активност на ИОО/Сорос траеше 15 години, а дури сега со оглед на околностите заради тоа што Американскиот народ се буди, излегува на површина и кај нас.

Мене ме интересира како ќе го правдаат перењето на 310.000 евра дадени на “Граѓани за Европска Македонија’’ или “ГЕМ’’, непостоечки субјект во регистарот на НВО во Македонија? Тоа е само врвот на ледената санта во перењето пари од страна на Сорос...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Пред мене праша еден форумџија ај да си прашам и јас :Кои ви се доказите ?

Многу важно кој го вели тоа ГЛЕН БЕК не е новинар ниту добар извор на информации и редовно тресе зелени . Обвинувања сите обвинуваат важно е кој обвинува ( осеќам дека е некоја провладина организација) бидејќи редовно се меша политиката и се што на некому не му одговара се етикетира.
Тоа не е оправдување за за лошата завршена работа.

Не негирам дека СОРОС има валкан веш ама дека е до толку е смешно повеќе е перење пари и загадување јавен простор како и сите останати невладини организации дали се про и против владини не е важно. АМА дека сдсм само партнер е тешка глупост со оглед дека нашиот претседател бил дел од одборот како многу други од ВМРО. Што ти паѓа во вода.

Потруди се подобро

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Е сеуште озбилно си гледал негови емисии ? не може да запамти три збора од премногу дроги што зема .
И нека биде така, го гледале неписмени, вакви, такви, ОК е. Ајде да ја ставиме другата страна, само онаа во РМ.

Треба некој од надвор да ни кажува за Бранко, Милчин, Геро и сите соросоидни гниди???

Останува само ти да не изненадиш, со твоите емисии, со критиките за тебе, никогаш не знае може имаш некој аргумент дека си покомпетентен од Глен. :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.740
Поени од реакции
12.184
Човекот кој е опишан кој тежок шизофреник и за кого има напишано триста книги каде го плукаат.
Исто така шизофреници се и FoxNews кои Џ. Сорос сака да ги сруши/купи/заќути, исто и NYPost, Cliff Kincaid, Denis Jones, хрватски Портал...све се тоа болни луѓе, нема да им веруваме ниту на оние кои пишувале за групата Феникс, за ударот врз фунтата, играњето со руската држава. Ниту ова:

http://www.mn.mk/aktuelno/2877-Nepoznatite-tragi-na-finansiranje-na-novinarstvoto-Fondacijata-SOROS-za-novinari-dava-500-iljadi-evra-godisno

Ниту за 310 илјади евра на ГЕМ (кои воглавно носеа одредени сигнали за релативизација на чинот на промена на нашиот идентитет). Впрочем во преписките/колумни се дознаваат доста информации

БИЗНИС - СОРОС - ШПИЦ

Полемика
Фондацијата СОРОС за новинари дава 500 илјади евра годишно

Само во програмата наменета за секторот МЕДИУМИ за 2010 година се издвоени над 150 илјади евра. – За мониторинг на медиумите се трошат 35 илјади евра. – Најголемиот дел од колачот , односно 310 илјади евра за оваа година им се дадени на четворица новинари кои ја формираа групацијата ГЕМ (Граѓани за европска Македонија), која држи трибини низ Македонија и јавно се залага за промена на името на државата.- Се финансираат цели телевизиски емисии, нарачани статии, истражувања, како и новинари-поединци
Ех, во мрежата има многу повеќе од сето ова, но мислам дека и ова е доволно...посебно во линковите коментарите се интересни. Филантропот Сорос :)

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Милчин од Сорош, да не го поврзеш со СДСМ е исто како Хитлер да кажеш дека немал никаква врска со нацизмот.

Каква е таа демократија во најдемократската невладина организација Отворено Опшество каде една личност, крајно политизирана и исфрустрирана, 15 години е претседател ?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.740
Поени од реакции
12.184
Човек се можам да голтнам ама глен бек како аргумент не можам, сите што следат американски медиуми го знаат кој и што е . Да го земеш глен бек и неговите емисии како аргумент и да се правдаш со глуп изговор ај тебе да те видам . Вечната конвенционална балканска мудрост која се користи кога некој е притиснат кон ѕид е смешно,. Обвинувања и изговори замена на тези е смешно.

Не е никакво оправдение за мизерна сработена работа. Има сорос валкан веш ама сигурно нема да го видиш на Глен Бек . На крај и краева никој ништо не знае можеме само да наѓаме . Ако веќе сакаш да гледаш и да дознаеш за сорос Барај емисијата оливера трајковска со владе милчин на алфа. Убави аргументи има и го има измлатено убаво Милчин ама од сосема друг агол и со аргументи а не шизофренијава што ја читам.

Шизо, шизо...а кои се аргументите за Глен Бек како шизофреник, со досие од психијатрија, слики...?
Има и други извори, сите го потврдуваат истото.

Но пошто е муабетот за Македонија...од она погоре едино повеќе докази би биле слики од самиот Сорос заедно со нашите како обиваат банкомат. Што повеќе докази, стварно нелогично.

А кои се доказите дека тие работеле како новинари и група ГЕМ за доброто на Македонија?
Кога Милчин поддржал име Македонија и неменување, исто и другите од таа тајфа?
Имаат нешто кажано саглам за Македонија?
И како случајно уште една организација е финансирана од истиот извор, а е во владение на Лилјана Шеќеринска?
Случајно, се надевам.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Еве ти за глен бек
http://www.amazon.com/Common-Nonsense-Glenn-Triumph-Ignorance/dp/0470557397
Ова е едната од многуте книги

А кај се доказите дека работеле против македонија ? Цврсти докази?
Ова е како да напишам : имаме работа во москва- значи човекот е од КГБ.

Ќе се вртиме во круг. Реалноста е сосема друга ама сигурно нема да ја најдам во воведниот пост на Братот ниту мисирковото тврдење дека е само сдсм а заборави дека прошле членови од вмро низ таа организација.
. :)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Човек се можам да голтнам ама глен бек како аргумент не можам, сите што следат американски медиуми го знаат кој и што е
Чекај бе пријателе, јас не застанав во одбрана на Глен. Ти кажав неважно е дали е таков или не е, и ќе земеме за вистина дека е таков како што викаш.

Каков и да е, реалноста и искуството што го имаме со соросоидите во РМ и Бранко Црвенковски се поклопуваат со неговите тези за Сорос и тука ни застанува моабетот. Јас имам најмалку една причина да не ги сакам овие кои сега владеат и таа ми е повеке од доволна, ама да си бидеме реални дискутираме за нашите НВОа од кои најголемиот дел се координирани на иста бранова должина со А1 телевизија, СДСМ, а заеднички именител им е Сорос. И сега Глен ли е крив за ова???

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Добро бе човек што треба да прават? Ај кажи ми ? Да ќутат на идиотиве кои успеаа да го воскреснат бранко? Еј знаеш ли колку треба да биде лошо за да народот излезе на сдсм протест . Ај кажи ми кој е нивниот греф освен што се залагаат се решавање на проблемот со името преку компромис. Јас се залагам за решавање на проблемот а како не ме интересира. А дека сорос е императорот палпантин во злобната стар ворс империја не е, дека е валкан е. СОРОС таму си пере пари и притиска да се смени власта со право. Дури и во викилеакс се депешите се покажува дека дипломатијата е загрижена дека нашава земја ќе се распадне заради нашиов ни златен премиер. Ние се фаќаме за сорос бидејќи пробале да отворат дебата за името ? Без патриотизам и сонцето на вергина во позадина тоа се криви? Кој ќе биде крив ако утре ни отиде на распродажба државата - пак они?
За се се криват они. Видов дека се трудат преку медиумите да притиснат но реално нема ниеден медиум кој не купен во буквална смисла на зборот од власта освен а1 и алфа. Алфа за малце ќе станеше пинк телевизија заради притисоци. А1 е веќе отстреалана. ВАЦ е со рокфелер. Кажи ми има медиум кој не е купен? Кој не е корумпиран? Вака се држи некаков баланс - викам некаков. Не ми се свиѓа ама кои ни се опциите?Ај ти кажи ми?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.772
Поени од реакции
82.789
Добро бе човек што треба да прават? Ај кажи ми ? Да ќутат на идиотиве кои успеаа да го воскреснат бранко? Еј знаеш ли колку треба да биде лошо за да народот излезе на сдсм протест . Ај кажи ми кој е нивниот греф освен што се залагаат се решавање на проблемот со името преку компромис. Јас се залагам за решавање на проблемот а како не ме интересира. А дека сорос е императорот палпантин во злобната стар ворс империја не е, дека е валкан е. СОРОС таму си пере пари и притиска да се смени власта со право. Дури и во викилеакс се депешите се покажува дека дипломатијата е загрижена дека нашава земја ќе се распадне заради нашиов ни златен премиер. Ние се фаќаме за сорос бидејќи пробале да отворат дебата за името ? Без патриотизам и сонцето на вергина во позадина тоа се криви? Кој ќе биде крив ако утре ни отиде на распродажба државата - пак они?
За се се криват они. Видов дека се трудат преку медиумите да притиснат но реално нема ниеден медиум кој не купен во буквална смисла на зборот од власта освен а1 и алфа. Алфа за малце ќе станеше пинк телевизија заради притисоци. А1 е веќе отстреалана. ВАЦ е со рокфелер. Кажи ми има медиум кој не е купен? Кој не е корумпиран? Вака се држи некаков баланс - викам некаков. Не ми се свиѓа ама кои ни се опциите?Ај ти кажи ми?
Добро, сакаат да го сменат името, антимакедонци се, ама ако, за да имало баланс????
WTF?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.740
Поени од реакции
12.184
Еве ти за глен бек
http://www.amazon.com/Common-Nonsense-Glenn-Triumph-Ignorance/dp/0470557397
Ова е едната од многуте книги

А кај се доказите дека работеле против македонија ? Цврсти докази?
Ова е како да напишам : имаме работа во москва- значи човекот е од КГБ.

Ќе се вртиме во круг. Реалноста е сосема друга ама сигурно нема да ја најдам во воведниот пост на Братот ниту мисирковото тврдење дека е само сдсм а заборави дека прошле членови од вмро низ таа организација.
. :)
Доказите? Секојдневните емисии, ако ги имаш следено.
Цел муабет им се сведуваше на релативизација на нашиот идентитет (мојот, за твојот не знам). Инаку не се врзувам за партии па не ми е нешто битно од која партија поминале. Битно е дека нивното учество во јавноста во контекст на идентитет, државност...е обратна од она што ти го тврдиш...
Пак ќе повторам од друга тема - На ова како реагират овие лица...се однесува на забрана на виното, грчките забрани за македонското име во Европа...
Сорос" и ГЕМ изјавуват дека нивната цел е, цитирано: Кревањето на глава против оваа ненарона власт која сее страв!". Ова е чист полтички став, кој нема никаква допирна точка со невладин сектор.
Но, дали ГЕМ е невладин сектор? Неколку весници минатата недела објавија податоци за исплата на над 300.000 евра од Фондацијата Сорос" за активности во невладиниот сектор, во кои е и ГЕМ. Но, од друга страна, ГЕМ не е регистриран како невладина организација и оттаму нема соодветна сметка и даночен третман. Се поставува прашање, брз правен статус и сметка, како е исплаќана активноста на ГЕМ?!
Невладина? :)
МИЛЧИН ОБВИНИ ЗА ХАЈКА ПРОТИВ НЕПАРТИСКАТА КРИТИЧКА МИСЛА непартиска, во која се споменува уривање на актуелна власт :)

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Двајцата убаво прочитајте го мојот последен пост. Индетитетот и делот со аморфната маса лурзт го имаме дебатирано треба да го цитирам точкест тука пак ?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom