Џорџ Флојд

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.819
Апсолутно се согласувам, па еве како потврда на ова што го збориш извадив неколку моменти од историјата кај што се потврдува дека немало потреба од насилни протести.

Прегледај го приврзокот 254065
Прегледај го приврзокот 254066
Прегледај го приврзокот 254067
Прегледај го приврзокот 254068

Кумбаја.
Najako e sho Luis stvarno abdiciral ama ok, ako twitter taka vika sigurno e vistina!

Vo isckekuvanje sum na verzijata za 2020
Protestors nicely ask for free Gucci and Nike.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.819
samo ljugeto uste da bidat svesni kako se stignuva do takvo video. ke prasaat 100 ljuge na ulica i edniot budala koj ke go nacekaat ke go postiraat.
Imase devojka, pravese livestream, odese vo njujork vo starbucks, i barase reparations, pola starbucksi i dadoa besplatno kafe kako reparations. :vozbud:

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
normalno zasluzuvaat, i ponatamu kako kralovi si ziveat vo juzna afrika so bogatstvo steknato preku ropstvo. idi tamu na odmor, prosetaj se ubavo, zapoznaj ja drzavata, kako ziveat belcite i zosto taka ziveat, pa posle pravi muabet za juzna afrika. i navistina idi tamu, ne da se educiras preku videa na internet kade sto ke pokazat nasilstvo za da go trgnat vnimanieto od vistinskite nepravdi.
Би сакал да одам, да видам малце поинаков свет. Кога би одел натаму би пошол и до Зимбабве.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
@Тапетарот Петар ,
Мислам истурив доволно камен и цемент на поентата, па да ја шалуваме малку. Пази спинови:

Exibit A:

Не може да се направи баш иста споредба затоа што видеото било криено 3 години и заташкувано.
И за ова требало да има протести.
Овде на ентитетот му покажуваат пример дека психопатите ги интересира само да истресат агресија. Тоа му го укажуваат преку видеоматеријал од скоро идентична случка како онаа по која се организираше мегаколеде во САД. Ентитетот вика дека таа снимка била заташкувана со години, инаку ќе произвела иста реакција. Ако на ентитетот му укажуваш и понатаму дека за случајот се известувало навремено, а за последиците имало и судски пресуди, се префрламе на

Exibit B:

Знаеш тука има една зезната работа.
Еве велиш „ама за него нема протести“.
Што сакаш да кажев со ова, дека луѓево некако за инат се потресуваат само ради црнци?
Дека не се грижи никој за белците?
Каде сте тогаш вие пошо еве очигледно многу ве има загрижени и нелицемерни, да протестирате?
Ако толку многу уживаат поддршка и права црнциве, зошто им се случуваат вакви работи?
Без провокација преоѓа на „Ти“. Иако никој не чувствува потреба да крши, пали и убива, затоа што прво разумно чека реакција(отпуштање на психопатите од работа, нивно процесуирање и завршување во казненопоправен дом), тој ентитет прво сам си поставува прашање „а зошто ако вас ве боли дека белецот умрел, вие вака не реагирате“ и после одма си го одговара со „затоа што не ви е гајле“. Никој на ентитетот не му пишал дека палење, кршење и убивање е нормална реакција, тој со ваквиот спин инсистира дека е, оти Антифа, БЛМ и рандом опортунисти редовно вака реагираат, иако не со ваков интензитет, исклучиво кога жртвата е црнец.
Би те замолил, почитуван @Тапетарот Петар , да забележиш и како се злоупотребува емоција за да се покрие шуплив муабет. Ентитетот вика, солзи рони, се дере дека тоа е болка, тоа е катарза на незатворената рана на дискриминираното население, дека ако го имаше и на, за него, спротивната страна, реакцијата ќе беше со ист интензитет.

*Ја овде ќе направам мала дигресија со онаа прикаскана шо ја напишал некој (мислам) француски патеписец, шо у турско шетал по Македонија со преведувач и стигнал до некое наше село редовно пљачкано и тероризирано од Арнаути. И ги прашал „добро, вие ниту имате оружје, ниту имате како да се одбраните, зошто останувате тука и живеете у сиромаштија, страв, беда...“, па некој селанец му одговорил „ако ние се отселиме, кој ќе ја гледа црквичката, кој ќе пали кандилата, чисти иконите“...

И сега, јас треба на ентитетот да му објаснувам дека не се сите така исковани, не реагираат на неправда со масовно коледе и погибје на народ. Некои плаќаат данок, плаќаат придонеси, знаат дека колективниот имот е подеднакво нивен имот, како и на комшијата и не одат да брусат културно наследство на државата како да е Цар Душан или знамето од Вергина. Ама џабе ќе му објаснувам.

Exibit C:

Ахаааа, заради ова имало полициска бруталност. Бидејќи вака кога не е хендкафд, и кога бега од полиција у ваков некој парк, и кога му се рацете во џеб и кога делува ултра сомнително, тоа значи дека полицијата мора да биде брутална и со голиве луѓе, кои не резистнале апсење, кои не бегале, кои биле држени 10 минути со колено по врат од кои 5 по онесвестување, околу кого има 3-4 полицајци...
Е па добро тогаш, затоа имало полициска бруталност, оправдана е ондак.
Што е сигурно, сигурно. Убо што го држеа 5 минути и по онесвестување, за секој случај, може ќе ги тејзнеше ако се освестеше.
На ентитетот му пишуваат дека не може на такво масовно коледе со една река крв да не се реагира со ќотек. Држава шо сака да остане држава, мора кога некој и ги руши темелите заради ѕверство од некој психопат, да го спречи таквото рушење. Ама ентитетот не дозволува да се индивидуализира злосторот. Ако стане таков и биде решен институционално, како што бил решен случајот со ѕверски убиениот белец, не може да се повика на спинот и на емоционалниот screech. Ќе мора да блада за ропство, ќе тргне на екскурзија во Хаити, ќе пишува за Робеспјер...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Јас искрено не видов ниту еден овде да ја оправда постапката на полицаецот. Овде умре човек, не црнец (иако е црнец) туку човек и ништо повеќе. Затоа си постојат закони и треба да одговара полицаецот за тоа. Протести? Во ред, немам ништо против, нека има мирни протести против полициска бруталност и слично, ама ова што се случува моментално??? Каква порака сакаат да испратат? Со што заслужиле невини луѓе да страдаат ради дузина вандали кои мислат дека ќе докажат нешто со тоа што ќе руинираат објекти и се живо и диво околу нив?
Ама како си ми го напишал ко јас да го оправдав безредиево што се случува :)
Иначе да, не би требало да има малоумни кои би ја оправдале бруталноста, ама некако па и не ми е фер само да се каже ете „човек умре“ и да се уфрлат 15 други работи кои на некој начин прават дефокус.
Пошо си постојат закони еве сега ќе си одговараат и тие што крадат и прават неред :)
@Тапетарот Петар ,
Мислам истурив доволно камен и цемент на поентата, па да ја шалуваме малку. Пази спинови:

Exibit A:

Овде на ентитетот му покажуваат пример дека психопатите ги интересира само да истресат агресија. Тоа му го укажуваат преку видеоматеријал од скоро идентична случка како онаа по која се организираше мегаколеде во САД. Ентитетот вика дека таа снимка била заташкувана со години, инаку ќе произвела иста реакција. Ако на ентитетот му укажуваш и понатаму дека за случајот се известувало навремено, а за последиците имало и судски пресуди, се префрламе на

Exibit B:

Без провокација преоѓа на „Ти“. Иако никој не чувствува потреба да крши, пали и убива, затоа што прво разумно чека реакција(отпуштање на психопатите од работа, нивно процесуирање и завршување во казненопоправен дом), тој ентитет прво сам си поставува прашање „а зошто ако вас ве боли дека белецот умрел, вие вака не реагирате“ и после одма си го одговара со „затоа што не ви е гајле“. Никој на ентитетот не му пишал дека палење, кршење и убивање е нормална реакција, тој со ваквиот спин инсистира дека е, оти Антифа, БЛМ и рандом опортунисти редовно вака реагираат, иако не со ваков интензитет, исклучиво кога жртвата е црнец.
Би те замолил, почитуван @Тапетарот Петар , да забележиш и како се злоупотребува емоција за да се покрие шуплив муабет. Ентитетот вика, солзи рони, се дере дека тоа е болка, тоа е катарза на незатворената рана на дискриминираното население, дека ако го имаше и на, за него, спротивната страна, реакцијата ќе беше со ист интензитет.

*Ја овде ќе направам мала дигресија со онаа прикаскана шо ја напишал некој (мислам) француски патеписец, шо у турско шетал по Македонија со преведувач и стигнал до некое наше село редовно пљачкано и тероризирано од Арнаути. И ги прашал „добро, вие ниту имате оружје, ниту имате како да се одбраните, зошто останувате тука и живеете у сиромаштија, страв, беда...“, па некој селанец му одговорил „ако ние се отселиме, кој ќе ја гледа црквичката, кој ќе пали кандилата, чисти иконите“...

И сега, јас треба на ентитетот да му објаснувам дека не се сите така исковани, не реагираат на неправда со масовно коледе и погибје на народ. Некои плаќаат данок, плаќаат придонеси, знаат дека колективниот имот е подеднакво нивен имот, како и на комшијата и не одат да брусат културно наследство на државата како да е Цар Душан или знамето од Вергина. Ама џабе ќе му објаснувам.

Exibit C:

На ентитетот му пишуваат дека не може на такво масовно коледе со една река крв да не се реагира со ќотек. Држава шо сака да остане држава, мора кога некој и ги руши темелите заради ѕверство од некој психопат, да го спречи таквото рушење. Ама ентитетот не дозволува да се индивидуализира злосторот. Ако стане таков и биде решен институционално, како што бил решен случајот со ѕверски убиениот белец, не може да се повика на спинот и на емоционалниот screech. Ќе мора да блада за ропство, ќе тргне на екскурзија во Хаити, ќе пишува за Робеспјер...
Пууу тежок спинер овој ентитетов, го разголи до коска.
Нека внимаваат другиве понеинтелигентни да не се заебаат да ме читаат и да не можат да ја видат големата слика... или пострашно, да им извршам пропаганда/перење мозок.
Ама интелигентни се тука сите, нема да успеам да ги исперам.

Последно уредено:
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Imase devojka, pravese livestream, odese vo njujork vo starbucks, i barase reparations, pola starbucksi i dadoa besplatno kafe kako reparations. :vozbud:
fala za infoto, sledniot pat koga ke bidam vo NY ke si kupam crna boja stom taka ke dobijam gaga kafe :)

Би сакал да одам, да видам малце поинаков свет. Кога би одел натаму би пошол и до Зимбабве.
of of of kakov jak argument so zimbabwe, drzava kade sto belcite na crncite demek im ostavile bogatstva i najsredena drzava na svetot a glupite crnci ne znaat da ja rakovodat i ziveat vo siromastija. brej me ubi so argumentot^^ toa pokazuva samo kako plitko razmisluvas.

abe ako mislis deka e tolku super bas ti posakuvam da dozivees nesto tolku ubavo kako crncite vo juzna afrika, da ti dojde nekoj vo tvojot dom, da ti go zemi cel imot, da ti ebi se zensko vo tvojata familija, tvoite da gi drzi kako robovi, so toa da se zbogati, pa posle koga na vlast ke dojde nekoj aj da go narecam mandelovski da kaze:
"pu pu, se sto bese ne vazi, nie sea ke bideme najkorektni ljuge na svetot, ke oprostime se sto se sluci, sto vi gi ebea majkite i sestrite (i po nekoi bratce sigurno), sto vi gi kolea tatkovcite i cickovcite, sto vi gi ukradoa najplodnite mesta".

i posle koga ke zavrsi taja losha epizoda zippertraxovski junior ke bide konecno sloboden da rmba za 200 evra mesecno za potomcite na tie koi mu ebele se po spisok, da im ja cista kukata, da im gi peri gakite, da im otvara vrata itn. no vo nikoj slucaj, ama bas vo nikoj slucaj zippertraxovski junior nema da pomisli deka ne e fer sto tie koi se mu ebele po spisok i na smetka na zippertraxovski senior/dedo/pradedo itn stanale bogati bi trebale na nekoj nacin da odgovaraat za tie nepravdi, sosema fer e sto nivnite deca mozat da cuvaat se sto prethodno bilo steknato preku kriminal.

ti izgleda si najdobriot covek na svetot, iskreno ne sum pomislil deka bas vo makedonija postoi tolku pitom covek koj tolku saka da dava. treba da ti kupam bilet do juzna afrika ili SAD za da gi naucis kako se prosti.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
I
Ke pravis blackface?
Yikes, rasistu
toa sto tvrdam deka crncite se diskriminirani i im se slucilo mnogu zlo vo minatoto pa i den denes ne znaci deka podrzuvam sekakvi gluposti od nekoi retardirani levicari. voopsto ne gledam problem vo toa da se maskiram vo crnec.

problemot e bas sto previse se misli vo ekstremi ili samo crno ili belo. jas na primer ni malku ne go podrzuvam bajden, mnogu me zaboli dali on ili tramp ke bide pretsedatel. isto taka sum protiv previse migracija, taka sto malu morgen deka nekoj moze da me stavi vo kosh so nekoi od open border ili nesto vo toj pravec, naprotiv sum prilicno radikalen vo nekoi segmenti, poradikalen i od nekoi desnicari. sepak sum dovolno objektiven da vidam nepravda kade sto ima nepravda iako za toa eventualno bi trebal da trgnam na strana i moj licen interes.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.819
Posledicite od ova najveke ke im se udrat od glava tokmu na crncite.

Namesto da doniraat za nivna popravka, holivud donira da gi izvadi od pritvor kriminalcite koi gi rasturaat gradovite.

Автоматски споено мислење:

Celoto video

Izgleda Burgerive stvarno se najglup narod :pos:

Последно уредено:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Najako e sho Luis stvarno abdiciral ama ok, ako twitter taka vika sigurno e vistina!

Vo isckekuvanje sum na verzijata za 2020
Protestors nicely ask for free Gucci and Nike.
Луј XVI никад не абдицирал... Ако сакаш можам на зум да ти кажам повеќе преку customized лекција, првата е бесплатна. Ќе договориме термин.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
.Еднаков однос и права не е тепсија бурек, па ако некој добие поише од тоа што имал, тогаш ти ќе имаш помалце
....всyшност баш така е. Оти ништо, ама баш ништо не ти паѓа од небо, туку треба да го земеш. За да не се чуствуаш дискриминирано, мораш да бидеш привилегиран.
Или тепаш, или те тепаат. Или работиш, или си надуван цел ден и висиш на улица...
Се што имаш, се што поседуваш, се должи на тоа истото некој да нема....

ПС: Гарант и тебе вака ти се има десено по default џандар да те види белец, македонец, христијанин и одма да апси познавајки ги само тие факти.

Ако си у шеријат, да. Одма/ Ама хеј, ваквиот ислам е целосно океј според овие левичари

Луј XVI никад не абдицирал... Ако сакаш можам на зум да ти кажам повеќе преку customized лекција, првата е бесплатна. Ќе договориме термин.
Хаити е уште дупка, тогашна франција била еквивалент на пост 1936 нацистичка германија и советска русија во ран сталин.(И пази го делот кога следел диктатор.)
Мартин лутер буквално дал се од себе за да биде не насилен протест. И тоа му успеало.

Последно уредено:

Nro

Член од
13 јуни 2018
Мислења
75
Поени од реакции
123

Mnogu fini ovie od Antifa recisi da nema razlika pomegu segasnive i antifastive od vtora svetska vojna

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.819
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.763
fala za infoto, sledniot pat koga ke bidam vo NY ke si kupam crna boja stom taka ke dobijam gaga kafe :)

of of of kakov jak argument so zimbabwe, drzava kade sto belcite na crncite demek im ostavile bogatstva i najsredena drzava na svetot a glupite crnci ne znaat da ja rakovodat i ziveat vo siromastija. brej me ubi so argumentot^^ toa pokazuva samo kako plitko razmisluvas.

abe ako mislis deka e tolku super bas ti posakuvam da dozivees nesto tolku ubavo kako crncite vo juzna afrika, da ti dojde nekoj vo tvojot dom, da ti go zemi cel imot, da ti ebi se zensko vo tvojata familija, tvoite da gi drzi kako robovi, so toa da se zbogati, pa posle koga na vlast ke dojde nekoj aj da go narecam mandelovski da kaze:
"pu pu, se sto bese ne vazi, nie sea ke bideme najkorektni ljuge na svetot, ke oprostime se sto se sluci, sto vi gi ebea majkite i sestrite (i po nekoi bratce sigurno), sto vi gi kolea tatkovcite i cickovcite, sto vi gi ukradoa najplodnite mesta".

i posle koga ke zavrsi taja losha epizoda zippertraxovski junior ke bide konecno sloboden da rmba za 200 evra mesecno za potomcite na tie koi mu ebele se po spisok, da im ja cista kukata, da im gi peri gakite, da im otvara vrata itn. no vo nikoj slucaj, ama bas vo nikoj slucaj zippertraxovski junior nema da pomisli deka ne e fer sto tie koi se mu ebele po spisok i na smetka na zippertraxovski senior/dedo/pradedo itn stanale bogati bi trebale na nekoj nacin da odgovaraat za tie nepravdi, sosema fer e sto nivnite deca mozat da cuvaat se sto prethodno bilo steknato preku kriminal.

ti izgleda si najdobriot covek na svetot, iskreno ne sum pomislil deka bas vo makedonija postoi tolku pitom covek koj tolku saka da dava. treba da ti kupam bilet do juzna afrika ili SAD za da gi naucis kako se prosti.
Што се тригерна вака па да вреѓаш? Ич не ти замерувам. Ете полициски часови нема веќе, излези малце, раздвижи се.

Kajgana Shop

На врв Bottom