- Член од
- 7 февруари 2011
- Мислења
- 211
- Поени од реакции
- 105
Epic Fail odgovor - Imas tolkav bold - moeto prasanje bese koj e tvojot predlog za boldiranoto ?Слушај друже
Ако веќе си одлучил да снимаш албум, да купуваш инструменти, да изнајмуваш гаражи, тогаш сигурно знаеш дека 90% од музичарите живеат од тезгите по кафичи, дискотеки и.т.н
Ако си ти толку добар и ако САКАМ да ја слушам твојата музика во која ТИ си вложил време, труд и пари, јас ќе го купам твојот албум. (кратко и јасно).
За каква гага зборуваш? Кога си договараш настап се договараш предходно за која цена ти ќе се издераваш цела вечер со газдата на објектот, што значи за твоето целовечерно пеење ти ќе си бидеш платен, спрема заслуженото. Што е тука гага?
Зошто и по која основа јас да плаќам на некое си здружение ЗАМП за авторски права, за ти мене на свадба да ми ја пееш ИСДИСЛАВ или некоја народна македонска песна?
Е па нема,,,
Od toa deka ke dogovoris nastap ne spaga vo prodazba - se znae sto e prodazba - kupuvanje na fizicka kopija od izveduvacot. A toa deka ti ke si kupis cd - drug zalazuvaj. Duri i najomilen da ti e
--- надополнето: 12 декември 2012 во 12:54 ---
Ne znam da cujam tvoj predlog?Ако е авторот не познат или ако авторските права се истечени, тогаш што правиме?
ЗНМ не наплаќа по песна, наплаќа по колку гости има на свадбата
--- надополнето: 12 декември 2012 во 12:57 ---
Jas ne se bunam - tuku sum ja sfatil realnosta - deka vaka poveke ne odi -Кернел, ти бате џабе се буниш кога од тие пари денар нема да видиш.
А и ти си изгледа како таа музичарката со румени образи која заработува со туги песни на кои им менувала 2-3 ноти за да не ја фаќа закон.
Sent from my Nexus
Muzikata denes e sfatena kako besplatna