АРБЕН ЏАФЕРИ СЕ ПОВЛЕКУВА ОД ЛИДЕРСКАТА ПОЗИЦИЈА

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Претседателот на Демократската партија на Албанците
Арбен Џафери денеска објави дека по 14 години се повлекува од лидерската функција во партијата. Тој предлага на негово место да дојде досегашниот заменик претседател на ДПА Мендух Тачи.
Џафери тврди дека одлуката за напуштање на лидерската позиција во партијата е конечна и образложи дека се повлекува согласно европските традиции за нормална смена на постарите со помлади партиски кадри. Тој очекува на Конгресот на ДПА што ќе се одржи претстојниот викенд, за нов претседател на партијата да биде избран Мендух Тачи.

Член од
6 март 2005
Мислења
772
Поени од реакции
5
Па нормално, сите лидери ко од детска градинка, само он штрчеше.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не мења ништо ова

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Тој очекува на Конгресот на ДПА што ќе се одржи претстојниот викенд, за нов претседател на партијата да биде избран Мендух Тачи.
Ова треба да се преформулира во ТОЈ Е СИГУРЕН

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
може малце офтопик, али џафери ми е најантипатичен политичар во Македонија

T

The Blob

Гостин
Господинот Лонг Плеј 33 обртаи конечно си заминува од политичката сцена. Изгледа незгодно му беше ко го зезаа на Еднооки - змзмзмзмхмхмхмхм..хмхмзмзмз :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Блоб тој си оди од официјалната политичка слика, ама неофицијхално сеуште ќе се бара согласност од него за потезите на целата партија.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Mene mi bese navistina simpaticen, do den denes izjavite mu gi slusam po dvapati. Steta sto nemavme takov politicar od "nasava" strana. (ova go vikav mnogu nogu porano pred eden bivs politicar istoto javno da go kaze :) )

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
brainbug напиша:
Mene mi bese navistina simpaticen, do den denes izjavite mu gi slusam po dvapati. Steta sto nemavme takov politicar od "nasava" strana. (ova go vikav mnogu nogu porano pred eden bivs politicar istoto javno da go kaze :) )
bas taka iskusen politicar poranesen udbash :nesum:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Bacillus gagous напиша:
Блоб тој си оди од официјалната политичка слика, ама неофицијхално сеуште ќе се бара согласност од него за потезите на целата партија.
Баш така, како и со сите досегашни наводни повлекувања од партиите. Тоа влијание е многу тешко да се острани и по заминувањето на некој човек, а во овој случај уште повеќе затоа што како што знам Џафери останува како почесен претседател на партијата.

Иначе убаво е да се случуваат вакви промени во политика, затоа што според мене Џафери е веќе истрошено лице, а и во последно време колку што можеме да видиме, се гледа дека Таџи во поголемиот дел (барем јавно) ја води политиката на ДПА.

Сега треба да оставиме и да видиме,дали Тачи ќе успее да ја задржи таа подршка што ја имаат кај албанците, и покрај тоа што мислам дека и тој е доста почитуван човек во албанските кругови и покрај начинот и говорот со кој излегува во јавноста.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Можеби се уплаши од законот за лустрација на Андов,како што би се уплашил и секој поранешен припадник на УДБА.:)

N

n/a

Гостин
Vala stvarno?
Aj sto sam digo ruku u vtornik....ajjjjj....
Ja mu go predlagam da mu go potpisuvame edna velik peticija...
da se vrakja nazad,hej!
Ke mu go bide dosadno bez nego....
Koj ke go zbori kao Don Corleone...ha?

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
ABC напиша:
Можеби се уплаши од законот за лустрација на Андов,како што би се уплашил и секој поранешен припадник на УДБА.:)
Зошто поранешен, како беше она: Once a Marine, always a Marine!
:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom