Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
За сите вие кои ме прашувате до кога ќе трае окупацијата. -Не знам.

Би сакала никогаш да не мораше да се случи. Мислите дека ние вака си ја замислувавме младоста? Спиејќи по факултети, на душеци и во вреќи за спиење, на ладно, јадејќи храна донирана од нашите родители, пријатели, солидарни граѓани.. организирајќи алтернативни предавања, изложби, бојкот на настава итн

Читаме книги и мислиме со свои глави!
Овој дел од срцепарателниов текст особено ми е интересен. Откако некако успеав да ги сопрам солзите, еве да пишам во врска со овој емоционален roller coaster.

Јас лично познавам голем дел од луѓето кои спијат и седат во автономната зона. Ги знам од маало, средно школо, факултет итн.
Голем дел од оние гласните со мегафони се членови на опозицијата (не би ставал нивни имиња), ама ќе ги видите за неколку години на партиски прес конференции.
Луѓето си бркаат кариера, не ги обвинувам.

Има и такви кои уживаат во пишување вакви патетики, правејќи се себе жртви, борци за слобода. Поинтелегентни од останатите (затоа и напишаното "Читаме книги и мислиме со свои глави").
Ама затоа вие кои одите на предавања ќе мора да мислите со нашите глави и да ви ги прекинеме.
Хејтери на се и сешто кои ги е*е системот.
Сакаат да спијат по факултети и да слушаат алтернативни предавања и музика. Тие луѓе уживаат во ова, ги исполнува како личности.

Е сега, има и по некоја искрена душа. Ама тие се станати многу мало малцинство.

Работата отиде во погрешен правец поодамна. Од 10.000 луѓе на протест, по сите глупости сега се останати 200-300 души кои се дел од горенаведените категории.

Сето ова им е јасно на студентите. Затоа колку и да не се согласуваш со екстерното, во овие услови нема да одиш да создаваш нечија политичка кариера на одредени пленумци.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
le boo wreaking hoo...

Да не сакаат споменик да им се изгради?

Еве, се одложи законот на една година, и сега не се притиска кај професори, не се организираат студентите за да бидат слушнати.... се затвараат у зграда, пречат на предавања и изиграваат некакви жртви кои се борат за нешо притоа работејќи против студентите.

Дај не зезајте, жити се.

САКАМЕ НОВ ЗАКОН! И ЌЕ ГО ДОНЕСЕМЕ СО ТОА ШО ЌЕ ПОПРЕЧУВАМЕ НАСТАВА И ЌЕ СИ ПРАЕМЕ ИЗЛЕТНИЧКИ КАМПОВИ СРЕДЕ ФАКУЛТЕТИ И СО ЖУРКИ! ТОА ЌЕ ИМ ПОКАЖЕ!

Вака само губат подршка од студенти, партии почнуваат полека да го привлекуваат движењето за себе промоција, фаците шо се истакнуваат по тв демек ептен хардкор војводи и се преставуват како преставници на пленумот за некоја година ќе се влечкаат по партии и ќе се вметнат на високи позиции, и ова изигравање жртви.

Макар што е преземено од личен профил, преземено е од некој што се преставува себе си како дел од пленумот.
Nikade ne se prestaviv kako del od plenumot,ne gi vrti rabotite i ne mi lepi etiketi. Ako si od kurir-opravdano. Baska mozes samo da sonuvas deka ja gubat podrskata,denes poln amfiteatar imalo na praven,baska i vriese narod pred filoloski taka da sig i tamu imalo.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.460
Убаво беше се кажанл кој бил на техничките а ги имаше многу амфитеатарот не ги собираше сите.
Со тоа што ти викаш што повеќе бараат,па ти што мислиш зошто е одложен ако не е добар законот а не целосно отфрлен па да се почне да се формира нов со консултација на студенти и професори.
За да се пролонгира и кога нема да бидат во тесна ситуација како сега што се да си го спроведат и за тоа време да ги поделат мислењата на студентите.
Само не ми е јасно тие новинари ,ај сега не ги засега ама нели планираат да имаат во вакво општество и вакво образование сакаат да живеат и учат со екстерни тестирања и државни испити.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.374
Поени од реакции
18.503
Само што не заплакав, ме трогна ова, готово...ќе запишам нови студии, само за да ја поделам маката на моите колеги, студенти.

Значи какви drama queen-ови станале, страшно нешто.

Шведска маса :icon_lol:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Шведска маса :icon_lol:
Брат, не шведска, прасечо нека имаат, не ми смета и со нив сум ама нека не цмиздрат и нека не бараат донации.
Сега, од една страна си јак, одиш против држава, ствараш автономни зони а од друга страна ми пишуваш срцепарателни твитови и статуси.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.374
Поени од реакции
18.503
Брат, не шведска, прасечо нека имаат, не ми смета и со нив сум ама нека не цмиздрат и нека не бараат донации.
Сега, од една страна си јак, одиш против држава, ствараш автономни зони а од друга страна ми пишуваш срцепарателни твитови и статуси.
Па не научија и не научија дека коа идеш против власта треба да си само жртва :) Го глеам и заев и сите сдсмовци,готови сте паѓа режимот. Ама режимот уво не го боли,а нивните муабети само одбивност прават.
Иначе си сменив мислење, нека протестираат колку сакаат. Очигледно во државава не останува ништо друго,бидејки после се што се случува деновиве премиерот го глеаме само лабаво у матица книги како си купува.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па не научија и не научија дека коа идеш против власта треба да си само жртва :) Го глеам и заев и сите сдсмовци,готови сте паѓа режимот. Ама режимот уво не го боли,а нивните муабети само одбивност прават.
Иначе си сменив мислење, нека протестираат колку сакаат. Очигледно во државава не останува ништо друго,бидејки после се што се случува деновиве премиерот го глеаме само лабаво у матица книги како си купува.
Ќе свртиме на политика а истата е забранета на форумов така да, најдобро да престанеме :)
Целосна, максимална поддршка до пленумците само сум разочаран од некои нивни постапки...

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Nikade ne se prestaviv kako del od plenumot,ne gi vrti rabotite i ne mi lepi etiketi. Ako si od kurir-opravdano. Baska mozes samo da sonuvas deka ja gubat podrskata,denes poln amfiteatar imalo na praven,baska i vriese narod pred filoloski taka da sig i tamu imalo.
Никаде не ти залепив тебе етикета. Зборев за тие шо го пишувале ова, не реков дека си ти.
Али ако размислуваш - „ Контра пленумот си, мора да си од КУРир / умс / вмро“, тогаш ти честитам на несвесната лицемерност и она „ако не мислиш ко мене, вмро си“.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Многу нездрава храна на масата. Смоки, чипс, домачица, гуте фрухте, кока кола... треба да ја збогатат исхраната со овошје и зеленчук.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Многу нездрава храна на масата. Смоки, чипс, домачица, гуте фрухте, кока кола... треба да ја збогатат исхраната со овошје и зеленчук.
Одат контра влада, пошо нели владата се залага за здрава исхрана.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Значи нема да изгубат поддршка се дур на спротивната страна имаме самобендисани властодршци какви што имаме. И јас не можам да им го поднесам хипстерскиот филм, ама заедничкиот непријател е ист. А и да бидеме реални, само уште тие ваквите останаа да се спротиставуваат на лудилово во кое сме.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Значи нема да изгубат поддршка се дур на спротивната страна имаме самобендисани властодршци какви што имаме. И јас не можам да им го поднесам хипстерскиот филм, ама заедничкиот непријател е ист. А и да бидеме реални, само уште тие ваквите останаа да се спротиставуваат на лудилово во кое сме.
Супер, ајде ќе се бореме против самобендисаните властодршци со попречување на настава, бркање на студенти од предавални, ќе окупираме факсови и ќе си слушаме алтернативни предавања нешо курци палци.

СО ХИПСТЕРИЗАМ ПРОТИВ ТИРАНИЈА!!1!!!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ама брат, сега во саботата на ФЕИТ имаше забава во нивна чест. Панк групи настапуваа. Јас нит слушам уште помалку љубам таква музика ама во чест на пленумци, викам ајде, ќе појдам. 80% беа луѓе на бендовите што настапуваат.
Момциве и девојкиве што бараат поддршка не ги ни удостоија со присуство.
Знам дека втор пат го пишувам ова ама стварно мислам дека е безобразно...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.374
Поени од реакции
18.503
Не само они веќе,имаат и појачување. Али ова е и задња шанса да се спротистави било кој.

Kajgana Shop

На врв Bottom