Секоја чест за момциве, ми ја исполнија душата. Денес убаво се виде дека тимов има победнички карактер. Гостински терен, 10+ разлика водство по првата четвртина, потоа пад се до 5 минути пред крајот и после тоа повторно се враќаш и го добиваш мечот, тоа е тоа, капа доле мајстори. Порано ова не беше одлика за македонските тимови, се знаеше дека играме едно полувреме и потоа се што сме створиле во првото полувреме оди во вода во второто.
Гечевски цар, богатството на овој тим, без него не можам да го замислам МЗТ во моментов. Чековски исто така беше феноменален, каков шутерски ден имаше ни самиот не е свесен, вака на тренинг не шутира. Имам забелешки само за Бакич и Оташевич. Првиот откако дојде Пипан игра одлично, но денес ради него ќе ја изгубевме утакмицата. Се знае како се игра во последните две минути кога се крши утакмицата а притоа противникот е во бонус, само преку Гечевски, згора на тоа денес немаше ниту еден од играч од Широки што можеше да го чува. Ако не даде кош тогаш сигурно фаул ќе му направат а знаеме Гече како шутира пенали. А Оташевич е одличен, трча како луд, се бори во одбрана само знае понекогаш и многу глупи фаули да направи. Само ова да го поправи во неговата игра и топ ќе биде, али и вака сум задоволен од него. Кире и Николич не ги коментирам, се имам изјаснето за нив претходно.
И за крај не можам а да не го искоментирам маестро Пипан, фала ти Боже што овој човек ни го тренира тимот, после Ацо свињата за мене овој е Фил Џексон.
И баш денес се уверив дека е прав тренер, со авторитет, кога на тајм аут во 4/4 ги отера у курац сите од прв до последен. Е тоа е прав тренер, нема ни грам двоумење да им се раздере на играчите, а не ко Ацо не смееше да им писне на пола играчи. Во еден наврат во финалето против Фени Гечевски страшно се изнервира, мислам и техничка доби и Ацо го повика Далман на измена, и Гечевски кога виде самиот го грабна Далман и го врати на клупа а Ацо си заќуте и не му рече ништо на Гече. Тоа се тие разлики меѓу правите тренери и фејкерите ко Ацо.