Агендата на Сорос во Македонија

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
90
Не постои политичка тема овде на форумот без да се споме проблемот со името што само по себе кажува декатоа ни е најголем проблем,не се дебатира за социјалните теми за невработеноста кои иако се навистина реални и се проблем сепак се стават во втор план. Една од причините зошто Грција не сакаше име со додавка од стилот : Демократска Македонија е затоа што не можи да постои Демикратско Македонски државјанин или Демократско Македонски јазик,со додвката Северна, Горна, Вардарска има можност за вметнување пред јазикот и државјанстовот затоа што е со геогравска одредница. Што се однесува до бројката која се спомнува за митинзите кој ѓи одржува опозицијата или позицијата само ќе кажам дека, едните го пумпаа балонот со митинзи и со големи бројќи и тој балон им пукна сега треба да го залепат, оние друѓите сега го пумпаат но ќе им пукне не нудат ништо. На митинзите 90% од бројката се членови на партиите и не се главна одлика за моќноста на партијата или нејзиниот рејтинг секогаш треба да се прави разлика помеѓу рејтинг и моќност. Неколку пати сум пишал и пак ќе пишам во Македонија немаме опозиција и како одат работите нема да имаме подолг период. Референдумот ? Како ќе гласи прашањето ? Веќе знаеме дека прво мора Владата да се сложи со тоа решение па после и народот да се изјасни, одбиваањето на предлогот од страна на Груевски кој јавно го отфрли е доказ за политиката која ја води оваа Влада кон ова прашање. Знам дека сум офтопик ама така ми дојде :)
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
18.237
Поени од реакции
23.697
Неактивна е темава. Штета пошто многу интересна тема е... не само глобално но и конкретно за нас овде во Македонија. Зошто исто и овде како и низ светот, е активна соросовата глобална агенда. Овде таа агенда се најчесто се експонира преку настапите на еден куп квази интелектуалци -најчесто огранизирани во рамки на разно разни невладини организации кои сите на некој начин (финансиски секако) се поврзани со Open Society на Сорос.

Во рамки на истата агенда на многу македонски форуми, на пониско ниво се инволвирани и бројни локални агитатори.
Кајгана како еден од поголемите форуми, разбирливо е свратилиште и на многу од таквите дејуре локални исполнувачи на агендата на Сорос за социјален инжинеринг и обликување на јавното мислење.

Во тој контекст сметам дека темава е прикладно место за дебата за и со тие што одговараат на описот погоре. Со таа цел почнувам дискусија со некои од нив. Без разлика дали посочените се на платниот список на невладините организации, или се индоктринирани преку некои од многуте медиуми на Сорос... секој заслужува шанса да се изјасни, па и одбрани -ако веќе сето тоа го смета како навреда и напад.
Сметам дека со сето ова сум во рамки на границите на форумските правила. Модераторите нека укажат ако било што овде излегува надвор од правилата.



...прашањето е дали и модераторот пробува да навреди како што го правеше тоа Ванлок, дека сме соросоиди?
Чекај малку, а што вас ве прави тоа што имате исти ставови -малтене како да се копирани од гласилата на спомнатиот Сорос? И кога веќе е извесно јасно дека ги делите ставовите, тогаш од каде сега побогу сето тоа плачење... зарем сте навредени од сопствените ставови??

Па зарем ако јас постојано промовирам капиталистички ставови, зарем јас треба да се вреѓам ако некој ме нарече „капиталист„?
Во врска со обвинувањата за „навредување„... па како побогу е навреда констатацијата дека некој ги дели ставовите со Џорџ Сорос. Откога бе тоа „соросоид„ стана навреда или политичка некоректност?

Навреда е нешто како „дебел, грд, буљаш, копиле„. Ова за што ве посочувам не е навреда, туку констатација. Впрочем интересно е самиот факт дека споредбите со Сорос ги разбирате како навреда, тоа ни кажува некои работи.



Нејсе. Ајде да погледаме дали имаат основа моите посочувања, а вие се разбира -покажете ми дека грешам... ако можете (како што се разбира, не можете).
Инаку, македонскиот аспект на ова прашање неизбежно ќе не однесе до дискусија и за македонските политички паритии, ќе го одбегнам тоа и ќе продолжам со... „надворешни„ примери.
Значи малку се оддалечувам од македонскиот аспект, но ветувам -само привремено. Ќе се вратиме кога ќе се расчистат некои други работи.

Значи, надворешни примери за делење на ставовите на Џорџ Сорос.
Ете, ти (и неколку други) сте активни на темите за Украина и за Русија... воочливо е дека вашите ставови се практично идентнични, или слични на тие на Сорос (и разните негови невладини организации). Можеш ли ова да го оспориш?


Еве конкретни примери за ставовите и активностите на Сорос во врска со Украина и Русија. Да утврдиме дали (и зошто) вашите ставови се тие на Сорос, па потоа ќе зборуваме за аспектот на Македнија во целата приказна.

http://www.president.gov.ua/en/news/32051.html
President of Ukraine Petro Poroshenko has held a meeting with founder of the Open Society Foundations, international philanthropist George Soros.




President Poroshenko has expressed gratitude to George Soros for his support of Ukraine, particularly for urging the international society to increase the level of support to Ukraine.

Petro Poroshenko and George Soros have discussed international instruments and opportunities of increasing the economic assistance for Ukraine. In this context, George Soros has underlined the substantial role of the EU and the importance of finding additional instruments for the EU to help Ukraine. At the same time, George Soros has emphasized that Ukraine must demonstrate commitment to the plan of reforms. "You have to show that new Ukraine is different from the old one," he said.

George Soros has noted that the implementation of reforms required financial assistance. "Ukraine is struggling to protect not only itself, but also Europe. Thus, Europe should help Ukraine implement reforms necessary for the country," he said. George Soros hopes that Ukraine will succeed in the implementation of necessary changes. He has praised the first legislative steps in the sphere of deregulation and judicial reform.

According to the Head of State, the establishment of the National Anti-Corruption Bureau of Ukraine and transparent appointment of its Director are the measures that will demonstrate the readiness of Ukraine to overcome corruption.

The interlocutors have agreed that the National Council of Reforms was a proper platform for the discussion of legislative initiatives and instruments of the introduction of reforms. It will involve the President, the Cabinet of Ministers and the public into the process of state reformation and consolidate the Ukrainian society.

Petro Poroshenko and George Soros have agreed to continue their dialogue within the World Economic Forum that will be held in Davos at the end of January.
Идеме понатаму:
https://global.handelsblatt.com/edition/47/ressort/politics/article/george-soros-warns-of-e-u-break-up-over-ukraine-gabor-steingart
http://www.infowars.com/soros-admits-responsibility-for-coup-and-mass-murder-in-ukraine/
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-23102014-AP/EN/2-23102014-AP-EN.PDF
http://www.zerohedge.com/news/2014-10-23/george-soros-slams-putin-warns-existential-threat-russia
http://www.project-syndicate.org/commentary/george-soros-calls-on-the-eu--and-germany-in-particular--to-take-the-lead


Што е целта на моето посочување кон сите овие текстови?
Само тоа да покажам како ставовите на Тенеќе (и екипата со Врабец и останатите), практично се ставовите на Џорџ Сорос.
Толку.



П.С. @Bratot во последно време имаш чудни критериуми за „офтопик„ и „несоодветно однесување„. Или на форумов се сменија стандардите за однесување (што не го гледам ниту овде ниту никаде на другите подфоруми), или па јас не разбирам нешто.

Нејсе, само би замолил за објаснување како тоа е „несоодветно однесување„ констатацијата, па и посочувањето дека некој ги дели ставовите со Џорџ Сорос? Откога тоа во Македонија, и на Кајгана, кажувањето „соросоид„ стана навреда или облик на политичка некоректност? Кога тоа работите дојдоа до таму??
Или замерките се од технички карактер, па наместо „соросоид„ политички коректно е да употребам нешто како „истомисленик со Сорос„ или „делител на ставовите на Сорос„ или што-и-да-е. Мене навистина не ми е јасно.


Ова го прашувам пошто јас колку што разбирам, замерките најчесто се за моето директно посочување на поединци кои извесно и очигледно се занимаваат со промовирање на про-Сорос агендата. Затоа ако некако во македонскиот речник Сорос влегол како нов збор, и тоа со атрибут на навреда... Или ако веќе на форумов не смее да се пишува против идеалите и целите на Сорос, тогаш барем да знам на што сум... и со што си имам работа.

Добронамерно го прашувам ова, и очекувам чесно објаснување.
Јас немам влакна на јазикот и за мене нема поента пишување на темиве, ако треба да ја преќутувам вистината. Но нејсе, јас на форумов сум активен на многу теми, и од тој аспект немам намера да дозволам повторно луѓе да ме чекаат за донирање на работи како кефир и пробиотици... а јас да не бидам во состојаба да комуницирам само за да се докажувам со секакви сомнителни ликови, на политички теми.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
14.957
Поени од реакции
17.651
Неактивна е темава. Штета пошто многу интересна тема е... не само глобално но и конкретно за нас овде во Македонија. Зошто исто и овде како и низ светот, е активна соросовата глобална агенда. Овде таа агенда се најчесто се експонира преку настапите на еден куп квази интелектуалци -најчесто огранизирани во рамки на разно разни невладини организации кои сите на некој начин (финансиски секако) се поврзани со Open Society на Сорос.

Во рамки на истата агенда на многу македонски форуми, на пониско ниво се инволвирани и бројни локални агитатори.
Кајгана како еден од поголемите форуми, разбирливо е свратилиште и на многу од таквите дејуре локални исполнувачи на агендата на Сорос за социјален инжинеринг и обликување на јавното мислење.

Во тој контекст сметам дека темава е прикладно место за дебата за и со тие што одговараат на описот погоре. Со таа цел почнувам дискусија со некои од нив. Без разлика дали посочените се на платниот список на невладините организации, или се индоктринирани преку некои од многуте медиуми на Сорос... секој заслужува шанса да се изјасни, па и одбрани -ако веќе сето тоа го смета како навреда и напад.
Сметам дека со сето ова сум во рамки на границите на форумските правила. Модераторите нека укажат ако било што овде излегува надвор од правилата.





Чекај малку, а што вас ве прави тоа што имате исти ставови -малтене како да се копирани од гласилата на спомнатиот Сорос? И кога веќе е извесно јасно дека ги делите ставовите, тогаш од каде сега побогу сето тоа плачење... зарем сте навредени од сопствените ставови??

Па зарем ако јас постојано промовирам капиталистички ставови, зарем јас треба да се вреѓам ако некој ме нарече „капиталист„?
Во врска со обвинувањата за „навредување„... па како побогу е навреда констатацијата дека некој ги дели ставовите со Џорџ Сорос. Откога бе тоа „соросоид„ стана навреда или политичка некоректност?

Навреда е нешто како „дебел, грд, буљаш, копиле„. Ова за што ве посочувам не е навреда, туку констатација. Впрочем интересно е самиот факт дека споредбите со Сорос ги разбирате како навреда, тоа ни кажува некои работи.



Нејсе. Ајде да погледаме дали имаат основа моите посочувања, а вие се разбира -покажете ми дека грешам... ако можете (како што се разбира, не можете).
Инаку, македонскиот аспект на ова прашање неизбежно ќе не однесе до дискусија и за македонските политички паритии, ќе го одбегнам тоа и ќе продолжам со... „надворешни„ примери.
Значи малку се оддалечувам од македонскиот аспект, но ветувам -само привремено. Ќе се вратиме кога ќе се расчистат некои други работи.

Значи, надворешни примери за делење на ставовите на Џорџ Сорос.
Ете, ти (и неколку други) сте активни на темите за Украина и за Русија... воочливо е дека вашите ставови се практично идентнични, или слични на тие на Сорос (и разните негови невладини организации). Можеш ли ова да го оспориш?


Еве конкретни примери за ставовите и активностите на Сорос во врска со Украина и Русија. Да утврдиме дали (и зошто) вашите ставови се тие на Сорос, па потоа ќе зборуваме за аспектот на Македнија во целата приказна.

http://www.president.gov.ua/en/news/32051.html


Идеме понатаму:
https://global.handelsblatt.com/edition/47/ressort/politics/article/george-soros-warns-of-e-u-break-up-over-ukraine-gabor-steingart
http://www.infowars.com/soros-admits-responsibility-for-coup-and-mass-murder-in-ukraine/
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-23102014-AP/EN/2-23102014-AP-EN.PDF
http://www.zerohedge.com/news/2014-10-23/george-soros-slams-putin-warns-existential-threat-russia
http://www.project-syndicate.org/commentary/george-soros-calls-on-the-eu--and-germany-in-particular--to-take-the-lead


Што е целта на моето посочување кон сите овие текстови?
Само тоа да покажам како ставовите на Тенеќе (и екипата со Врабец и останатите), практично се ставовите на Џорџ Сорос.
Толку.



П.С. @Bratot во последно време имаш чудни критериуми за „офтопик„ и „несоодветно однесување„. Или на форумов се сменија стандардите за однесување (што не го гледам ниту овде ниту никаде на другите подфоруми), или па јас не разбирам нешто.

Нејсе, само би замолил за објаснување како тоа е „несоодветно однесување„ констатацијата, па и посочувањето дека некој ги дели ставовите со Џорџ Сорос? Откога тоа во Македонија, и на Кајгана, кажувањето „соросоид„ стана навреда или облик на политичка некоректност? Кога тоа работите дојдоа до таму??
Или замерките се од технички карактер, па наместо „соросоид„ политички коректно е да употребам нешто како „истомисленик со Сорос„ или „делител на ставовите на Сорос„ или што-и-да-е. Мене навистина не ми е јасно.


Ова го прашувам пошто јас колку што разбирам, замерките најчесто се за моето директно посочување на поединци кои извесно и очигледно се занимаваат со промовирање на про-Сорос агендата. Затоа ако некако во македонскиот речник Сорос влегол како нов збор, и тоа со атрибут на навреда... Или ако веќе на форумов не смее да се пишува против идеалите и целите на Сорос, тогаш барем да знам на што сум... и со што си имам работа.

Добронамерно го прашувам ова, и очекувам чесно објаснување.
Јас немам влакна на јазикот и за мене нема поента пишување на темиве, ако треба да ја преќутувам вистината. Но нејсе, јас на форумов сум активен на многу теми, и од тој аспект немам намера да дозволам повторно луѓе да ме чекаат за донирање на работи како кефир и пробиотици... а јас да не бидам во состојаба да комуницирам само за да се докажувам со секакви сомнителни ликови, на политички теми.
Доста пишуваш глупости, еве го мојот одговор во соодветната тема
http://forum.kajgana.com/threads/Русија-смена-во-надворешната-политика.65541/page-90#post-7076110
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
18.237
Поени од реакции
23.697
Немој сега ЈАС да се навредам од тоа што моите ставови ги нарекуваш глупости. ;)

Се разбира, повторно не си во можност да покажеш дека ставовите ти се различни од тие на Џорџ Сорос. Па и како да покажеш, кога ставовите ти се исти со неговите. Не ти е лесно Тенеќе, ама што да ти правам. И не фала, немам намера да одам во офтопик на темата за Русија.

Овде си поканет затоа што ниедно мислење не ти е различно од официјалните ставови на таа „опен сосаети„ фондацијата. Значи ете истото што го повторив неколку пати на разни теми (и бев обвинуван за офтопик). Но овде сме НА ТЕМА.
Овде зборуваме за агендата на Сорос, манипулатор пар-екселанс, прокси на голобалната хегемонија, и бескрупулозен сплеткарош и хокштаплер!

А тоа што ти го пишуваш се токму зборовите од агендата на истот тој хокштаплер Сорос.
Не сум во право? Не се согласуваш со мене, или со текстовите што ги линкав во претходниот пост??
Повели демантирај ме со факти, покажи како и каде не сум во право.
Можеш да се задржиш на агендата на Сорос во Украина/Русија. Зошто ако свртиме на домашната агенда на Сорос, за Милчин и компанија, и за македонските партии... брзо ќе има санкции и ќе биде затворена темава.

Домашна политика е анатема на Кајгана.
Но самиот Сорос, и неговата агенда, не се анатема. Освен ако јас не сум го пропуштил тоа -ќе видиме, уште чекам одговор на тоа прашање.


Но во меѓувреме тоа дали некој те нарекол „соросоид„, или можеби тоа ти го кажал повеќе... политички коректно: сеедно, на исто излегува. Покажан си, и ако можеш повели Ти укажи ми и покажи ми како не сум во право. Образложи каде дифренцираат твоите ставови, и агендата на Сорос.

Или немој, па конечно да заклучиме дали си или не си... подржувач на Џорџ Сорос (некои би рекле и соросоид, и пак на исто би излегло).
 

The Magus

HOATH IAIDA
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
10.938
Не знам што е чудно во тоа нечии ставови да се совпаѓаат со нечија идеја, намера, визија, тоа отсекогаш се случувало и секогаш ќе има леви и десни, црни и бели и сл.
Ние знаеме онолку колку што ќе ни се презентира преку медиуми а менталниот склоп и потенцијал одлучува кој на која страна ќе се наслони :toe:
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
18.237
Поени од реакции
23.697
Зарем тебе @The Magus (доколку повеќе би го следел овој подфорум), не би ти упаднало во очи тоа што некои ликови малтене секогаш земаат учество само на такви теми кои секогаш се однесуваат на аспекти од агендата на Сорос. И притоа секогаш имаат идентични ставови со тие на спомнатиот Сорос??

И најсмешното, притоа се навредуваат кога ќе им го посочиш сето ова. Па дури ете и донекаде успеале да го протнат ставот дека констатацијата на совпаѓањето на нивните ставови, со тие на Сорос, е навреда и некоректност (да @teneke токму за тебе зборувам, вклучително и за неколкумина други).
Откога вистината е навреда?



Нејсе @The Magus, не е поентата што (и дали), е чудно тоа што „нечии ставови се совпаѓаат со ставовите на некој друг„.

Муабетот е, прво да се воспостави тоа „совпаѓање„ (јас пре би рекол поклопување). Всушност совпаѓањето одамна го воспоставив, но сакам тоа да ви го покажам на сите вас што можеби ете ве интересира сето ова.
Второ, кога еднаш ќе го расчистиме тоа... „совпаѓање„, идејата е потоа да поразговараме која е таа агенда на тој Сорос, чии намери и визии толку идентично се „совпаѓаат„ со ставовите на одредени членови на форумов.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
27.746
Поени од реакции
54.362
@Vanlok, ne se soglasuvam deka nazivot "sorosoid" ne bi trebalo da bide navredliv za random clen na forumot. Istite tie koi gi narekuvas "sorosoidi" na forumov nemaat vrska za sto se raboti. Toj zbor i bese iskovan za da navredi, no mal broj lugje koi preku nivnite NVO si gi napolnija dzebovite do vrv. Ti sakas da mu vmetnes nekakva ideoloska dimenzija, pa tenekje i Soros bile na ista linija za Ukraina i zatoa tenekje bil "sorosoid".

Tuka se raboti za pari sto lugje gi napravija preku toj izvor. Drugovo po forum ti se politicki neistomislenici na koi sakas da im zalepis etiketa. Ne e ubavo toa.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
18.237
Поени од реакции
23.697
@Io Sono Interista имаш право на свое мислење, се разбира.
За мене ако нешто е жолто, нема зошто да не го нарекувам жолто. А ако терминот „соросоид„ во ова општество навистина станал навреда и како таков влегол во македонскиот речник, јас навистина сум зачуден.

Во таа реалност не сум убеден, но дури и да е така... може ли наместо за кованицата „соросоид„ да дискутираме за самата поента на сето ова. И еве како моја отстапка, да употребуваме некој израз од видот на: „истомисленик со Сорос„ или „делител на ставовите на Сорос„ или што-и-да-е?


Идејата @Io Sono Interista, на сето ова НЕ Е лепењето етикети (не дека работите не се појасни кога се јасно означени). Туку идејата е да се дискутира за агендата на Сорос, и активностите на неговите платеници во социјалниот инжинеринг, формирањето на јавното мислење во Македонија.
Една важна констатација од пред малку:
Ние знаеме онолку колку што ќе ни се презентира преку медиуми а менталниот склоп и потенцијал одлучува кој на која страна ќе се наслони :toe:
Ти @Io Sono Interista премногу симплифицираш во овој случај, можеби заради тоа што не го следиш овој подфорум доволно блиску, овој подфорум и општо оваа сфера на дискусии. Тенеќе (значи тој е директно посочен, и не станува збор за „рандом членови„), тој постојано има ИСТИ ставови како тие од медиумите на невладините организации на Џорџ Сорос...
Значи не се работи само за темите за Украина, туку и за Русија, и повеќе други разни теми од геополитички карактер во подфорумот Свет, кои ако навистина си заинтересиран, можам директно и сите да ги посочам. Исто е и во темата за надворешната политика на Македонија. Исто е и било каде, каде што се зборува на теми кои директно ја тангираат агендата на Сорос.
Патем, и огромен дел од активностите на посочениот член (ако не и целосно), се однесуваат скоро па исклучиво само на тие теми кои директно ја тангираат агендата на Сорос.

Случајност @Io Sono Interista?


Патем, јас не сум ни суд ни судија. Јас само сакам дискусија за тоа што се случува и овде во Македонија. Сакам да ги посочам работите, а и да се одбранам од клеветите дека некој го навредувам.
Зошто ако некој на јавен форум, јасно и јавно изразува ставови кои се на штета на интересите на Македонија... Тој некој треба да биде во состојба и да застане зад тие ставови, да ги објасни и образложи без да плаче на модератори зошто некој не со согласува со неговото агитирање во интерес на агенди на познати и признати манипулатори и измамници, како што е Џорџ Сорос.
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
@Vanlok Мислам дека не треба да ти се објаснува зошто имање на одредени слични ставови со Сорос не те прави автоматски соросоид.
Користење на термини од типот соросоиди, вемеровци, комуњари, путинисти, зионисти итн итн. не само што не придонесуваат ништо кон квалитетна дискусија, туку охрабруваат лични напади и оф-топици. Ad hominem напад, интелектуална неискреност и непочитување на основни правила на дискутирање.
Е сега, бидејќи форумов нема којзнае каква сериозност во дискусиите, повремено нарекување на некој член партиски пиун, соросоид или путинист и не е којзнае каков ‘грев‘, ама кога некој премногу често напиња за невладини организации, платеници и соросоиди без да даде било какви докази освен ‘има ист став ко Џорџ Сорос‘, веќе треба да се смета како обид за дефокусирање на дискусијата и промовирање лични препукувања и оф-топици.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
14.893
Поени од реакции
24.676
Фондацијата на Сорос со Македонија ги таргетира најранливите групи. ЛГБТ лица и неразбрани дрвогушкачи. Им прави некој паралелен свет во кои тие се среќни и се дружат. Единствениот проблем е што тие така идеолошки индоктринирани и лично засегнати успејаа (со пари, нормално) да го превземат раководењето на левицата. Ама ќе помине и тоа.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.885
Поени од реакции
14.364
Билбо синко, од која дупка сега па ти излезе? ;)
(Underhill, нели)

Глеј, во случајов Тенеќе е пандан на Wormtongue. Сорос би бил Саруман. Јас алас, не би можел да бидам пандан на Гандалф. Не без неговите... можности и капацитети.
Ама барем не сум Миленко. Миленко би можел само да биде пандан на тој крчмарот во Бри. :)
Не бе, од Bag End ти пишувам моментално, си пушам од лулето и си грицкам ладно пилешко. Ме изнасмеа ти, ќе се задавев за малце со пилешкото, па морав да постирам :icon_lol:.

Сорос ако е Саруман, тогаш кој е Саурон? Рокфелер? Ротшилд? Или можда Бранко :icon_lol:? Нормално Николче е Арагорн. Не можам само мојот внук да го идентификувам :D.

Како можеш да нарекуваш некој соросоид/вмровец/капиталист врз основа на размислувања и ставови. Ај еве мене што сум против државниот испит наречи ме соросоид, а во исто време наречи ме и грујовист пошто го поддржувам градењето на монтажни спортски сали. И соросоид и грујовист да наречеш еден човек не бива така? Плус уште посмешно е што се измислуваат државни непријатели во ликот на Сорос, Геро, Милчин и остали што уствари врска си нема со реалноста. Која опасност по Македонија е Геро со глупостите што ги тресе? Емануел Голдштајн much?

Па еве и да е од Сорос пратен форумскиот Грима, што па ти се замараш да го разоткриваш? Исто ко шо џониб и инглориус си јадат трици од позициска страна и со тоа ништо не прават освен што го навлекуваат гневот на мнозинството членови, така и овој нека си јаде од соросоидна страна. Мислам, глумење Херкул Поаро за без врска, само џабе трошење време за склопување на постот. Исто ко Миленко што разоткрива некои платеници и афери во неговите ѓубриња наречени колумни.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
27.746
Поени од реакции
54.362
@Vanlok, diskusija sekako mozes da otvoris i bez da posocis odreden clen kako "sorosoid".

Vo Makedonija NVO koi se finansirani od Soros odrabotuvaat za opozicijata. Toa ne znaci deka sekoj eden opozicioner vo MK istovremeno e "sorosoid". Bezdrugo ti e jasno deka poveketo od glasackoto telo vo MK nema pojma koj e Soros niti pak se ofajdile od negovite pari.

Vo taa smisla neprimerno e clenovi na forum da narekuvas so toj naziv.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
18.237
Поени од реакции
23.697
@Inglourious Basterd не ти е неточна констатацијата, но намерата на дискусијава е анализата да се продлабочи многу, многу повеќе од тоа што го посочи ти.


@Vanlok ...ама кога некој премногу често напиња за невладини организации, платеници и соросоиди без да даде било какви докази освен ‘има ист став ко Џорџ Сорос‘, веќе треба да се смета како обид за дефокусирање на дискусијата и промовирање лични препукувања и оф-топици.
Навистина Игорче?
Јас ли ја дефокусирам дискусијата?? :)

Ех, јас па мислам дека прилично добро го фокусирав моментот кон суштината на оваа тема. Не знам што повеќе да покажам, од фактот дека некои од вас имате ИСТИ ставови на сите теми кои ја опфаќаат агендата на Сорос.
Можеби сакаш да приложам и увид од тековната сметка на сомнителните, или резултати од целосно следење и надгледување на нивите персони?

Не Игорче, тоа целосно делење на потполно исти ставови со тие на невладините организации и медиуми на Сорос... тоа е доволно добро за да се покаже и да се дискутира од каде таква посветеност кон агендата на Сорос. Не е можно некој демек случајно да има исти ставови на десетици теми од геополитички карактер. И теми кои директно се засегнати во глобалната агенда на Сорос.


И добро е што се препозна и Ти, и што се јави сам без да те посочам. Мувата премногу ти зуеше на капата?
Нејсе, велиш дека не покажувам конкретно како тоа Тенеќе и Ти (и уште неколкумина) имате исти ставови со агендата на Сорос?

Не си ме прочитал внимателно Игорче, јас предмалку многу конкретно посочив повеќе примери каде вашите ставови тотално се поклопуваат со тие на Сорос. Ајде повели, во што од ова доле не се наоѓаш целосно и Ти исто како и Тенеќе?
http://www.president.gov.ua/en/news/32051.html
President of Ukraine Petro Poroshenko has held a meeting with founder of the Open Society Foundations, international philanthropist George Soros.




President Poroshenko has expressed gratitude to George Soros for his support of Ukraine, particularly for urging the international society to increase the level of support to Ukraine.

Petro Poroshenko and George Soros have discussed international instruments and opportunities of increasing the economic assistance for Ukraine. In this context, George Soros has underlined the substantial role of the EU and the importance of finding additional instruments for the EU to help Ukraine. At the same time, George Soros has emphasized that Ukraine must demonstrate commitment to the plan of reforms. "You have to show that new Ukraine is different from the old one," he said.

George Soros has noted that the implementation of reforms required financial assistance. "Ukraine is struggling to protect not only itself, but also Europe. Thus, Europe should help Ukraine implement reforms necessary for the country," he said. George Soros hopes that Ukraine will succeed in the implementation of necessary changes. He has praised the first legislative steps in the sphere of deregulation and judicial reform.

According to the Head of State, the establishment of the National Anti-Corruption Bureau of Ukraine and transparent appointment of its Director are the measures that will demonstrate the readiness of Ukraine to overcome corruption.

The interlocutors have agreed that the National Council of Reforms was a proper platform for the discussion of legislative initiatives and instruments of the introduction of reforms. It will involve the President, the Cabinet of Ministers and the public into the process of state reformation and consolidate the Ukrainian society.

Petro Poroshenko and George Soros have agreed to continue their dialogue within the World Economic Forum that will be held in Davos at the end of January.
Идеме понатаму:
https://global.handelsblatt.com/edition/47/ressort/politics/article/george-soros-warns-of-e-u-break-up-over-ukraine-gabor-steingart
http://www.infowars.com/soros-admits-responsibility-for-coup-and-mass-murder-in-ukraine/
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-23102014-AP/EN/2-23102014-AP-EN.PDF
http://www.zerohedge.com/news/2014-10-23/george-soros-slams-putin-warns-existential-threat-russia
http://www.project-syndicate.org/commentary/george-soros-calls-on-the-eu--and-germany-in-particular--to-take-the-lead


Што е целта на моето посочување кон сите овие текстови?
Само тоа да покажам како ставовите на Тенеќе (и екипата со Врабец и останатите), практично се ставовите на Џорџ Сорос.
Толку.
 
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
@Inglourious Basterd не ти е неточна констатацијата, но намерата на дискусијава е анализата да се продлабочи многу, многу повеќе од тоа што го посочи ти.




Навистина Игорче?
Јас ја дефокусирам дискусијата?? :)

Ех, јас па мислам дека прилично добро го фокусирав моментот кон суштината на оваа тема. Не знам што повеќе да покажам, од фактот дека некои од вас имате ИСТИ ставови на сите теми кои ја опфаќаат агендата на Сорос.
Можеби сакаш да приложам и увид од тековната сметка на сомнителните, или резултати од целосно следење и надгледување на нивите персони?

Не Игорче, тоа целосно делење на потполно исти ставови со тие на невладините организации и медиуми на Сорос... тоа е доволно добро за да се покаже и да се дискутира од каде таква посветеност кон агендата на Сорос. Не е можно некој случајно да се има исти ставови на десетици теми од геополитички карактер. И теми кои директно се засегнати во глобалната агенда на Сорос.


И добро е што се препозна и Ти, и што се јави сам без да те посочам. Мувата премногу ти зуеше на капата?
Нејсе, велиш дека не покажувам конкретно како тоа Тенеќе и Ти (и уште неколкумина) имате исти ставови со агендата на Сорос?

Не си ме прочитал внимателно Игорче, јас предмалку многу конкретно посочив повеќе примери каде вашите ставови тотално се поклопуваат со тие на Сорос. Ајде повели, во што од ова доле не се наоѓаш целосно и Ти исто како и Тенеќе?
Јас ниту некаде сум се препознал, ниту ми е гајле дали си ме препознал некаде.

Точно знам што сакаш да постигнеш.

Типичен guilt-by-association пример, врв на интелектуална неискреност и ad hominem.
Само еден совет ќе ти дадам, ако си толку самоуверен, инвестирај повеќе време во напаѓање на аргументите, а не на ‘следење и надгледување на персони‘ и правење на ирелевантни паралели.

Толку од мене на темава.
 
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Што очекувате од човек кој на претходни теми повикувал на стрелање, сечење раце и глави на неистомисленици. Каква дебата може да се има со таква појава?

Неговата реплика на постот на Инглориус укажува на каде сака да ја носи дискусијата - "подлабоко" т.е во сферата на Нов Светски Поредок и илуминати, каде тој ќе не едуцира за тие теми, а ние неедуцираните овци треба послушно да учиме, ако не се согласуваш тогаш си соросоид.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom