Џез музика

Каков Jazz слушате?

• Dixieland/Swing

Гласови: 29 24,4%
  • BeBop/HardBop

Гласови: 30 25,2%
  • Post-Bop/Fusion

Гласови: 40 33,6%
  • Avant-garde/Free/Experimental

Гласови: 46 38,7%
  • Vocal

Гласови: 33 27,7%
  • Acid/Electro

Гласови: 25 21,0%
  • World/Ethno

Гласови: 17 14,3%

• Вкупно гласачи
    119
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Замина... Jazz legend Charlie Haden has died...:(
We're here to bring beauty to the world and make a difference in this planet. That's what art forms are about ~ Charlie Haden.

Последно уредено:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Каков одвратен почеток на денот.

Нека почива во мир.

Член од
23 април 2013
Мислења
278
Поени од реакции
260
Од неодамна почнав да слушам џез, и како што оди редот си реков да почнам да слушам малку постар, на youtube многу ретко можете да најдете музика од овој период воопшто па не џез.
Темава ја отворам, незнаејќи и дали веќе има истоимена од порано, со цел да го раздвижам моето скромно знаење за џезов, на почеток од овој период, мене ова ми иди на ум

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Многу ретко ме бендисува музиката после 80'. Од постоењето на MTV и VH1 почнаа многу работи да се комерцијалиризаат. Не дека нема после 80' квалитетна музика, ама многу се намали квалитетот и љубовта кон музиката, песните почнаа да се оценуваат по спотовите, голотиите и сексапилот во нив, љубовта кон парите се зголеми на многу повеќе отколку што може да се замисли. Другарите ме прашуваат зошто сум слушал ,,тра-ла-ла'', дорси, џеферсон ерплејни, фокуси, велвет андерграунди, а не сум слушал слипКноти, рамштајни и слично. Не само што не ја бендисувам нивната музика, туку и затоа што се повеќе се забораваат бендови (и артисти) како горенаведените и се фрлаат нивните бесценети синглови и лонг-плејки, а пред се нивниот квалитет и вистинвка љубов кон музиката.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Многу ретко ме бендисува музиката после 80'. Од постоењето на MTV и VH1 почнаа многу работи да се комерцијалиризаат. Не дека нема после 80' квалитетна музика, ама многу се намали квалитетот и љубовта кон музиката, песните почнаа да се оценуваат по спотовите, голотиите и сексапилот во нив, љубовта кон парите се зголеми на многу повеќе отколку што може да се замисли. Другарите ме прашуваат зошто сум слушал ,,тра-ла-ла'', дорси, џеферсон ерплејни, фокуси, велвет андерграунди, а не сум слушал слипКноти, рамштајни и слично. Не само што не ја бендисувам нивната музика, туку и затоа што се повеќе се забораваат бендови (и артисти) како горенаведените и се фрлаат нивните бесценети синглови и лонг-плејки, а пред се нивниот квалитет и вистинвка љубов кон музиката.
:cool: за болдираното ти давам шанса да се поправиш :D
А еве нешто за “душа“, два ипол саати раат :love:

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Teмата џез 50-ти 60-ти е споена со темата за џез, затоа што нема потреба од поделби по години :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не е нормално какво ремек дело е ова. Меланхоличниот глас на Чет и мелодиите на Паоло и Омар. Само од себе ти се создава слика на дожд кој се цеди по прозор, а ти си потпрен со раката и гледаш некаде низ него.

Kajgana Shop

На врв Bottom