Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Кратко и јасно друже фамарама би го АБОРТИРАЛА ФЕТУСОТ!!!!!
Да си ти девојка другар фамарама што би направил? стави се на местото на онаа девојка која што забременила несакајќи и не може да го одгледува детето како самохрана мајка, отфрлена од сите во општеството, сама напуштена,
најтешко на светот е да бидеш самохрана мајка,а како би му било на детето да расте во таква средина, без татко одгледувано од сиромашна мајка која што е без работа, осудено на страдање на патење, исмејувано од сите?
Токму поради тоа абортусоткако право на избор на секоја жена не смее да се забрани законски,абортусот е право на подобар живот за жената, прифатено во Европа, не можам да разберам како може некој да се дрзне и осуди да води кампања против ова суштинско човеково право.
грешка си, најтешко и патетично е да си бегаш цело време од проблемите и одговорноста. А да си мајка може е тешко, ама е најубаво нешто

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Ова од дома го имаш слушнато кога ти соопштиле дека всушност не си човек.
Штом имаш интернет прогуглај и види што е тоа ти што го нарекуваш паразит што се населува во мајката и се лепи без покана.
И преиспитај се за момент што имаш напишано.
Znam mnooogu dobro shto imam napishano.....Kazi mi toa do 4mesec shto e covek??....svesno razmisluva....znae shto pravi....Znaesh li ti kolku zeni imaat umreno poradi toa shto ne abortirale.....Dali si svesna???I abortusot ne smee nikako da se zabrani.....SO TOA I SE KRATI EDNO PRAVO NA ZENATA EDNO GOLEMO PRAVO........A AKO TEBE TI E OK DA SE ZABRANI ABORTUSOT....AKO TE SILUVA NEKOJ DA GO RODISH DETETO I DA SI GO CUVASH.....

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Znam mnooogu dobro shto imam napishano.....Kazi mi toa do 4mesec shto e covek??....svesno razmisluva....znae shto pravi....Znaesh li ti kolku zeni imaat umreno poradi toa shto ne abortirale.....Dali si svesna???I abortusot ne smee nikako da se zabrani.....SO TOA I SE KRATI EDNO PRAVO NA ZENATA EDNO GOLEMO PRAVO........A AKO TEBE TI E OK DA SE ZABRANI ABORTUSOT....AKO TE SILUVA NEKOJ DA GO RODISH DETETO I DA SI GO CUVASH.....
а знаеш ли ти колку патетично звучиш кога во темата ,,само за вегетаријанци" пишуваш дека сме ги третирале животните не знам ти како само затоа што не биле луѓе, а овде се правиш силна? Ај преслушај си се убаво и информирај се подобро. Законот одобрува абортус во случаи кога е загрозен животот на жената.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
...погрозно нешто не сум прочитала...како можеш да кажеш дека фетусот е паразит и збир на клетки кои го напаѓаат организмот на мајката во кој се населиле без покана?!!!...не знам дали си свесна што си напишала?
Што се однесува до абортусот воопшто не го оправдувам и не го сметам за никакво право ниту придобивка во однос на жената, затоашто во никој случај не може да биде право и придобивка жената да одлучува сама, та сама не го направила детето, а ниту било кој од нас има право да лишува од живот креација каква што е човекот...абортусот претставува убиство, сем во медицински оправдани и специфични случаи.

П.С.

Срамота за тебе што воопшто размислуваш на овој начин и сети се дека и ти си била "паразит", "збир на клетки" кој го нападнал организмот на мајка ти но сепак иако си паразит те родила...
Ja ne znam kakva zena si ti koga sakash da ti bide skrateno edno ogromno pravo....Ako ostanesh trudna od nekogo slucajno i ne si vo sostojba da go rodish toa dete kazi mi shto ke pravish ke go ostavish toa da se rodi i ti da umresh???Zashto ako se zabrani abortusot nema da smeesh da abortirash....A jas svesna sum shto sum napishala.....Toa e kletka bukvalno parazit(se naseluva i zivee od drug se hrani od drug a samo lezi i uziva kur ne go boli dali na majkata i e ubavo)...Zatoa PODRZUVAM ABORTUS......I AKO IMA PROTESTI ZA DA NE SE ZABRANI ABORTUSOT PRVA KE BIDAM.....I KE SE BORAM ZA PRAVATA NA ZENATA...A TI RAGJAJ DECA DOMA I CUVAJ GI...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ja ne znam kakva zena si ti koga sakash da ti bide skrateno edno ogromno pravo....Ako ostanesh trudna od nekogo slucajno i ne si vo sostojba da go rodish toa dete kazi mi shto ke pravish ke go ostavish toa da se rodi i ti da umresh???Zashto ako se zabrani abortusot nema da smeesh da abortirash....A jas svesna sum shto sum napishala.....Toa e kletka bukvalno parazit(se naseluva i zivee od drug se hrani od drug a samo lezi i uziva kur ne go boli dali na majkata i e ubavo)...Zatoa PODRZUVAM ABORTUS......I AKO IMA PROTESTI ZA DA NE SE ZABRANI ABORTUSOT PRVA KE BIDAM.....I KE SE BORAM ZA PRAVATA NA ZENATA...A TI RAGJAJ DECA DOMA I CUVAJ GI...
Случајно трудна не се останува.
Сфаќам зошто ги игнорираш моите коментари, го побиваат твојот најголем аргумент
И ти си била паразит. Претпоставува сега ја прашуваш мајка ти зошто не те абортирала кога можела да се ослободи од еден одвратен паразит ко тебе. Ако не ја прашуваш значи аргументов ти е глупост.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Вештица, како не можеш да сфатиш дека случајно трудна се останува.
грешка си да знаеш

Исто и јас ако оргазнизира некој протести против забрана на абортусот јас обавезно ќе идам со уште едно 10 мои другарки кои што имаат бар грам памет за разлика од мнозинствово форуџики овде :jaj:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
девојче, не мислиш дека претеруваш? не знаеш да прифатиш туѓо мислење? они се против, ти си за, сите се среќни и весели, не е како утре да ќе го забранат благодарение на "тие што немаат памет", или пак ќе го остават легален благодарение на тие што "имаат". иако се сложувам со тебе во однос на оправдувањето на абортусот, морам да ти кажам дека ова ти е апсолутно погрешен начин да ги одбраниш своите ставови.

грешка си да знаеш

Исто и јас ако оргазнизира некој протести против забрана на абортусот јас обавезно ќе идам со уште едно 10 мои другарки кои што имаат бар грам памет за разлика од мнозинствово форуџики овде :jaj:

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
а знаеш ли ти колку патетично звучиш кога во темата ,,само за вегетаријанци" пишуваш дека сме ги третирале животните не знам ти како само затоа што не биле луѓе, а овде се правиш силна? Ај преслушај си се убаво и информирај се подобро. Законот не одобрува абортус во случаи кога е загрозен животот на жената.
Zakonot nikako ne odobruva abortus.....sea go poskapija abortusot....utre nema da dozvolat da postoi kako opcija.....!!!

A za zivotnite......da sum protiv vivesekcija i protiv izmacuvanje na nevini zivotni!!!Ama sea ne zboram za toa zboram za abortus ne meshaj raboti...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Zakonot nikako ne odobruva abortus.....sea go poskapija abortusot....utre nema da dozvolat da postoi kako opcija.....!!!

A za zivotnite......da sum protiv vivesekcija i protiv izmacuvanje na nevini zivotni!!!Ama sea ne zboram za toa zboram za abortus ne meshaj raboti...
па да ти кажам да вреднуваш поише животни него луѓе одвратно е.
ај разгледај го законот уште еднаш

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Bash ne e odvratno.....da ranish covek pak ke te zaebe...ama veruvaj ako na kuce mu napraish dobro nikogash nema da ti nashteti...NIKOGASH...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
грешка си да знаеш

Ако забремениш случајно, тогаш немаш грам памет.:pos2:

Bash ne e odvratno.....da ranish covek pak ke te zaebe...ama veruvaj ako na kuce mu napraish dobro nikogash nema da ti nashteti...NIKOGASH...
рани куче да те лае- не си слушнала. Ај тогаш да ги убиеме сите луѓе на планетава, баш ќе биде супер:uvo:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167

Не е воопшто одвратно. Луѓето се расипани, лицемерни, никакви, а животните не. Ај размисли ти малку. Што е способен еден човек да направи, за разлика од животното, и после кажи кој вреди повеќе.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
6
Не е воопшто одвратно. Луѓето се расипани, лицемерни, никакви, а животните не. Ај размисли ти малку. Што е способен еден човек да направи, за разлика од животното, и после кажи кој вреди повеќе.
Ja neznam kako da im objasnime deka zivotnite se bolji od lugjeto???

Do Maryjane
Ja neznam kako da im objasnime deka zivotnite se bolji od lugjeto???

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
...погрозно нешто не сум прочитала...како можеш да кажеш дека фетусот е паразит и збир на клетки кои го напаѓаат организмот на мајката во кој се населиле без покана?!!!...не знам дали си свесна што си напишала?
Што се однесува до абортусот воопшто не го оправдувам и не го сметам за никакво право ниту придобивка во однос на жената, затоашто во никој случај не може да биде право и придобивка жената да одлучува сама, та сама не го направила детето, а ниту било кој од нас има право да лишува од живот креација каква што е човекот...абортусот претставува убиство, сем во медицински оправдани и специфични случаи.

П.С.

Срамота за тебе што воопшто размислуваш на овој начин и сети се дека и ти си била "паразит", "збир на клетки" кој го нападнал организмот на мајка ти но сепак иако си паразит те родила...
Да, сите сме биле паразити и збир на клетки кој го нападнале организмот на мајките наши и по НИВНА желба сме се родиле. И што е тука грозно во постот на феминистка?

Kajgana Shop

На врв Bottom