Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Како ова одговара со ова моето? Нема врска и на Суперхикс ти велам дека имаше малку луѓе.

Што доаѓаме до тоа дека не било до удостојувањето.
Плус, банални критики и причини. Многу. И ти ги читав изминативе страни. Како за човек кој е на наша страна, а верувам дека е така, критиката е насочена само кај едните. Што е во ред, но во овие моменти оди само во прилог на другата страна. Па затоа ќе те заследуваат типови како тој пред некој ден. Тие не ја разбираат твојата конструктивност, туку мислат дека си против залагањето на Пленумот.
Брат, они нека мислат што сакаат и нека заследуваат.
Јас по 100ти пат ќе пишам. 100% сум позади пленумот, убаво ми е на душава кога гледам дека студентите застануваат позади свои ставови. Сакам и верувам дека ќе издвојат победа на овој или оној начин. Не ми е битно на кој ме заследува или јакува на форумов брат, знаеш и сам :)

Што да пишам за другите? Дека се ладнокрвни копилиња што ги боли кур за македонскиот народ и дека се лажни патриоти? Па има ли тоа некој што не го знае? :) На крај краева и да не го знае некој, не ми е битно. Битно ми е пленумот да добива конструктивна критика (не дека мојот збор ќе стигне некаде, свесен сум јас за тоа), да ја прифаќа истата и да одат само напред, разумно и само напред. Да не бидат самобендисани егоисти кои се кренати во облаци со ставот „цел фиром бескичмењаци, ние ќе ја орпаваме државата, ние знаеме како“.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Брат, они нека мислат што сакаат и нека заследуваат.
Јас по 100ти пат ќе пишам. 100% сум позади пленумот, убаво ми е на душава кога гледам дека студентите застануваат позади свои ставови. Сакам и верувам дека ќе издвојат победа на овој или оној начин. Не ми е битно на кој ме заследува или јакува на форумов брат, знаеш и сам :)

Што да пишам за другите? Дека се ладнокрвни копилиња што ги боли кур за македонскиот народ и дека се лажни патриоти? Па има ли тоа некој што не го знае? :) На крај краева и да не го знае некој, не ми е битно. Битно ми е пленумот да добива конструктивна критика (не дека мојот збор ќе стигне некаде, свесен сум јас за тоа), да ја прифаќа истата и да одат само напред, разумно и само напред. Да не бидат самобендисани егоисти кои се кренати во облаци со ставот „цел фиром бескичмењаци, ние ќе ја орпаваме државата, ние знаеме како“.
Знам. Ама тоа им е храна. Ликуваат, мислат дека не се единствени против сето ова
што се случува. Затоа сметам дека подобро би било да зборуваш за тие работи што ти сметаат со некој член од Пленумот, за да тој подоцна ги пренесе тие работи. За кои знам дека би се разговарало и знам дека сечие мислење е добредојдено.

Самобендисани луѓе имаш во сите пори на општеството. На сите места. Без исклучок. Само врз основа на неколкумина такви се надевам дека барем ти нема да носиш заклучоци.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Знам. Ама тоа им е храна. Ликуваат, мислат дека не се единствени против сето ова
што се случува. Затоа сметам дека подобро би било да зборуваш за тие работи што ти сметаат со некој член од Пленумот, за да тој подоцна ги пренесе тие работи. За кои знам дека би се разговарало и знам дека сечие мислење е добредојдено.

Самобендисани луѓе имаш во сите пори на општеството. На сите места. Без исклучок. Само врз основа на неколкумина такви се надевам дека барем ти нема да носиш заклучоци.
Нит сум толку паметен, нит верувам дека имам толку конструктивни критики за да оптеретувам членови од пленумот со мои ставови и предлози :)

Како и да е, ти ја сфаќам поентата, се надевам и ти мојата :)

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.461
Не е тачно дека не е слушано други и спротивни мислења. Не сум уопште у пленум ама денес сите имаа право да дадат мислење и да прашат само кој сака да оди да каже а не тука да пишува што не е добро. Слободно идете и кажете и прашајте зашто мислите дека не е добар овој начин на бојкотирање има многу добар одговор. Е сега што сакаат да си го направат времете поминато таму поубаво и да се забавуваат не мора да е лошо.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не е тачно дека не е слушано други и спротивни мислења. Не сум уопште у пленум ама денес сите имаа право да дадат мислење и да прашат само кој сака да оди да каже а не тука да пишува што не е добро. Слободно идете и кажете и прашајте зашто мислите дека не е добар овој начин на бојкотирање има многу добар одговор. Е сега што сакаат да си го направат времете поминато таму поубаво и да се забавуваат не мора да е лошо.
Ќе дојдеш место мене на работа?

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.461
Не ме напаѓај одма со такви работи ја појма немам кој е со работа а кој не ама у секое време може да отидеш да разговараш да прашаш што како и да дадеш предлог.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.461
Сакам да кажам дека апсолутно секое мислење се почитува и нормално кое е мнозиство се прифаќа

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Во моментот, неколку стотици студенти ја бојкотираат наставата на Економски факултет.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не ме напаѓај одма со такви работи ја појма немам кој е со работа а кој не ама у секое време може да отидеш да разговараш да прашаш што како и да дадеш предлог.
Па и ти мене ме нападна со „кој сака имаше денес шанса да праша а не тука да пишува“. Јас културно те прашав, дали ќе сакаш да дојдеш на работа место мене а јас да присуствувам, да прашам што имам да прашам.[DOUBLEPOST=1424102585][/DOUBLEPOST]
Сакам да кажам дека апсолутно секое мислење се почитува и нормално кое е мнозиство се прифаќа
Грешка у чекори :)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.238
Поени од реакции
1.297
И јас бев на денешниот пленум на техничките факултети. Првпат се запознав со студентите од СП, за кои морам да кажам дека беа многу коректни во однос на дебатата. Се трудеа сите да добијат збор, и оние кои беа против и оние кои беа за. Заклучокот беше дека 99% од луѓето кои беа присутни се согласија да продолжи бојкотот. Е сега, проблемот е што откако заврши пленумот, голем дел од луѓето кои беа присутни и се согласија на бојкот, си заминаа дома, наместо да бојкотираат. Сите сакаат да се бојкотира, ама никој не сака да учевствува во бојкотот. Едноставно никој не предложи начин на кој би се активирала огромната група на пасивни студенти, на кои изгледа воопшто не им е гајле за бојкотот/наставата/законот/итн....

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Прво, што се бара од МОН.
Второ, дали тоа што се бара од МОН ги засега сите студенти.
Трето, дали освен примарното барање, дали се бара од МОН да се обезбедат останатите услови кои ги бараат студентите и кои се тие.

Кај се официјалните барања на пленумот?
Ако се тие шо ги имаа на лист на напишано, боље да скокнат одма у вардар.

Второ, кој друг универзитет го подржува УКИМ? УКЛО?
Тетовскиот го нема и никој не се ни труди да каже нешо или општо да го вмеша тетовскиот во ова, али со задоволство се плука по УГД, УГД ваков УГД онаков само на УКИМ рози цветаат.
Приватните не се ни замараат.

Барањата не ги опфаќаат сите студенти. Државниот испит е задолжителен за некои факултети и се плаќа доста скапо. Али за тоа на никој не му чие, недај боже правен,економски ќе полагале, готово крај света е.
Кај се барањата за реновирање на студентски домови?
Кај се барањата за бесплатен превоз на студентите на државните универзитети?
Кај се барањата за лаборатории и простории на факултетите, не само оние на УКИМ туку и на останатите?

Никаде. Се споменуваат тук-таму, тука еден кажува вака онака ова она планира пленумот, друг прави како шо сака, некој журки си прави на факсовите, трет изиграва шериф и не дава предавања да се одржуват.

O

ob1

Гостин
Прво, што се бара од МОН.
Второ, дали тоа што се бара од МОН ги засега сите студенти.
Трето, дали освен примарното барање, дали се бара од МОН да се обезбедат останатите услови кои ги бараат студентите и кои се тие.

Кај се официјалните барања на пленумот?
Ако се тие шо ги имаа на лист на напишано, боље да скокнат одма у вардар.

Второ, кој друг универзитет го подржува УКИМ? УКЛО?
Тетовскиот го нема и никој не се ни труди да каже нешо или општо да го вмеша тетовскиот во ова, али со задоволство се плука по УГД, УГД ваков УГД онаков само на УКИМ рози цветаат.
Приватните не се ни замараат.

Барањата не ги опфаќаат сите студенти. Државниот испит е задолжителен за некои факултети и се плаќа доста скапо. Али за тоа на никој не му чие, недај боже правен,економски ќе полагале, готово крај света е.
Кај се барањата за реновирање на студентски домови?
Кај се барањата за бесплатен превоз на студентите на државните универзитети?
Кај се барањата за лаборатории и простории на факултетите, не само оние на УКИМ туку и на останатите?

Никаде. Се споменуваат тук-таму, тука еден кажува вака онака ова она планира пленумот, друг прави како шо сака, некој журки си прави на факсовите, трет изиграва шериф и не дава предавања да се одржуват.
Брат тебе дома да ти ги донесеме барањата на СП, ти пак со главата во ѕид ќе идеш.
Ти кажаа 100 пати дека на последните неколку страни ги имаш @true blue ги стави, два листа се, ти си запнал дека барањата биле тие од хамерот. :facepalm:
Чим уште ова не можеш да го разбереш, излишна е секаква понатамошна дискусија со тебе.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Брат тебе дома да ти ги донесеме барањата на СП, ти пак со главата во ѕид ќе идеш.
Ти кажаа 100 пати дека на последните неколку страни ги имаш @true blue ги стави, два листа се, ти си запнал дека барањата биле тие од хамерот. :facepalm:
Чим уште ова не можеш да го разбереш, излишна е секаква понатамошна дискусија со тебе.
Си исполнува квота на мислења у темава де, шо се лутиш одма :D

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ај сега по 130390490319031313 пат, државниот испит на медицина и фармација нема никаква врска, ни поврзаност со овој што сакаат да го воведат, бидејќи прво: го полагаат скрос на крај, ПОСЛЕ дипломирање, т.е положување и на последниот испит, НЕ им се кочи образованието; второ: со тој испит што го плаќаат во суштина, фактички добиваат лиценца за работа. НЕ Е ИСТО!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ај сега по 130390490319031313 пат, државниот испит на медицина и фармација нема никаква врска, ни поврзаност со овој што сакаат да го воведат, бидејќи прво: го полагаат скрос на крај, ПОСЛЕ дипломирање, т.е положување и на последниот испит, НЕ им се кочи образованието; второ: со тој испит што го плаќаат во суштина, фактички добиваат лиценца за работа. НЕ Е ИСТО!
Верувам дека ова на сите им е јасно. Исто така верувам дека до петок уште некој ќе го постави истото прашање :)

Kajgana Shop

На врв Bottom