Ја па од заебанции од порано, во навика ми влезе да оставам женското да иде прво и да и отварам врата...Сеа веќе се чудам како им изгледа на другите чудно кога ке го направам тоа...
И се согласувам со буцио за повлекувањето на стол, премногу непосакувано внимание. Тоа е толку многу искоренето и излишно што веќе изгледа како да го правиш со сила, па и да си така научен...
Да, и тоа го гледаат нормално.
А мене ме гледаат ко скот коа ја влагам прв у кафич.
А по бонтон, ја и Треба да влезам прв у кафич, мажот влага прв, тој наоѓа маса за седнување, жената оди по него, седнува, ако има потреба да и помогне при соблакање мантил/бунда/јакна, помага, ако има потреба столче да и повлече, повлекува..
Дрн дрн јариња, да не валгам во детали за бонтон на маса...
Стануваат, девојката излегува прва, односно таа оди прва..
И, коа сме кај плаќање на сметка..
Ако мажот ја повикал жената на дејт, него му е Задолжително да ја плати сметката. И не културно е жената да се препира со тоа, па да се натегаат кој да плати, и тука многу наши фенси цурици од шо се праат паметни, грешат..
Доколку девојата го викнала мажот на дејт, треба секој да го плати својот дел, иако пожелно е мажот да се понуди да плати, маалку да инсиситира, доколку девојата дозволи, ок, ако не, секој својот дел..
Цел проблем е тоа што човек ќе си помисли што ќе мислат другите, а ако те заболе машкиот полов орган нема гајле не е никаков проблем. Инаку сите манири се учат и позитивните и негативните, само луѓево џентлменството го мешаат со папучарство, а разликата помеѓу нив две е како од земјава до Марс. Еве на пример Марсовка си сака папучар по нејзините барања, а не џентлмен
.
Марсофче сака роб..не папучар, има разлика
Папучарот пегла, робот бива пеглан..