АЛБАНЦИ = ИЛИРИ ?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
1
слика , фотографија, физички доказ..било што...месрто копи пасте брборење...што се криете...јас не спорам ништо, туку барам да ми се објаснат доленаведените нелогичности


ajde pak..

јас сум Илир бидејки____________а илиро словенските грбовници ги објаснувам со___________________топонимите се македонски бидејки______________додека поимот Албанија на кавказ е само_____________


кој сака петка?

за пет плус заокружи

а)Илири
б)Албаници
б1)Албанци од Кавказ
в)Шкипери
г)Дарданци
д) Геги
ѓ)Тоски
ж) Све
jas sum nov na forumot i gi poglednav mnogu dobro postovite i vidov mnogu fakti i argumenti koi bea postirani od strana na albancite ovde vo forumot, bi ti preporacal i ti malku da prelistas nekolku strani, za da najdes toa sto ti treba.


Jас сум Илир бидејки sum ILIR. а илиро словенските грбовници ги објаснувам со terminot "Gomna" zosto ne ni postojat. топонимите се македонски бидејки tvojot um e bolen, i tolku ti dozvoluva. додека поимот Албанија на кавказ е само uste eden obid na moite neprijateli da sporat nesto sto i onaka ne mozele i ne ke mozat.

dovolno mi e 5, za pet plus ti ostavam tebe da zaokruzis.
 
Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.265
Еден куп исфрустрирани реакции и неаргументирани податоци. Работава е : “сакам да бидам Илир и што ми можете“. Можи да бидете и Перуанци ако сакате ама тоа нема да ве направи староседелци во Америка, можи само државјанство Перуанско да земите. И после икс генерации мешање со Индијанците, пак ќе имате Албанска крв во себе и нема да бидете чистокрвни индијанци. Впрочем, ако сте толку сигурни во тоа дека сте Илири, зошто вака нервозно реагирате?
 

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Jас сум Илир бидејки sum ILIR.
Па зошто се декларираш како Албанец?

а илиро словенските грбовници ги објаснувам со terminot "Gomna" zosto ne ni postojat.
Бравооо..имаш слики на друга тема, нешто друго не постои, албано-илирски грбовници..нели?!

топонимите се македонски бидејки tvojot um e bolen, i tolku ti dozvoluva.
На чуди се и ти. При посетата на Корча, албанскиот претседател бил вчудовиден што некои места имаат македонски називи, па затоа побарал веднаш да се сменат.

додека поимот Албанија на кавказ е само uste eden obid na moite neprijateli da sporat nesto sto i onaka ne mozele i ne ke mozat.
Не ти спорам ништо и тоа е лесно проверливо:
http://www.zerbaijan.com/albania/caucasian-albania.html

Седи кец и препорака за на лекар. Типично параноично лудување...унга бунга кејви...



Истото е и со Македонците.

Слобода на изразување националност.

Секој си има свои ставови и факти.

Тебе не ти чуе за моите како што за твоите не ми чуе мене. Исти курац друго паковање... Бараме правда кај странците, странците викаат дека сум Илир, и јас сум илир. Карај си го тепај си го.
Нешто што не се прчи и што не се кучи и што е стерилно од мајка е, исто како дискусииве тука.
Ќор да е ќе види, ама изгледа не е до очите, до друго е.
Постираше ти нешто??? Бидејки не видов. Форумот е ИСТОРИЈА!!! Не политика, меѓучовечки односи или новогодишни желби. Чекам еден ебан пост што ке го поткрепи твоето тврдење. Повторувам, ја не спорам и не се замарам како ти се осеќаш, туку сум љубопитен. Па просветли ме...
 

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Така де, ќе ги прашаме странските научници, лингвисти, историчари, етимолози, и ќе кажат кој се Илирите и кои се нивни потомци и зошто тие постојат или не постојат итн...

Еднаш пробавте да ги побиете сите светски историчари на чело со големиот дилетант Петар Поповски кој го поздравувам, и типот кажа ај сега ќе му се спротиставам на цела светска историографија и сите светски историски научници и ќе кажам дека не бил АЛБАНАЦ е Македонац... Ама проба, шо проба проба, и со тоа се навлече една консеквенца, дека тоа што тој го направи не боли, не каса и ако касне нема отров и не може да се умри...
И викаат ај бе ќе пробаме уште ние, не само тоа, и ќе јадеме, ќе јадеме и ќе јадеме до бескрај, некој ќе се фати, и се фати ти... итн...
А кој ги еба светските историчари тие не знаат...

Истото е и со оние монотеистички религии и нивни апологети, коа некој нивни апологет ќе каже дека не треба да се краде затоа што нема да се наследи вечен живот... На тоа крадецот одговара дека не верува во вечен живот и во тоа што другито верува и тоа за него е само фантазмагорија и ништо друго.

Треба да ти е јасно и гласно дека колку и да е во мода да се порекнува нечие потекло, мислам дека сите излишни и глупави коментари ваши, земено во целост се само еден интелектуален дебакл и глупав потфат... Можете вие и подобро, обидетесе со Грците, тие навистина се дојденци, пробајте со нив, повеќе ќе ви успее...
 
Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Znachi a neshto ne vi chini, strancite od zapad vi se prvi na jazik...:pos2:
Ne si ti kriv, sine. Kako po obichaj, go promashuvash podforumot. 'Filosofija' e malku pogore.:smir: A ako ti se pishuva tuka, poslushaj go Makedoncki, i probaj da si gi potkrepuvash tvrdenjata.

Osven jalovi poistovetuvanja na Makedoncite so Bugari i nekolku komentari za antichka Makedonija, od tebe fakti, koi bi gi povrzale Ilirite so Albancite nema. :toe:

A siguren sum deka zapadnite istorichari vi go imaat potkrepeno 'ilirstvoto' so neshto povekje od JuTub klipchinja?
 

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Аааа тоа е проблемот што се Јутуб клипчиња.

Епа тоа е, што ни викаат тоа праиме.

Вие дека не праите тоа што ви го викаат, затоа нема ништо од вас.
Сега да не преминуваме по лицемерни патишта, кој што е и од каде е, ама навистина да го ебам Турчинот ве сметал за Балгари... Јебига бе, сите сме измешани не е толку страшно сето тоа.
 
Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Klasichen primer za tvoj post. A ne si, nitu na politika nitu na filosofija... Fakt po temata nikade... Sekoj so moznostite.:toe:
 
Член од
10 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
3
abe vie si se tvrdite deka ste avtohtoni no evo jas ke vi objasnam kako vie en ste a nie sme, da pocneme so Toponimite.


Tetova = imalo nekoja Tetka ili po albanski nie velime Teta taa bila od Bilisht od Albanija i ludo se zaljubila vo nekojsi pasha od Ohrid ama toj ne ja sakal i lugeto i vikale da go ostajt nego ili po albanski VARJA ATIJ = Ostaj go nego i od tuka ite TETOVARJA = TETO JEBIGA

Kucova = Grad vo Albanija kade sto prvt pat se otkri zborot KUC za da se brka kuce.

Athina = porano se vikala Makarolithaqi i imal eden Albanski kral pominal pokraj Athina i go videl gradot tolku star i rekol SA I VJETER EDHE SKA THINJA = Tolku star se nema ic obeleno ( ko kosata ) i taka my ostanalo imeto i na Athina od SKATHINJA ---- PA THINJA ---- ATHINJA = ( SE NEMA OSTARENO)

Barcelona = znaeme vo Barcelona ima borbi so bikovi i sega sto jade Bikot, normalno treva = BAR i sega ako go ubies bikot koj ke ja jadit trevata nijkoj sto znaci trevata ke ostane, OSTANA = LENA = LONA taka sto vaka mu doslo imeto na BARCELONA posto nemal volovi da ja jadat trevata.

Peskara = Famozniot grad na italija Peskara vo 1234 bese ograbena bankata na ovoj grad od 5 braka Albanci kojsto od bankata iskopale tunel za da izbegat i za nivna nesreka tunelot po pogresni direkcii go iskopale tocno vo Alkatraz i taka tunelot padnal se unistil i ovje zaglavile u Alkatraz ko Gllupaci sto znaci 5 braka gllupi = Pes Kara (alb)

Gradot Adelaide vo Avstraliski ostrov bese imenuvan od Albanci sto odele tamu da ebat kenguri i koga stignale tamu alistata im bile epten valkani i tie morale da gi perat i gi terale nivnite zeni da gi perat i im vikale na albanski AJDE LAJ DE = ajde izmij mori

Stamboll - nekogas poznat kako konstantinopil vo 1456 bese okupirana od grupa izbegnati ALbanci od Albanija posto gi brkale za ukradeni pari od Piramidalnite firmi i ovje luge nekoisi 20 mina go osvoile stamboll samo so kurov u raka i pocnale da ja delat zemjata ama edniot od ovje 20 mina zadocnil i koga dosol edniot mu rekol na Brat mu daj malku zemja on mu rekol SKAM BOLL = Stamboll = Nemam mnogu za sebe (mkd)

Famoznata reka Kolorado = koga vo prvite osvojuvanja na amerika od Strana na Albancite od Cair vo potraga po zlato i vo site ovje Albanci od cair imal eden ama bil Hristijanin i se vikal Kolo i ostaj toa bil epten mrzliv covekot i site mu davale zlato posto nemu mu bilo maka da beri so pravosmukalka sto mu bilo specialno nameneta na nego i taka site mu velele KOLO AR DON = KOLORADO = Kolo dali sakas zlato (mkd)

poz

:pos2::pos2::pos2:
Bravo za kreacijata....
 

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Јас дадов факти, и чекам некој да ми даде.

Со логички акробации, не се иде, такви можам милиони да конструирам.

Факт, нема. Постои само мојот факт.
И ако има нешто тогаш има и нешто што не е нешто. А ако нема нешто што не е нешто, онда останува само тоа нешто пристапно за нашите сетилно логички рецепции...

На моите прашања никој не одговара, а бараат одговори на нивните.

На моите факти никој не одговара со факти, туку со силогизми, консеквенца на болни умови.

А ти, кој што секогаш расположен за курташак, и да живее сеирот, ако имаш друг пат нешо да ми кажеш, има ПП, има пораки по профили, тука се полни темава со ѓубре и се оставаат моите прашања покриени со пепел од некоструктивна дискусија, која ја иницираат момци како тебе.
Имаш прашање? ПП ?
 
Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Koi tvoi fakti? Citirash kniga, istorichar, slika, predmet, jazik? Ili si reshen da ni gi simnesh standardite za istoriska i nauchna relevantnost, pa da ti veruvame na zborot?:tv:
 
Член од
18 декември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
1
Koj tvoi fakti? Citirash kniga, istorichar, slika, predmet, jazik? Ili si reshen da ni gi simnesh standardite za istoriska i nauchna relevantnost, pa da ti veruvame na zborot?:tv:
gledam deka navistina ne te biva na ova tema, ili mozebi tolku imas kapacitet nekoi raboti koi se ocigledni da ne mozes da gi razberes.

bi ti ja preporacal slednata tema mozebi bi mozel da tvrdis koj laze, mozebi na ova tema bi mozel da pridoneses za vistinata.

Код:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=31851
 
Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Shto e ochigledno? Zoshto? Spored kogo?... A kako da ti veruva nekoj, devojche, koga ne znaesh da prilozish nitu edna rechenica podkrepena so fakt, vo svoja odbrana? Nema da imam prichina da ne ti veruvam ako se potrudish.:smir:
 

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Koi tvoi fakti? Citirash kniga, istorichar, slika, predmet, jazik? Ili si reshen da ni gi simnesh standardite za istoriska i nauchna relevantnost, pa da ti veruvame na zborot?:tv:
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE Дете, не летај ова се само автори кои викаат дека Грците не се домородци тука и дека јазикот со кого зборувале луѓето на тие простори бил јазикот на денешните албанци....


A history of Greece; from the earliest period to the close of the generation contemporary with Alexander the Great. 1846-1856 -G. Steindorf and K. C. Seele, When Egypt Ruled the East, rev. by K. C. Seele (Chicago : University of Chicago Press, 1957) 271. Morton Smith, review of Blacks in Antiquity, American Historical Review 76 (1971): 140. M. Joseph Costelloe, review of Blacks in Antiquity, Review for Religious 19 (1970): 588.
Books: -Günther, H. F. K. [G. C. Wheeler, trans.] (1927) The Racial Elements of European History (London: Methuen). - Günther, H. F. K. (1928) Platon als Hüter des Lebens: Platons Zucht- und Erziehungsgedanken und deren Bedeutung für die Gegenwart (Munich: J. F. Lehmanns Verlag). -Günther, H. F. K. (1929a) Rassengeschichte des hellenischen und des römischen Volkes: Mit einem Anhang — Hellenische und römische Köpfe nordischer Rasse (Munich: J. F. Lehmanns Verlag). - Günther, H. F. K. (1929b) Rassenkunde Europas: Mit besonderer Berücksichtigung der Rassengeschichte der Hauptvölker indogermanischer Sprache (Munich: J. F. Lehmanns Verlag). -Günther, H. F. K. (1956) Lebensgeschichte des hellenischen Volkes (Pähl: Verlag Hohe Warte). -Jax, K. (1933) Die weibliche Schönheit in der griechischen Dichtung (Innsbruck: Universitäts-Verlag Wagner). - Myres, J. L. (1930) Who Were the Greeks? (Berkeley: University of California Press). -Reche, O. (1936) Rasse und Heimat der Indogermanen (Munich: J. F. Lehmanns Verlag). -Ridgeway, W. (1901) The Early Age of Greece, Volume I (London: Cambridge University Press). -Sieglin, W. (1935) Die blonden Haare der indogermanischen Völker des Altertums (Munich: J. F. Lehmanns Verlag).

На ти и овa со се извор со се се:


"Survey of anthropological features of the Illyrians" and "Haplogroup E3b1a2 as a Possible Indicator of Settlement in Roman Britain by Soldiers of Balkan Origin" by Steven C. Bird.- Have shown that MODERN ALBANIANS are a MIX BETWEEN ILLYRIANS & THRACIANS.

Albania = 75% Dinaric, 10% West Mediterranean, 10% Alpine, 5% Noric = 5% periphery Nordish.
http://www.racialcompact.com/n ordishrace.html


Треба уште? Па не ти давам уште. Коа ти ќе ми дадеш нешто како контра на ова, тогаш ќе можеме да напраиме некаква врска и разврска... Сега не!

А имам постирано и еден куп табели, и речници и курлесимадлевци од Германски, Француски, Шпански, Италијански, Бразилски автори од 14 век па навака... Ама кој го еба, таму не пишува дека албанците се од кафказ... Само тоа се зема за меродавно... Епа да... Епа нема такви извори хахахаххаахха
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom