Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ова е страшно:

КРИВИЧНИ ЗА НЕСОВЕСНИТЕ РОДИТЕЛИ КОИ ГО ОСТАВИЈА БЕБЕТО НА БИТ ПАЗАР
ПОЛИЦИЈАТА ГИ ПРОНАЈДЕ РОДИТЕЛИТЕ НА НАПУШТЕНОТО БЕБЕ
24- годишната прилепчанка Васвија Саити е мајката на едномесечното бебе, кое беше пронајдено во околината на Бит Пазар. Во вторникот со воз го донела бебето во Скопје. Го однела на улицата Славеј Планина, го оставила и се вратила во Прилеп.
Но ова не било прв пат Васвија нечовечки да се однесува кон своето машко новороденче. На 30-ти минатиот месец, физички го малтретирала немоќното дете, кое тогаш имало неполни 3 недели.

Таа заедно со својот 24- годишен невенчан сопруг Сулејман ќе бидат изнесени пред истражен судија. Од прилепската полиција велат дека за овие злодела покрај кривични пријави, не е исклучена можноста несовесните родители да заработат и притвор.

Пред полициските инспектори Васвија се правдала дека сакала да го остави детето во Центарот за Социјални работи во Прилеп. Но од таму била одбиена бидејќи новороденчето немало единствен матичен број.

Напуштеното новороденче се уште се наоѓа на Клиниката за детски болести. Неговата здравствена состојба е стабилна,откако завчера беше премрзнато. Од клиниката велат дека ако не било најдено на време, можело да заврши и фатално, бидејќи температурата таа вечер се спушти неколку степени под нулата.

Сител открива дека Васвија Саити и е позната на полицијата. Минатата година нејзината ќерка Санџана Мустафовска беше убиена од очувот, со кој тогаш живеела Васвија.

Овој монструм од жена дефинитивно не заслужува да биде мајка. Оставила бебе од 1 месец на минусни температури. Претходно дозволила да и` убијат дете и тоа убиецот е маж кој таа го одбрала за партнер и го донела дома. Детето, за жал, веќе го нема, ама и тогашниот дечко го нема. Не го абортирала, му дала живот, ама и му го зела. И повторно сега истото со второто дете.
Ова се случаи кога јас велам дека подобро е да се абортира, отколку да се роди и фрли на улица, сега во вистинска смисла на зборот.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе ѓупска работа, та не знај шо како кога зошто е бремена, ниту па поимот абортус значи нешто за неа.

Абе гледајте го Идиокраси филмот, ако забранат абортус натаму ни се движи човештвото. :pos2:

Член од
14 октомври 2008
Мислења
45
Поени од реакции
2
ja sum protiv abortusot.......ako veke:nenene: neznaes da se lupas ,ne se lupaj,sto da kazam drugo....a dali se prasa nekoj deka ako ednas abortiras ,i te sredi nekoj strucnjak ,deka poveke nikogas vo zivotot nema da mozes da imas svoe potomstvo...ova se odnesuva na zenite. veruvajte znam sto zboram

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
mene bolje da me abortirale, ama bozjata promisla nejkela taka i so sea?? taa sto me rodila me ostaila na tatko mi, tatko mi ko musko ne se grizel mnogu za mene, se nauciv se na losi raboti i sea so?? Bez poznanstva i vrski ostaven sam na sebe, na sve kivan depresivan, zbog cega su mene zajebali??? I so sea? Ne mislele oni so me napraile, nego ajt neznael da go izvadi pa svrsil u nea i sea so?? Koj e kriv za ova??Koj i da e sega jas trpam, i uopste ne mozam da smislam da iam dete moe, sto mozam da mu pruzam, bi stvoril uste edemn loser ko mene koj ke me mrzi ko ja sto gi mrzam moite.Znaci poentata e ako ima zdrav brak ke ima i uspesni deca inace nisto, Ulica raga gresnike!

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
е да си здрав и жив, не за џабе порано, се лупале на прва брачна нок,

...а не као сеа, распуштеници врие, и јебовци по кафани, стока до стока све...говедарија...

...даклем...
фамилијата е вредноста, кај шо има фамилија здрава нема многу многу абортуси.

Little Lady

Born To Be Wild
Член од
28 октомври 2008
Мислења
339
Поени од реакции
8
гледам пак сте се фатиле за тоа деке не треба да се дојди до забременување место да кажите дали оправдувате абортус!!!...јас одамана кажав дека оправдувам и незнам што е толку страшното во тоа :pipi:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
гледам пак сте се фатиле за тоа деке не треба да се дојди до забременување место да кажите дали оправдувате абортус!!!...јас одамана кажав дека оправдувам и незнам што е толку страшното во тоа :pipi:
:pipi: ич ништо нема страшно,пострашно е мечка да те касне :pipi: замисли...:pipi:

Little Lady

Born To Be Wild
Член од
28 октомври 2008
Мислења
339
Поени од реакции
8
сеа не дека ич не е страшно...ама ги имам веќе кажано своите ставови 1 2 3

unknow

master
Член од
8 февруари 2008
Мислења
62
Поени од реакции
5
ke ve molam do kolku nekoj znae kade mozam da go najdam zakonot za abortus ili nesto slicno so sto pravno e regulirano ova dejstvie da mi prati privatna poraka ili neka kaze....

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
И ке нема никаква дебата ако само кажиме ДА оправдуваме и НЕ не оправдуваме.
Фала што не насочи,инаку не знаевме како треба да дискутираме на темата.

Не е страшно ич, само ако те абортирале твоите ти немаше да постоиш. Што е па ти еден живот, голема работа абортирај одма...:tapp:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Не оправдувам па и на крај краева да се деси да сум пијан(јес да непијам) али ете се деси и не сум ставил кондом и сум забраел на време да го извадам едноставно не. Под услов со партнерката да сум во врска од пред тоа.

Абортусот е грев

U

UnholY

Гостин
Не оправдувам па и на крај краева да се деси да сум пијан(јес да непијам) али ете се деси и не сум ставил кондом и сум забраел на време да го извадам едноставно не. Под услов со партнерката да сум во врска од пред тоа.

Абортусот е грев
Не ги земаш во предвид факторите кои би довеле до несакана бременост?
Образложи зошто е грев?
Ме интересира твоја елаборација околу проблематиката за абортусот.

Или сметаш дека со секој абортус убиваме иден ариевец.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Поради неинформираност лично прашувам ...забранет е тука во Мкд веќе со закон абортусот? Зш така се шушка... :wink: Не следам мн мн по Тв ама знаммм дека тука ќе дознаам =)

Little Lady

Born To Be Wild
Член од
28 октомври 2008
Мислења
339
Поени од реакции
8
neveruvam voopsto da e zabraneto...samo ima poveke zemji kade e zabraneto posle tret mesec, zasto duri togas se oformuva mozok i site tie raboti i se smeta veke za zivo (ili covecko) sushtestvo

Kajgana Shop

На врв Bottom