АБА лига 2013/2014

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Знам јас убаво што сакаше да кажеш. Ти си еден од многуте што дркаат на српските екипи и на Ноле и повеќе се радуваат на нивните победи отколку на наш тим. Ти пишав и во претходниот пост, и јас ги сакам Партизан и си навивам за нив и знам дека се појаки од МЗТ, ама кога се работи за наш тим не постои друга екипа за мене, па макар и да бидам најсубјективната особа на светот. А против МЗТ во Пионир сосем друга беше реалноста, МЗТ беше ограбен од судиите, глупости свиреа во корист на Партизан, а згора на тоа домаќиниве се силеа на чело со Лучич тепачот. Тоа дека Евролигата влијаеше на нив се слагам, по дуелот со МЗТ им предстоеше најважниот меч за нив во сезоната, против Бросе на гости кој за жал го изгубија.
да точно оди види во фан клуб на Ноле имам 1000 постови нема грешка..а и да Лучич слаб е тепач е само тоа знае веза нема..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.668
Поени од реакции
115.296
да точно оди види во фан клуб на Ноле имам 1000 постови нема грешка..а и да Лучич слаб е тепач е само тоа знае веза нема..
Па сакаше да изиграва тепач, што не ли е така? Кај му направи фаул на Дамјан па згора на тоа уште ќе се тепа. Не пишав нигде дека е слаб играч не знам каде го виде тоа. А Ноле го спомнав онака колку да се надоврзам на мојата мисла. Поентата ми е дека треба да си ги цениме нашите тимови, и да не ги омаловажуваме за сметка на некои други странски тимови. Сите си имаме по некој фаворит од странскиве тимови, дали во фудбал, баскет или ракомет не е битно, но кога се работи за наша екипа тука нема дилема за кого се навива.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Па сакаше да изиграва тепач, што не ли е така? Кај му направи фаул на Дамјан па згора на тоа уште ќе се тепа. Не пишав нигде дека е слаб играч не знам каде го виде тоа. А Ноле го спомнав онака колку да се надоврзам на мојата мисла. Поентата ми е дека треба да си ги цениме нашите тимови, и да не ги омаловажуваме за сметка на некои други странски тимови. Сите си имаме по некој фаворит од странскиве тимови, дали во фудбал, баскет или ракомет не е битно, но кога се работи за наша екипа тука нема дилема за кого се навива.
Тоа им е новата тактика на Партизан на домашен терен.Секој натпревар дома го прават истото ако влезе противникот во серија.Го направија и со Бешикташ и со Бамберг и со Цедевита и со Барса.Лучич или Гагич ќе направат некаков глуп фаул и ќе му влезат на најрасположениот играч во лице за да изнудат реакција со надеж дека ќе е за исклучување.

Оваа веќе почна да им се враќа али следна има секој тим на нож да ги чека за да се расчистат стари сметки.
.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Јас пишав дека Партизан е поквалитетен од Мзт,нема веза јас навивам за Партизан но кога игра Мзт сум секогаш за нив секој меч ми е гледан во оваа Аба лига бар и нормално дека и вчера навивав за нив но имаа премногу падови ако беше некоја поквалитетна екипа ќе го искористеше тоа..сепак ок е не е лошо но во гости мора да се победува за Ф4 и да се има добра низа да се надеваме дека ќе може македонска екипа да избори но за тоа се мали шансите поготово оваа година кога Партизан,Игокеа,Цедевита е со огромен буџет исто и Звезда која државата ја финансира.Тука е и Олимпија иако изгуби од Мзт нема врска тоа добри играчи има иако не почнаа како што треба после испаѓањето од Европа може да се замешаат за Ф4,исто и Раднички е тука.

НЕНАСИТЕН!!!

СУМ ПО ТЕБЕ
Член од
8 мај 2012
Мислења
263
Поени од реакции
157
Јас пишав дека Партизан е поквалитетен од Мзт,нема веза јас навивам за Партизан но кога игра Мзт сум секогаш за нив секој меч ми е гледан во оваа Аба лига бар и нормално дека и вчера навивав за нив но имаа премногу падови ако беше некоја поквалитетна екипа ќе го искористеше тоа..сепак ок е не е лошо но во гости мора да се победува за Ф4 и да се има добра низа да се надеваме дека ќе може македонска екипа да избори но за тоа се мали шансите поготово оваа година кога Партизан,Игокеа,Цедевита е со огромен буџет исто и Звезда која државата ја финансира.Тука е и Олимпија иако изгуби од Мзт нема врска тоа добри играчи има иако не почнаа како што треба после испаѓањето од Европа може да се замешаат за Ф4,исто и Раднички е тука.
Во паво си дека Ф4 е скоро невозможно и во право си за буџетите. Ама види каков буџет имаат Игокеа. Малку поголем од нашиот, а газат без сопирање.

P

PewDiePie

Гостин
Абе прва сезона и одма Ф4 не оди така тоа......
5-6-7 место да се на крај ќе биде успех.

Плус црната серија од 4-5 порази по ред им еба матер на МЗТ,да беше Пипан од старт друга песна ќе се пееше сега на табела.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Јас мислам дека реално е окулу 10то место МЗТ се над тоа е успех. Ф4 малку потешко ама ај нека изненадат. Со оваа сега позиција сум задоволен. Добро играат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.668
Поени од реакции
115.296
Е ова е веќе пост на место. Знам и јас до каде се можностите на МЗТ но слободно можам да кажам дека воопшто не се случајни овие резултати, МЗТ има одлична екипа и одлично играат, тимскиот дух е највисоко можно ниво. За Ф4 и јас мислам дека е многу тешко, да не звучам сеа песимистички ама реално така е, само не се слагам за Олимпија. За мене они се разочарување оваа сезона, играа и Евролига а ништо не покажаа ни таму ни во АБА лигата, и сметам дека не се нешто многу поквалитетни од МЗТ. Американецот Бејлс или како и да се викаше, е тој им се издвојува така поише другото се е просек. Бековска линија иаме 100 пати боље од нив, кои се тие играчи Ранико Манико курац палац, индијанци невидени.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Е ова е веќе пост на место. Знам и јас до каде се можностите на МЗТ но слободно можам да кажам дека воопшто не се случајни овие резултати, МЗТ има одлична екипа и одлично играат, тимскиот дух е највисоко можно ниво. За Ф4 и јас мислам дека е многу тешко, да не звучам сеа песимистички ама реално така е, само не се слагам за Олимпија. За мене они се разочарување оваа сезона, играа и Евролига а ништо не покажаа ни таму ни во АБА лигата, и сметам дека не се нешто многу поквалитетни од МЗТ. Американецот Бејлс или како и да се викаше, е тој им се издвојува така поише другото се е просек. Бековска линија иаме 100 пати боље од нив, кои се тие играчи Ранико Манико курац палац, индијанци невидени.
Имаат таленти доста словенски кој на младинските во сите категории беа одлични и освоија неколку медали,Бејнс е Австралијанец и го бараа сега Макаби за 100.000е но решија да го задржат..во моментов најдобар им е Блажич вчера на Раднички 30 коша им даде,им го нема американецот што им е повреден Дилан Пејџ..во Европа имаа доста јака група каде извадија максимум според мене со двете победи против Канту.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тие се револверашите на финска репрезентација.Тој со стаоречката фаца на Европското не знам по колку тројки даваше по натпревар.Олимпија имаат многу добри скаути.И Бертанс го имаа подпишано али немаа пари па се префрли во Партизан.
Проблемот е дека тие финците се навикнати да играат рун анд гун кошарка а олимпија игра доста преку центри па овие изгледаат како американците трчај и шутирај.

За мене целта главна е 5то место што води во ЕК.За сега конкуренција ни се Олимпија и Цедевита за тоа место,за тоа и за 4то место.А и против двата тима имаме победа со што против Олимпија на гости а со Цедевита со многу солидна разлика.

Мора само Раднички и Будуќност да почнат да губат и да ни се тргнат од грб дека и против двата тимови имаме веќе по еден пораз.

.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.668
Поени од реакции
115.296
Тие се револверашите на финска репрезентација.Тој со стаоречката фаца на Европското не знам по колку тројки даваше по натпревар.Олимпија имаат многу добри скаути.И Бертанс го имаа подпишано али немаа пари па се префрли во Партизан.
Проблемот е дека тие финците се навикнати да играат рун анд гун кошарка а олимпија игра доста преку центри па овие изгледаат како американците трчај и шутирај.

За мене целта главна е 5то место што води во ЕК.За сега конкуренција ни се Олимпија и Цедевита за тоа место,за тоа и за 4то место.А и против двата тима имаме победа со што против Олимпија на гости а со Цедевита со многу солидна разлика.

Мора само Раднички и Будуќност да почнат да губат и да ни се тргнат од грб дека и против двата тимови имаме веќе по еден пораз.

.
Знам кои се тие играчи, ама какви револвераши какви бакрачи. Тие ти се типични баскетиџии, да се изразам вака народски, со некој посериозен противник нема да знаат главата каде им е. Океј е, не се лоши играчи но сепак не е тоа тоа. Иначе убаво што ме поправи Варман, Австралиец е Бејнс, доста добар играч е, а исто и Дилан Пејџ, тие им се носители на играта. Но пак ќе кажам, за тим што играше Евролига за мене Олимпија се разочарување, исто ко и Цедевита, со тоа што кај Цедевита постои простор за доста голем прогрес во АБА лигата бидејќи ќе ги немаат обврските во Евролигата а имаат и те како квалитетни играчи.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не го потценувајте толку Мзт бе, само Чековски треба да не стапни на терен веќе ама Кире покажува како без муда да игра да му ебам. Какви дрва екипи играат во Аба лигава не треба МЗТ да се задоволи со средина на табела иако му е прва година...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Знам кои се тие играчи, ама какви револвераши какви бакрачи. Тие ти се типични баскетиџии, да се изразам вака народски, со некој посериозен противник нема да знаат главата каде им е. Океј е, не се лоши играчи но сепак не е тоа тоа. Иначе убаво што ме поправи Варман, Австралиец е Бејнс, доста добар играч е, а исто и Дилан Пејџ, тие им се носители на играта. Но пак ќе кажам, за тим што играше Евролига за мене Олимпија се разочарување, исто ко и Цедевита, со тоа што кај Цедевита постои простор за доста голем прогрес во АБА лигата бидејќи ќе ги немаат обврските во Евролигата а имаат и те како квалитетни играчи.
Цедевита ја напушти веќе Џелабал кој им беше еден од носителите,исто Марко Цар си отиде а се очекува и Грин да си оди..имаат огромен буџет пред сезонава и добар тренер кој си замина без образложение и се падна во вода..Брејси Рајт е играчиште кај нив он им е носител сега а за Ф4 со сигурност ќе изборат..Илиевски,Андрич се тука исто и Билан и Шупут.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.668
Поени од реакции
115.296
Не го потценувајте толку Мзт бе, само Чековски треба да не стапни на терен веќе ама Кире покажува како без муда да игра да му ебам. Какви дрва екипи играат во Аба лигава не треба МЗТ да се задоволи со средина на табела иако му е прва година...
Ти ова сериозно? Да не е Чековски МЗТ една победа немаше да има, цела одбрана им ја држи. Покрај Гечевски он е клучниот и незаменлив играч во тимот на МЗТ.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Цедевита ја напушти веќе Џелабал кој им беше еден од носителите,исто Марко Цар си отиде а се очекува и Грин да си оди..имаат огромен буџет пред сезонава и добар тренер кој си замина без образложение и се падна во вода..Брејси Рајт е играчиште кај нив он им е носител сега а за Ф4 со сигурност ќе изборат..Илиевски,Андрич се тука исто и Билан и Шупут.
Цар што си оди не е никаква загуба.Просечен играч - ништо повеќе,оваа сезона не стапна на терен.
Грин не се покажува многу добро,а и Маљковиќ беше разочарување.Човекот веќе неколку години по ред е само show me the money тип.За се останато го боли уво.....
Како и да е најголема загуба е Желебал........типот стварно беше одличен.Остануваат Андриќ кој е балетан,но колку толку знае во нападот да игра, Миро Билан играч малку над просекот во лигата, Рајт е зверка и тој е во главана улога.Илеиевски и Шупут се стара гарда,знаат они да изиграат нешто и Марко Томас кој е играчиште,но има премногу проблеми со повредите.
Пред да почне сезоната на хартија изгледаше ова подобро,сега е малце подруга ситуацијата.Малце тенко е се ова,а не знам до кога ќе му биде фора на Тадеши да фрла пари без некој посебен резултат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom