Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947

Одличен датум одбрале, 17.11 е ден на студентите ако е точно тоа што прочитав негде по интернетов. Со среќа нека ви е!

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ја сто пати го шернав ова на фб, ама колегиве поише се тангираа околу колоквиумите отколку за ова. Браво, не знам што да кажам!
Се гледаме во понеделник иначе, се надевам дека ќе не има во задоволителен број. :)
Остај колоквиуми...за тоа можам до негде да разберам, ама мислам повеќето сме завршени...ама што не сакаат да пропуштат предавање (поготово кај нас на факс што не ни ставаат минуси ако не одиме или не ни зависи толку од тоа едно предавање), стварно не можам да ги разберам.

Иначе @Бомбастичен Дрогираш намерно беше одбран денот, пошто 17ти е Меѓународен ден на студентите.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Идам и јас иако сум дипломиран, ако не студирам јас, сестра ми е студент.
Иако ти е сестра, :cuc:. Тоа е проблемот, што многу мислат за себе: Еј, мене да ме фати, ме боли цеф. Абе ќе заглавиш можеби, па ако донесат и важи ретроактивно, ќе кукаш после.
Ова иако е поврзано со овој еден настан, за оваа, ако можам да ја наречам, планирана реформа, но сликата е доста поголема.
Доста траеше молкот на студентите! Доста беше апатија, време е да се активираме!

B

babsyy

Гостин
Остај колоквиуми...за тоа можам до негде да разберам, ама мислам повеќето сме завршени...ама што не сакаат да пропуштат предавање (поготово кај нас на факс што не ни ставаат минуси ако не одиме или не ни зависи толку од тоа едно предавање), стварно не можам да ги разберам.
Колоквиумите не се никакви оправдувања. Јас сум вонреден студент, што значи дека не полагам колоквиуми, туку одам директно на испит по сите предмети.
Секој предмет спремам по една книга што воопшто не е малку, кога ќе ги земеш предвид сите предмети и паралелно со учењето сум одела на смени на работа. И сега некој што спрема колоквиум односно пола материјал, да може 2 пати на ден да се тагнува на кафе, а да ми каже дека нема време да дојде ти е доказ каков е народов, колку не пружа отпор и буквално секој може да си поигрува како сака.
Ја сум многу разочарана од реакцијата на колегите, тотална незаинтересираност, а 70% на колоквиумиве немаа ни пола од бодовите.
Баш ме интересира како ќе ги положат тие испити за сите четири години.

Инаку на еден протест неповрзан со ова, кога поминувавме низ Дебар Маало, не знаеш со каков потсмев гледаа кон нас од кафичите, и еден тип искоментира: што им е филмот на овие брат, за греота.
Да земеш со врело кафе да го полиеш над глава.
Врвот беше кога некои партиски крелиња ми фрлија шише пола метар пред мене :facepalm:
И кога ќе викнам другари да дојдат со мене и ќе почнат со муабетот: и мислиш дека ќе смениш нешто?
Не, седи дома уживај така сигурно ќе смениш (y)
Се надевам само дека ќе не има во добар број, пошто ако успеат и ова да го воведат стварно више кревам раце.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Дали некој од организацијата контактирал со некој од другите универзитети за некаква координација и поголема бројка? Ако веќе тие студенти не можат да бидат во Скопје на протест (многу логично од буџетски причини), можат да изразат незадоволство со неследење настава или слично.А сигурно се со истото мислење како и здравото мнозинство.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дали некој од организацијата контактирал со некој од другите универзитети за некаква координација и поголема бројка? Ако веќе тие студенти не можат да бидат во Скопје на протест (многу логично од буџетски причини), можат да изразат незадоволство со неследење настава или слично.А сигурно се со истото мислење како и здравото мнозинство.
Мислам дека сакаа марш да се организира и во Тетово, Штип, Прилеп и Битола. Ама не знам дали ќе има.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Мислам дека сакаа марш да се организира и во Тетово, Штип, Прилеп и Битола. Ама не знам дали ќе има.
Убаво ќе е и тие да излезат, да е покажано единство иако 90% студенти се со истото мислење.
Пошо in the land of peace and plenty со мерак би се дочекала таква некоја опција за стандард муабети од типот ‘па само на овие од УКИМ им сметало‘.
А и тие се засегнати... па и оние на приватни :D

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
А зошто е стаен у понеделник у 12? Што е со студентите кои имаат задолжително присуство на предавања и можат да загубат предмет заради отуствување ден или два? Инаку го подржувам протестот.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
А зошто е стаен у понеделник у 12? Што е со студентите кои имаат задолжително присуство на предавања и можат да загубат предмет заради отуствување ден или два? Инаку го подржувам протестот.
Подобро да загубат 2-3 дена или цел факултет со еден испит? :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.764
Стигнаа известувања на неколку пати барем кај нас на факултет, дека пожелно е професорите да ги ослободат студентите од настава во тој период во понеделник.
На крај краева големо чудо ако некој пропушти предавање, ова е многу поважно е едно предавање.

Не ги сфаќам повеќето што викаат ЗАВРШИВ ЈАС, НЕ МЕ ЗАСЕГА ОВА :facepalm:
Ќе те засегне кога ќе имаш деца, не се секирај...

Одма почнаа телињава со ширење на пропаганда:
http://www.press24.mk/sdsm-fingira-studentski-protesti
СДСМ многу често ја применува навиката да организира наводни протести, притоа обидувајќи се со ваквите фингирани собири да се скрие зад невладини организации, здруженија и асоцијации, а на јавноста такви случаеви и се познати преку АМАН, лажните стечајци, лажните земјоделци, како и неуспешниот “Удар” кој вчера повторно доживеа дебакл.

:vozbud::vozbud::vozbud:

Братот на вујкото на стрината од страна на таштата на третата братучетка на лик што на фб го поддржал протестот, се сликал некаде и готово, зад протестите стоеле СДСМ :pos::pos::pos:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.691
Зато шо 17ти ноември е ден на студентите.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Подобро да загубат 2-3 дена или цел факултет со еден испит? :)
На некои факултети ако не идеш ден два има веројатност да изгубиш предмет а со тоа и година. Али добро, извинете што се замешав у дискусија, нема да реплицирам повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom