Џамлии!

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
abe malisani koga sakate gamlii maalo na maalo jas i use 4
najbolji sme nema so:zver:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
So lazes be zabinjo eden ne lazi partali te praam:baeh::baeh::baeh::pos2::pos2::pos2:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ау што се случуваше порано еј, по рацете рани испукани целите па ставај ракавици, па на ќар едно друго абе по цели денови, гледам уште дечиња у маало играат ама послабо од порано. Сега децата се повеќе по сони мони компјутери нема друштвени игри. Понекад се собираме така „генерацијата„ да удриме некоја партија џамлии, повеќе на шала на смеа него ко порано ќар едно друго

HungryWolf

Deep In Tha Forrest
Член од
30 јануари 2007
Мислења
793
Поени од реакции
4
hahahah kaj vi tekna :):) eee na vremeto u slikicki Turbo igraFme :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
ma ushte cuvam takvi raboti :) leleelelel bekav od skolo 5-6-7 oddelenie da gi igram tie gluposti:) pa prodavas na eden zimash od drug .
se vo znakot na druzbata

Член од
25 јуни 2006
Мислења
759
Поени од реакции
11
HEeeeeeeeeeeeeeee
Koga jas igrav dzamliii, bre lom pravev. Eve gi uste si gi cuvam doma, si imav omileni tie seuste si gi cuvam u posebno kutiice i mi budat spomeni :kez: hahaha. Pa prodavaj, kupuvaj, menjaj se, igraj na slajka, u krug, na mor eheheeeeeeeee istorija cela

Rambo II

.::MoneySpiner::.
Член од
3 февруари 2007
Мислења
244
Поени од реакции
1
DuFFy напиша:
И ова било спорт...дури и турнири се одрживале :):):) а јас мислев дека се игра само у Македонија и ја играат само деца до 10 (многу е 10 ама ај) год...иначе
Германија ја задржа титулата светски шампион во џамлии. Тие во финалето ги победија Англичаните кои својот пораз го оправдаа со премалку тренинг а премногу алкохол. Првенството во кое учествуваа 20 репрезентации се одржа во дворот на еден паб во Западен Сасекс. 'Кога ќе те стават во паб во кој имаш само џамлии и пиво, јасно е што ќе одбереш,' изјави еден учесник од британскиот тим. Не знаеме по кои правила се играло (дали на шлајка или на мор) а живо не интересира и тоа како на германски се вика: ренту турјент се ти викам!

п.с. Кажете шо мислите за ова.....дали вие сте играле или можеби сеуште играте џамлии :):)
Druze kaj ti tekna ova be zver si lele da znaas kako sum igral ko mal :zlo: parce sum gi prael so edna naftalinka opasna :zver:

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
опасна игра,поминував попладниња гледајќи како братучед ми и другарите негови играат,јас не бев многу смасна со нив,не знаев како да удрам доволно силно или добро,па затоа бев посматрач,али играва..се гледа дека и маалските спортови зимаат подем,гледам дека и серва почнаа екипи,првенства,може репрезентација во скоро време ќе имаме...
интересно во секој случај,дел од секое детство...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
eeee Djamlii od koa ne sum igral,aj da napraime turnir :)

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
турнирче викаш а? на маалсша шлајка со петица? него, балати, пошо на сите ќе ви напраам ѕуцки! шампион без пораз сум -))

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Интересна маалска игра, која нема дете кое не ја играло. Памтам берев разни видови на џамлии како мал. Имаше големи, мали, бели со шари одозгора, обични... Ццц колку време сум утепал играјќи со џамлии...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ОД секогаш сум бил тапа џонсон во џамлии иако имам доволно играно. Ене ги дома ми стојат едно мало кожено торбуле, имам Два картали, две порцеланки една или две нафталинки и обични.

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
EEE koga ke se setam vo maalo koga igrav po celi denovi, na kar na denarcinja na so sve ne..Racete odozdola lom mi se pravea.

Kajgana Shop

На врв Bottom