Ние 5 века сме биле Османлиска колонија.Животот под османлиите бил повеќе од суров.Карпош Војвода го набиле на колец на Камени Мост.И шо треба сеа,да изиграваме жртви да мразиме се шо е турско и да живееме во гето?Значи секое враќање кон минатото носи само омраза.Евреите се тие шо жвееле во вистински гета доживеале тотално истребување од страна на Нацистите и место да глумат вечни жртви се кранале основале своја држава која е за респект.овие во црнечкиве гета самите себе се затвораат ,глумат жиртви а нема поголеми насилници од нив.Секој црнец кој успеал во животот бега од тие гета.Позери,наркомани,дилери, макроа и кучки.И не сакаат да излезат од тој бермутски тријаголник,не дека со сила некој ги држи.Најценети се тие кои одлежале барем 10 години во чорка.И кој им е крив,белците,азиатите кој?Зошто не се погледат во огледало и конечно да сватат дека сами си се криви.Немој со муабетиве за ромите , овде еден тон гомна се јаде за нив на форумов а ни 10% не ги познаваат како народ , 9 години во клупа имам седено и живеено со роми , можам реферати тука да пишувам кој е проблемот со нив и системскиот проблем кај нив.
Мапава што си ја ставил е смешна и borderline расистичка ( не во смисла на црнците туку воопшто на народи што не се од Западната групација ) , како сите држави со низок IQ се неразвиени е најинтересното , сигурно Кина пред 70ти би спаѓале во таа категорија. Арапите пример историски биле многу по науката , види ги сега каде се? Што викаш сега до народот/расата е, или културата има удел и државата?
Јас искрено незнам како очекувате Африка да биде развиена и да не раѓаат по 8 деца , кога тие држави до пред 50 години беа колонии , запустени од "интелигентниот" и развиен Запад , живеат во нео-колонијалистичко општество( читни на интернет за ова да видиш на што мислам ) и често под диктатори потпомагани од Запад , затоа нема да видиш Американски ослободители во Африка.
А некогаш кога ќе излезе некој со обид да излезе од матрицата ( Томас Санкара ) генерално завршува на гробишта.
Да не ја заборавам тука и Либија и состојбата на Либија после американската демократија ( да не сфатиш погрешно далеку дека го подржувам Гадафи ) , ако имаш прилика разговарај со некој Либиец ќе видиш какви се неговите размислувања.
Чуда не се случуваат , или кога ќе се случат се прилично ретки , за такво огромно средување на држава за кратко време имаш само Кина и Сингапур во моментов што ми текнуваат , и во двата случаи истото е предводено од државата а не од менталитетот на народот. Ваков сличен случај имаш во Руанда ( хинт: Кинески ориентиран е лидерот ) ама сеуште е рано за такви резултати.
Истиот случај е и со Јужна Америка , ако знаеш историја сигурно знаеш колку пучови ЦИА имаат направено таму , едноставно не сака САД Јужна Америка да се развие затоа IQ на Jужна Америка ќе биде такво , и затоа ќе се бават со продавање на кокаин. Сето тоа е потпомагано од САД , САД има чист корист од тоа.
Никој не вика дека културата нема врска со истото , но пак најголемиот товар е на државата. Во ран 20ти век во САД најголеми криминалци биле Ирците , Италјанците. За разлика од Црнците овие никогаш не биле робови и не биле системски дискриминирани до 50-60та. Неможеш да очекуваш да бидат на исто ниво црнците со белците во САД поради овие причини , не дека моментално црнците се дискриминирани во САД ( далеку се од дискриминирани) , туку дека историски до пред некое време биле дискриминирани , затоа е поспор процесот на интеграција и затоа нема да видиш многу паметни црнци , бидејќи голем дел од нив ни имале пари , ни пак имале образование ( причините за ова ги имаш погоре ) ( Настрана муабет да не правам колку е инклузивно и скапо и руинирано Американското образование ).
Ќе им треба уште долго време да се интегрираат и да станат барем блиску до ниво на белците и азијците.
Како што кажав погоре , секако дека има и културата удел во ова , ама за поголемиот дел , причините ги наведов погоре.
Традиционале рап албум:Ние 5 века сме биле Османлиска колонија.Животот под османлиите бил повеќе од суров.Карпош Војвода го набиле на колец на Камени Мост.И шо треба сеа,да изиграваме жртви да мразиме се шо е турско и да живееме во гето?Значи секое враќање кон минатото носи само омраза.Евреите се тие шо жвееле во вистински гета доживеале тотално истребување од страна на Нацистите и место да глумат вечни жртви се кранале основале своја држава која е за респект.овие во црнечкиве гета самите себе се затвораат ,глумат жиртви а нема поголеми насилници од нив.Секој црнец кој успеал во животот бега од тие гета.Позери,наркомани,дилери, макроа и кучки.И не сакаат да излезат од тој бермутски тријаголник,не дека со сила некој ги држи.Најценети се тие кои одлежале барем 10 години во чорка.И кој им е крив,белците,азиатите кој?Зошто не се погледат во огледало и конечно да сватат дека сами си се криви.
Track 3 - My boy didn't do nothinТрадиционале рап албум:
Track 1 - We are oppressed
Track 2 - Dealing crack and killing cops
бермутски тријаголник
Зошто тие што гледале највеќе на правопис биле елементарно неписмени на други полиња се мислам.....дијалектика ваљда.Страшен познавач на домашна и светска историја, животот на црнците во гетата, но...
Ти богат си?Во врска со било какво гето ...
Спрема бившиот министер за финансии сум, инаку не сум.Ти богат си?
Како тоа белец а сиромавСпрема бившиот министер за финансии сум, инаку не сум.
Не се мисли, во право си.Зошто тие што гледале највеќе на правопис биле елементарно неписмени на други полиња се мислам.....дијалектика ваљда.
Џејмс Леброн ти ја побива темава, освен што има голем суџук кој го посакувате има и многу пари, така да досеткава напикај си ја у гз кога веќе нема црнечки кај нас.Во врска со било какво гето ...
Не е океј, не ја гледаш суштината.....тоа те прави артифишл. Функционираш баш како бот, како вештачка интелигенција. Не ми е мерак да го пишам ова....поразувачки е и за мене како некој со кој доста време комуницираш, на овој или оној начин.Така е, не на други, туку на сите полиња сме елементарно неписмени!
„Дијалектика ваљда“ за „бермутски тријаголник“. Океј.
Суџукот во уста да си го чуваш. Одмини ме, во широк круг ...Џејмс Леброн ти ја побива темава, освен што има голем суџук кој го посакувате има и многу пари, така да досеткава напикај си ја у гз кога веќе нема црнечки кај нас.
neka go kopiraat germanskiot sistem. SAD vo prosek na zitel e daleku pobogata drzava od germanija, taka sto so lesnotija bi mozele toa da go pravat i ke im se namali kriminalot vo drzavata drasticno. vo germanija crnec roden vo germanija vo statistika na kriminal voopsto ne se razlikuva od random belec, procentot e samo pogolem kaj prvata generacija koja ne e rodena vo germanija, na primer begalcite koi doagaat.епа како државата да го промени начинот на кој што размислуваат? Државата да ја стимулира мајка му да биде контролор на летови? Толку и фаќа до шипка и назад. Они у таков свет се раѓаат и живеат, тоа е нивен избор, не сакаат да прифатат ништо од белците, никој не им е крив.