Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
А дали има прекин и на алтернативните предавања (упаѓање со мегафони, ова она)? :)

И само да прашам пак, и пак, и пак, дали се повеќе вредни овие алтернатнивни предавања или оние за кои студентите плаќаат?

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.354
Поени од реакции
5.463
Не ме сфаќаш.
Ти му рече на ЏониБ да почне да разбира и да слуша кога зборат попаметни. Јас ти реков вмровец ќе те слуша, кога есдеесовец ќе почне нешто да работи, односно никогаш.
Тоа им се главни мани на двете партии :)
Друго те разбрав мислев за сдсмовец ме мислиш а за нив имам мислење дека се неспособни што помалку ме иритира у моментов од овие што сакаат да контролираат се.
А за слушање мислев да ги послушаат професорите и студентите.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Другар на куров ни се качи на сите,добро е сфативме чиј си,иди у три лепе
Чиј сум бре, чиј?
Иди ти у 3 лепе.

Ако не го подржувам пленумот или глупи дејства на пленумот, одма тука умс сум?

Добро е да се имаат алтернативни предавања али да се попречуваат оние за кои студентите плаќаат?
Тоа ли сакаш да речеш.
Ондак шо не си држат предавања по паркови, по плоштади и други јавни места а не на место кај шо некој платил за да слуша предавање и да му упаѓа некој со мегафон и да изиграва ослободител.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.876
Поени од реакции
12.408
Се повеќе слушам од родители негодувања затоа што децата ги пуштиле да учат за да можат да полагаат, а не за одење враќање или за седење во ходниците. Не се сигурни како ќе оди тоа со колоквиумите и испитите и дали ќе се пролонгира за во лето. Студентите со ваков вид на протест т.н. Occupy, си создаваат се повеќе противници.
А и мене ми е нелогично што протестот се сведе прво на журка пред влада па на блокирање студенти и одредени факултети наместо класични протести кои навистина имаа ептен јак фидбек и дома и во меѓународната јавност ама тоа е.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Тапа реклики у круг вртење,глупи доскочици го сфативме твоето видување на ситуацијата океј е

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
На правен изглеа коа им станав у четвртокот се исплашија па сеа не влегуваат ни со мегафони на предавања. Која сила сум еј :D

За тоа со полицијата доказ барам дека стварно била полицијата таму, зошто не им верувам ич на пленумците више :D

А за тоа „писмото“ на таткото на тројца студенти, на страна дека е смешно, ебати студентите ако татко им го праќаат да се бори за нив :ROFLMAO:
„Писмото“ е опасно добро скроено за да го уништиш од исмевање. Пази децава негови биле исплашени дека некој ќе ти претепа, па се јавиле одма кај тато и на еден официјален начин како кон министерство писмо да пишуваат, му кажуваат шо било...
А па братчето нивно, студент на правен, кој патем треба да биде сржта на критичката мисла, од рекла-казала слушнал дека и таму ќе имало окупација и се испичкал и не отишол уопште на факултет :pos:
Башка ебати таткото кој место да сфаќа, он сватил...

Сеа го прочитав крајот на писмото, наредба им дал на децата дома да си дојдат :pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Друго те разбрав мислев за сдсмовец ме мислиш а за нив имам мислење дека се неспособни што помалку ме иритира у моментов од овие што сакаат да контролираат се.
А за слушање мислев да ги послушаат професорите и студентите.
Не бе брат, јас на Џони не сум му залепил етикета, тебе ќе ти лепам :))))

Не слушаат ништо, тоа им е во кодот :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Слабо пратам во последно, но каде се дечките што беа кај 24 вести на емисија, кај премиерот и претседателот на средба?? Некако изминатава недела при спроведување на автономната зона не ги гледам ни меѓу толпата, ниту нивно јавно експонирање или сум грешка??

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.354
Поени од реакции
5.463
Се повеќе слушам од родители негодувања затоа што децата ги пуштиле да учат за да можат да полагаат, а не за одење враќање или за седење во ходниците. Не се сигурни како ќе оди тоа со колоквиумите и испитите и дали ќе се пролонгира за во лето. Студентите со ваков вид на протест т.н. Occupy, си создаваат се повеќе противници.
А и мене ми е нелогично што протестот се сведе прво на журка пред влада па на блокирање студенти и одредени факултети наместо класични протести кои навистина имаа ептен јак фидбек и дома и во меѓународната јавност ама тоа е.
Пренеси им да идат да ги слушнат излагаењата на професорите и студентите и да прашаат што ги интересира зошто тие дозволиле со молчење да дојде до ова.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
На правен изглеа коа им станав у четвртокот се исплашија па сеа не влегуваат ни со мегафони на предавања. Која сила сум еј :D

За тоа со полицијата доказ барам дека стварно била полицијата таму, зошто не им верувам ич на пленумците више :D

А за тоа „писмото“ на таткото на тројца студенти, на страна дека е смешно, ебати студентите ако татко им го праќаат да се бори за нив :ROFLMAO:
„Писмото“ е опасно добро скроено за да го уништиш од исмевање. Пази децава негови биле исплашени дека некој ќе ти претепа, па се јавиле одма кај тато и на еден официјален начин како кон министерство писмо да пишуваат, му кажуваат шо било...
А па братчето нивно, студент на правен, кој патем треба да биде сржта на критичката мисла, од рекла-казала слушнал дека и таму ќе имало окупација и се испичкал и не отишол уопште на факултет :pos:
Башка ебати таткото кој место да сфаќа, он сватил...
Според писмото ќе си помислиш војска ги окупира факултетите а не студенти.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.337
Поени од реакции
4.658
Чиј сум бре, чиј?
Ондак шо не си држат предавања по паркови, по плоштади и други јавни места а не на место кај шо некој платил за да слуша предавање и да му упаѓа некој со мегафон и да изиграва ослободител.
Aко не беа тие некои студенти со мегафони, водачите уште од првиот протест, ти и тие што седат на предавања сега на велико ќе се спремавте за државен испит. Наместо фала да кажеш што се изборија и те спасија од државен испит, ти ги вреѓаш.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.691
У кој смисол најгласни? Највеќе сме се експонирале во јавноста? Тоа што тој терет паѓал на нас, е друга ствар.
Ти викам, има нормални предавања (со одредени прекини), а тоа е затоа што на Интерен на ПФ не беше изгласан чекорот - автономна зона. А и кога беше гласањето пред да се деси автономната зона, најголемиот дел од пленумците од Правен беа против. :)
И вие сметате дека е океј останатите студенти да губат настава а вие да ја држите, а притоа вие сте тие што треба да ја водат оваа битка? Студирате на правен факултет, цело време се труби дека се повредува Уставот, а оние кои најмногу треба да го бранат го оставаат цел товар на други студенти?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
И вие сметате дека е океј останатите студенти да губат настава а вие да ја држите, а притоа вие сте тие што треба да ја водат оваа битка? Студирате на правен факултет, цело време се труби дека се повредува Уставот, а оние кои најмногу треба да го бранат го оставаат цел товар на други студенти?
Ај ќе ти одговорам во мое име, затоа што не можам да зборам во име на другите. Јас сум за автономна зона како чекор, но не требаше сега. Требаше да се остави некој период (што знам, 10-15 дена) да се види како ќе иде со таа работна група, но со претходно потпишување на спогодбата, која патем, уште не е потпишана, а тоа е основното барање на С.Пленум при спроведувањето на автономната зона.

Иначе, зошто студентите од Правен да ја водат битката? Нели сите заедно треба ја водат битката, сите се еднакви?
Уставот треба да го брани секој граѓанин на оваа држава, без разлика дали е правник, лекар, архитект, писател, глумец, музичар, Македонец, Албанец, христијанин, муслиман. Така да не ти е во ред тоа дека „правниците најмногу треба да го бранат Уставот“. Да, правниците можат да ја дадат правната основа, но секој може да го брани Уставот (нели, затоа и секој граѓанин има право да поднесе претставка до Уставен суд - ова не го викам дека секој треба, туку оттука е изведено и ова правило).

Патем кажано, моментално потполно нема настава на 4 факултети, на УКИМ има 23 вкупно. На уште 2-3 факултети наставата се одвива со прекини. Направи ја математиката колку луѓе ќе требаат. Факт е дека повеќето луѓе кои се дел од автономните зони се со „подолг стаж“ во С.Пленум, ако можам така да се изразам. Барем ја така мислам, можда и грешам.

Последно уредено:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.691
Ај ќе ти одговорам во мое име, затоа што не можам да зборам во име на другите. Јас сум за автономна зона како чекор, но не требаше сега. Требаше да се остави некој период (што знам, 10-15 дена) да се види како ќе иде со таа работна група, но со претходно потпишување на спогодбата, која патем, уште не е потпишана, а тоа е основното барање на С.Пленум при спроведувањето на автономната зона.

Иначе, зошто студентите од Правен да ја водат битката? Нели сите заедно треба ја водат битката, сите се еднакви?
Уставот треба да го брани секој граѓанин на оваа држава, без разлика дали е правник, лекар, архитект, писател, глумец, музичар, Македонец, Албанец, христијанин, муслиман. Така да не ти е во ред тоа дека „правниците најмногу треба да го бранат Уставот“. Да, правниците можат да ја дадат правната основа, но секој може да го брани Уставот (нели, затоа и секој граѓанин има право да поднесе претставка до Уставен суд - ова не го викам дека секој треба, туку оттука е изведено и ова правило).

Патем кажано, моментално потполно нема настава на 4 факултети, на УКИМ има 23. На уште 2-3 факултети наставата се одвива со прекини. Направи ја математиката колку луѓе ќе требаат. Факт е дека повеќето луѓе кои се дел од автономните зони се со „подолг стаж“ во С.Пленум, ако можам така да се изразам. Барем ја така мислам, можда и грешам.
Да, ама ти си тој кој утре треба да застане во судница и да ги брани правата на некој. Не јас. Вие сте тие што утре треба да ја работите оваа работа. Нели овој закон директно се коси со она што вие го учите? Јас од тебе сега дознав дека нема бојкот на Правен, и искрено да ти кажам срам да ви е. Ако е битката заедничка и сите сме еднакви зошо не бојкотирате и вие? Кај мене нема настава веќе 4ти ден, али медицина, фармација, правен,педагошки,земјоделски,шумарски си тераат. Зошо не се размислило дали ќе има доволно студенти да ги покријат сите факултети пред окупацијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom