Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Студентите протестираат за некој да на го оспорува нивното право на студирање.
А сега, тие што протестираат го оспоруваат моето право да не протестирам.

Па сеа од ова ти логички изведи кој е тука загрозениот.
Апсолутно твое право. Тука нема дилема.

И кога веќе се осмели да ми го проценуваш карактерот, да ти кажам и ова. Ако видам како некој како ти го краде новчаникот одма ќе ти кажам, исто како што помагам во Анима Мунди кога ќе видам некој случај кај што можам да помогнам, иако ако не го направам тоа не ме загрозува, не е моја борба и не ми претставува пречка. Исто како што сум помагал на пријатели колку што можам повеќе, и истите тие знаат дека секогаш излегувам во пресрет, дека сум потпирлива личност. Го правам пошто сум човек, кога можам да помогнам, помагам максимално. Се додека тоа не се вкрстува со моите ставови за животот и моите залагања од сите области, ќе ти помогнам.
Е ова веќе е неконзистентност на стaвовите. Нит си вино, нит си вода, или прво си вино, а неколку поста подолу вода.
А јас не го проценувам твојот карактер, тоа би било непримерно.
Само потенцирам дека приметувам нишка карактеристична за повеќето луѓе. во Македонија. Ништо лично.

Последно уредено:

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Екстерните ќе важат за идните студенти.

Ете еден протест што може да направи, сеа дупло повеќе испаѓање и од средношколците па законов нема ни да се разгледа а камо ли да се спроведе, секоја чест за тие што испаднаа.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да, но тие што се втора, нема да можат да запишат трета. Замисли ситуација чистиш втора година во август/септември, и оп има термин за полагање екстерно. Го паѓаш екстерното поради икс прилини. Следниот термин е во јануари. Ти не можеш да запишеш трета година. И ај ќе го положш али веќе ти отишла цела година, кој ќе ти го надокнади тоа?

Забораив уште битна ствар која сигурно и тебе те тангира, а тоа е студентски превоз и студентски попусти. Во секоја нормална држава студентите имаат попусти (колку, не би навлегувал, но има, да не разглобуваме). За студентскиот превоз јасна ни е ситуацијата. Еден ден четврток, за кој СПУКМ се пофалија мислиш целосно ни е бесплатно. Ете, не мора ни да се седум дена во неделата, нека бидат пон-сабота. Али тоа повлекува после и други нешта, што веќе не е во надлежност на МОН, туку на ЈСП .
Во ред, ти реков. Постојат многу други прашања поврзани со студирањето за кои и јас би излегол да протестирам, многу од нив не ме ни влијаат лично, ама би излегол. Ова, едноставно, не е една од нив, и го образложив тоа што, зошто, како. Иако не верувам дека ова е некаков почеток на други протести пошто едноставно не сме таков народ, отсега ти кажувам дека ако излезе протест за нешто како за студентските, веднаш ќе дојдам. Запиши го, запамти го, и кога ќе се деси барај ме. Ако не се појавам, слободно раскажи тука на сите и фрлете ги камењата накај мене.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Екстерните ќе важат за идните студенти.

Ете еден протест што може да направи, сеа дупло повеќе испаѓање и од средношколците па законов нема ни да се разгледа а камо ли да се спроведе, секоја чест за тие што испаднаа.
затоа у иднина ќе има празни предавални низ факултетите. И празни куќи низ државава.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.253
Се усраа студентите, и ја би се усрал кога би знаел дека така ме пуштат како дрво или растеније да си поминам 4 години одмор на факултетот и на крај после одморот и диплома како награда да ти датат. Па кај има поубаво. Сепак и покрај тоа не сум сигурен дека екстерното е решение. Треба да се седне и да се разгледат и други можности за зголемување на квалитетот на образованието.
OT> Имаш негде дипломирано во МК?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не го цитирај аман со агенда е на форумов. Едни исти 5-6 фаци на вакви теми поливаат со мед, ене @leandra го цитира во темана за Субрата Рој нигде го нема да се пењаи сега.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.369
Поени од реакции
18.498
Се усраа студентите, и ја би се усрал кога би знаел дека така ме пуштат како дрво или растеније да си поминам 4 години одмор на факултетот и на крај после одморот и диплома како награда да ти датат. Па кај има поубаво. Сепак и покрај тоа не сум сигурен дека екстерното е решение. Треба да се седне и да се разгледат и други можности за зголемување на квалитетот на образованието.
Те бараат на темата за субрата рој,иди по ред :) Да не те снема и тука коа ќе се премисли грујо:icon_lol:

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Патравиот денес изјави дека „судентот ќе полага онолку пати колку што ќе му треба за да положи.“ Од една страна, ова му доаѓа како заевото „Предвремени избори се додека не победиме“ а од друга страна, се гледа дека помислиле и на вмровските студенти.

Иако перфидната изјава дека „ќе важи за идните студенти“ е дадена со намера да се обесхрабрат студентите кои протестираа, ја се кладам дека наредниот круг протести ќе биде уште помасовен, овој пат силно и масовно поддржан од средношколците.

Ајде дечки, вие можете!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Да на еден од посилните факултети во МК.

До другите нема што да коментирам навистина особено не кога капацитетот за дискусија е екстремно ограничен. Освен тоа на кои теми ќе дебатирам и со кој членови на форумот тоа мислам дека е лично право загарантирано со устав.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Знаеш што ќе биде усерување?Да направат тестирање на цела државна администрација!

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.368
Поени од реакции
8.942
Хах, ова за „идните студенти“ е само обид да се вратат студентите на традиционалната тупавост. Ги замислија оние 3000 на 17ти.

Не се студентите проблемот во Македонија. Друг е проблемот. Овој подоле е познат вмровски рекетар и обезбедување на директорот на УБК Сашо Мијалков. Пред извесно време прегази човек на Партизанска двжејќи се со огромна брзина со мотор, за тоа му беше дадена затворска казна во времетраење од една година. Подоле е сликан во својата ќелија во Идризово.

10696374_10205196932591926_8306947985313943841_n.jpg П.С. Сликата е од 18ти месецов.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Знаеш што ќе биде усерување?Да направат тестирање на цела државна администрација!

Ова ми е животен сон да се случи. Не само еден тест туку секоја втора година да прверуваат кого, зошто и со какви квалификации имат вработено.[DOUBLEPOST=1416509319][/DOUBLEPOST]
Хах, ова за „идните студенти“ е само обид да се вратат студентите на традиционалната тупавост. Ги замислија оние 3000 на 17ти.

Не се студентите проблемот во Македонија. Друг е проблемот. Овој подоле е познат вмровски рекетар и обезбедување на директорот на УБК Сашо Мијалков. Пред извесно време прегази човек на Партизанска двжејќи се со огромна брзина со мотор, за тоа му беше дадена затворска казна во времетраење од една година. Подоле е сликан во својата ќелија во Идризово.

Прегледај го приврзокот 107296П.С. Сликата е од 18ти месецов.
Како му беше името на типчето?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.368
Поени од реакции
8.942
Ова ми е животен сон да се случи. Не само еден тест туку секоја втора година да прверуваат кого, зошто и со какви квалификации имат вработено.[DOUBLEPOST=1416509319][/DOUBLEPOST]

Како му беше името на типчето?
Што е битно тоа? Важно студентите може во него да гледаат светол пример кој ќе им покаже како се успева во Македонија.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Иако не е воопшто поврзано со темата, Ален Зекиров.

Не се откажуваме, верувам Пленумот ќе се потруди повеќе за јавно повикување на средношколците. Малце е покомплицирано, не можеш да влезеш во средни школи и да ги викнеш на протест, прво нема да ти дозволат. Ама се надевам ќе се крене и нивната свест, барем кај оние од 4та година.

Kajgana Shop

На врв Bottom