Martin_GSM
бившиот torrent
- Член од
- 13 април 2006
- Мислења
- 2.076
- Поени од реакции
- 68
Ги барам лајсните на задните крила, кои се спојуваат со он ие на праготНа еден другар ова му е во комшии го имал видено нонстоп газдата го гланцал и го чувал во гаража.
Му фалат лајсните на вратите тие што ги бара струмикс
http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=265875
за 1300 од Битола што муабетевме пред некој ден, продавачот ставил слики...
Доста здрав примерок, малце начнат, ама ништо страшно...Верувам дека за 1600 евра би го дал.
Ако е некој заинтересиран, како познавач на овие возила-препорачувам!
28,000 хехе нема шанса, види ја таа лево наше гумата колку е излижанаа, гарант му бега на некоја странаЕве уште еден солиден* Фиат од Прилеп. Го гледам одамна, но не пишав поради една работа која ме изнервира - воланот! Зошто?
Наводно има 28.000км, судејќи по седиштата и сијалиците за табличките станува збор за модел меѓу последните серии. Штета што недостигаат слики од страните.
http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=215106
Точно е дека заради нив гнијат праговите. И кај фиќо постојеа тие лајсни па подоцна ги отстранијаГи барам лајсните на задните крила, кои се спојуваат со он ие на прагот
На овој примерок не му фалат, овој е од 1976...
Од 1975 натаму, 1300/1500 ги немаат фабрички тие 4 лајсни
Се смета дека заради нив гниеле праговите и рабовите на задните крила.
Овој ќе да е 1975-6...а браникот ѕаден е од 78-9...Џип овај е од моделите што излегоа од 1975-та до крај (мислам дека 77-78 е последната серија) со менувачот долу. Вака доста солидно делува. А тоа со воланот, ист е од ПЗ/П, Лада 1200 така да не е страшно ги има се наоѓаат.
Нема проблем, има цела предница да се најде за 1300, а и амортизери, кои се исти со оние од Лада.28,000 хехе нема шанса, види ја таа лево наше гумата колку е излижанаа, гарант му бега на некоја страна
затоа што излегуваа тотално незаштитени, не заради лајсните.Точно е дека заради нив гнијат праговите. И кај фиќо постојеа тие лајсни па подоцна ги отстранија
Па да, не се доволно заштитени ама пак е заради лајсните бидејќи ја задржуваат водата. Затоа сите ги извадија лајсните а и жмигавците од фиќовците (што ги имаа)затоа што излегуваа тотално незаштитени, не заради лајсните.
Ааааааа!!!!!!!!!!!!!!eh koj ti znael brat, porano tatko mi se zanimavase samo so fiati i pred edna godina gi frliv site delovi za 1300 i 1500 a imase se bukavalno se, takvi lajsni imase komplet za 3 fiati so se tie za na prakcinjata a mi zapna tatko mi da gi frlam i tie so ke mi bile i go poslusav imase i drugi delovi (menjac od tumban so 5.000 km ) otide se vo otpad
Епа затоа, еднаш годишно се вади се тоа и се чистиПа да, не се доволно заштитени ама пак е заради лајсните бидејќи ја задржуваат водата. Затоа сите ги извадија лајсните а и жмигавците од фиќовците (што ги имаа)