Нема да ни вреди само бош муабети ќе правиме
А да направиме некоја легитимна акција за промена на законот и да се дозволи увоз на половни автомобили од странство, секој обичен граѓанин ке ја подржи. Знам дека нема да биде сериозно сватена ама треба да се проба.
Ако де. Неколку влади се сменија, а односот кон ова прашање е секогаш ист.Која би можела да биде причината?
Од една страна знам дека се свесни за потребите на народот, но од друга страна ЕУ би сакала да остане состојбата онаква каква што е .
Но исто знаеме дека кај нас кога некоја влада сака да си ја истера водата на своја воденица -секогаш успевала во тоа,ма колкава и да е цената. Единствено останува како причина прометот на увозниците на автомобили .Колкав ли е тој на годишно ниво ?!? Дали е толку вреден и колкаво учество зазема во приходите на државата?!?Незнам.
Но , за мене сепак е најверојатно дел од огромните приходи на автокуќите за коишто сум сигурен дека ги имаат -судејќи по раскошноста на салоните, голем дел оди во касите на владеачките партии.
По мое ако го обзнаниме овој факт,кој, каде, како и што, ако не друго барем малку ќе го раздрмаме долгогодишниот систем „плати и уживај“.
Учествувајте - макар да видиме како стојат работите.
Воопшто не ме интересира за која партија се работи и за која Влада, зошто по ова прашање НИЕДНА ОД НИВ НЕ НИ БИЛА БЛАГОНАКЛОНА.
Единствено е јасно дека ниедна владеачка гарнитура не се осмелила ни да продискутира по ова прашање.