Автомобили со Бугарски регистарски таблички

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас сум слушнал дека сите автомобили на странски ргистарски таблички ќе треба да плаќаат дневен престој од 1 евро, колку е точно врска немам.

Инаку по мое би требало да им се одземат автомобилите на сите што возат со бг таблички, кај го има ова јас да плаќам регистрација 200 евра а тој да ми го уништува патот, загадува воздухот и при тоа да не плаќа ништо.:toe:
Плаќа, ама во Бугарија... и плаќа 1/4 од тоа што го плаќаш ти за регистрација т.е. 50 евра.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vo Bugarija 50 i vo MK 365 Evra , pa neka mu ja mislat...
Стапува на сцена Уставниот Суд,и пак “Јово на ново“,импортерите на нови возила во Македонија ќе тријат раце од глупавоста на некој наш измислувач на закони,Грујо и тајфата ќе ликуваат дека ете донеле нов еднодневен закон,за да ги задоволат страстите и своите апетити,а народот,па кој го ебе народот во вакви прилики.:tapp:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Колку само за споредба- што ете денес ми упадна в очи-
http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=209564 2001 год=5.999 €
а на
http://koli.bg/bg/aview/toyota_yaris-253589.html Година на производство:Март / 2008=2,400 EU

Па ќе ми зборувате за закони дрндупки- ебате бељата

Работата ТУКА е БИДИ СИ СОПСТВЕНИК НА ЕДНА КОЛА ПОВЕЌЕ ОД 20 ГОДИНИ
токму ко на овие фотографии-

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Глупаво е што државата дозволува луѓето да се праат бугари заради една кола, за да имаат подобар живот. Жално е.

Нека направи прописи за увоз како во Бугарија, никој нема да вози коли од таму. Кога ќе поминам низ Софија, кога ќе ги видам сите тие салони со половни коли, стварно ме пука желба,ефтини се, и сите потајно изговараат „тиебам државата„. Е нека не дозволат да ја ебеме заради една кола. Тиебам државата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Глупаво е што државата дозволува луѓето да се праат бугари заради една кола, за да имаат подобар живот. Жално е.

Нека направи прописи за увоз како во Бугарија, никој нема да вози коли од таму. Кога ќе поминам низ Софија, кога ќе ги видам сите тие салони со половни коли, стварно ме пука желба,ефтини се, и сите потајно изговараат „тиебам државата„. Е нека не дозволат да ја ебеме заради една кола. Тиебам државата.
Од пцуење куќа не се растура!(викаше еден пријател)“Глаучите“ во оваа држава истовремено кешираат дебели сметки преку парадоксалните закони,додека ние пцуеме по државата.:toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
а на
http://koli.bg/bg/aview/toyota_yaris-253589.html Година на производство:Март / 2008=2,400 EU

Работата ТУКА е БИДИ СИ СОПСТВЕНИК НА ЕДНА КОЛА ПОВЕЌЕ ОД 20 ГОДИНИ
Не е проблем кој сака можи да си чува олдтајмери, но проблемот е кај нас што премногу крш од коли се возат.
Човек само да ја види разликата во годината на производство и на цената, стварно да се разочара. Што пречки толку има во оваа наша држава за да не се направат законите како во Бугарија?
Нечии ситни профитни интереси или што?
Кога би се обновил возниот парк во нашава земја, помалку ќе има сообрајќајки од дефекти предизвикани на тие кршови, помалку ќе има жртви од тие сообраќајки, и општо ќе биде побезбеден сообраќајот. Потоа ќе се зголеми бројот на регистрирани возила, а со тоа ќе се намали цената на регистрацијата и осигурувањето. Оваа мерка нема да им одговара само на мал број на луѓе и нивните ситни интереси, а ќе биде за општо добро на сите нас :toe:.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Од пцуење куќа не се растура!(викаше еден пријател)“Глаучите“ во оваа држава истовремено кешираат дебели сметки преку парадоксалните закони,додека ние пцуеме по државата.:toe:
Глаучите од плата (македонска) си изнакупуваа нови лимузини????
А да ги седнеме насила тие „глаучи“ во пегли, застави,реноа(4), тристачи - од времето на нивните дедовци ,и да видиме како ќе го доживеат тоа- да се возакаат низ градските улици(со кратери)
Богами тешто - ќе им биде кога од коњ ќе паднат не на магаре него директно на земја.
Море мамето нивно апашко.

Него, АКО , ТАКА МУ ТРЕБА НА МАКЕДОНЧЕВО- и тоа му е многу- ВРАТЕТЕ му ги магарињата и коњите- ШТО ЌЕ МУ Е НЕМУ ЛИМУЗИНА, што разбира тоа кутрото- задоволно е и со малку( какво такво- важно да се тркала), бугарите, гејците, албанците- остајте ги тие се глупи што имаат такви коли.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Глаучите од плата (македонска) си изнакупуваа нови лимузини????
А да ги седнеме насила тие „глаучи“ во пегли, застави,реноа(4), тристачи - од времето на нивните дедовци ,и да видиме како ќе го доживеат тоа- да се возакаат низ градските улици(со кратери)
Богами тешто - ќе им биде кога од коњ ќе паднат не на магаре него директно на земја.
Море мамето нивно апашко.

Него, АКО , ТАКА МУ ТРЕБА НА МАКЕДОНЧЕВО- и тоа му е многу- ВРАТЕТЕ му ги магарињата и коњите- ШТО ЌЕ МУ Е НЕМУ ЛИМУЗИНА, што разбира тоа кутрото- задоволно е и со малку( какво такво- важно да се тркала), бугарите, гејците, албанците- остајте ги тие се глупи што имаат такви коли.
ГWУЈО КРАЉ!!!!!......ај не се бунете сега..:) народ на кој приучен "икономист" со братучедите, му крои капа.....не заслужува подобро...:)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ГWУЈО КРАЉ!!!!!......ај не се бунете сега..:) народ на кој приучен "икономист" со братучедите, му крои капа.....не заслужува подобро...:)
Фино викаш, народот туп - затоа заслужил да вози крнтии, да се бунеше можда и ќе добиеше-
Но, убаво кажа АБЦ, дека 2-3 бренда - импортери на нови возила ДЕБЕЛО ги “нафатираа“ и претходните , па и сегашниве од власта- штом „толку тешко“ оди (читај ползи,лази)увозот на постари возила , а згора на тоа некому му се сонило дека треба и нов закон да се донесе - уште по ригорозен.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
а на

Работата ТУКА е БИДИ СИ СОПСТВЕНИК НА ЕДНА КОЛА ПОВЕЌЕ ОД 20
Батки, не сте ваљда до толку да не ви е јасно дека НЕМА Тојота една година стара за 2400 Евра :helou:. Мојата Тојота Корола беше 5 години стара и ја платив 5500 Евра.

Колава е земена на лизинг и се отплатени 12 рати (веројатно од 36).

За другото, јасно е како ден дека некој кешира на ваша сметка и затоа не носи пристојни закони.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ајде да откриеме која авто куќа е чив спонзор, така ќе го расплетеме клопчето.:smir:

Член од
3 јануари 2008
Мислења
39
Поени од реакции
1
Ајде да откриеме која авто куќа е чив спонзор, така ќе го расплетеме клопчето.:smir:
Нема да ни вреди само бош муабети ќе правиме

А да направиме некоја легитимна акција за промена на законот и да се дозволи увоз на половни автомобили од странство, секој обичен граѓанин ке ја подржи. Знам дека нема да биде сериозно сватена ама треба да се проба.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Нема да ни вреди само бош муабети ќе правиме

А да направиме некоја легитимна акција за промена на законот и да се дозволи увоз на половни автомобили од странство, секој обичен граѓанин ке ја подржи. Знам дека нема да биде сериозно сватена ама треба да се проба.
Ако де. Неколку влади се сменија, а односот кон ова прашање е секогаш ист.Која би можела да биде причината?
Од една страна знам дека се свесни за потребите на народот, но од друга страна ЕУ би сакала да остане состојбата онаква каква што е .
Но исто знаеме дека кај нас кога некоја влада сака да си ја истера водата на своја воденица -секогаш успевала во тоа,ма колкава и да е цената. Единствено останува како причина прометот на увозниците на автомобили .Колкав ли е тој на годишно ниво ?!? Дали е толку вреден и колкаво учество зазема во приходите на државата?!?Незнам.
Но , за мене сепак е најверојатно дел од огромните приходи на автокуќите за коишто сум сигурен дека ги имаат -судејќи по раскошноста на салоните, голем дел оди во касите на владеачките партии.
По мое ако го обзнаниме овој факт,кој, каде, како и што, ако не друго барем малку ќе го раздрмаме долгогодишниот систем „плати и уживај“.
Учествувајте - макар да видиме како стојат работите.

Воопшто не ме интересира за која партија се работи и за која Влада, зошто по ова прашање НИЕДНА ОД НИВ НЕ НИ БИЛА БЛАГОНАКЛОНА.
Единствено е јасно дека ниедна владеачка гарнитура не се осмелила ни да продискутира по ова прашање.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Прашај ги импортерите на нови возила, кул...

Kajgana Shop

На врв Bottom