Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Тука многу луѓе не се дочитуваат едни со други, е сега некогаш ненамерно, некогаш намерно. :D :D

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Препрочитај, ќе видиш дека зборам за средно образование, а не за високо.
Знам дека за средно зборуваш,поентата ми беше после средното образование да се знае кој е за факултет а кој не..

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Знам дека за средно зборуваш,поентата ми беше после средното образование да се знае кој е за факултет а кој не..
Тогаш нема потреба на мојот пост да реплицираш со твој коментар за високото образование зошто збориме за две различни работи кои немаат моментално врска меѓу нив :D

Иначе еве чисто да си повторам дека ова за приемните испити го имам кажано како идеја уште на почетокот на темава, значи во тоа се сложуваме :D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Не е способна Македонија да има доволно подготвени кадри за на двете места. Ниту е способна истите да ги плаќа. На дисперзираните факултети претежно предаваат партиски скапаници со дискутабилни докторски дезертации. Впрочем и Македонија како мала земја нема потреба од секој да е факултетски образован. Презистеност има од непотребни и неспособни факултетски образовани луѓе. Треба директно да се контролира и бројката на слободни места. Што ќе му се на Македонија 2000 правници или економисти секоја година?!
Меѓутоа овие прашања повлекуваат и други, мислам се манипулира со бројки на невработени, не студенти и слично. Цел систем е кон лошо тргнат и го има заедно со себе земено и образованието. Затоа на Македонија и требаат болни реформи кои мислам не е никој способен да ги направи, а ако се најде некој таков веднаш би бил класифициран во предавник. Според мене скоро и да е загубена борбата.
Не знам од каде ти е оваа информација, но од мене имаш демант бидејќи истите професори што предаваат на дисперзирани кај мене се исти со тие од УКИМ...

Инаку озбилно е ова официјалното барање на пленумот ?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Тогаш нема потреба на мојот пост да реплицираш со твој коментар за високото образование зошто збориме за две различни работи кои немаат моментално врска меѓу нив :D

Иначе еве чисто да си повторам дека ова за приемните испити го имам кажано како идеја уште на почетокот на темава, значи во тоа се сложуваме :D
:D

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Не знам од каде ти е оваа информација, но од мене имаш демант бидејќи истите професори што предаваат на дисперзирани кај мене се исти со тие од УКИМ...

Го пишав тоа, официјалното барање беше во средата кажано.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.107

Ехе колку има факултети, можеби има некои исклучоци. Цел Штипски универзитет е на партиска база...

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021
олку глупости во еден пост немам прочитано одмна... толку одамна што веќе 6 месеци немам пишано нешто, ама сега морав да ти реплицирам. Ако ти си дел од пленумот тогаш за вас не државен испит туку и приемен за на работа треба.
Резиме на твојот пост „Сите што не учите на УКИМ сте глупи, сте дел од умс и ич не одите на факултет и после од вмро че ви дадат дипломи.“
Не сум дел од пленумот без гајле, ако видиш поназад ќе приметиш дека ги критикував за оваа окупација ама во ред е бидејќи тогаш ти си бил во зимски сон - 6 месечен.

Така така, те бива за резиме ги вадиш суштинските работи тоа ми се свиѓа :facepalm::tapp::boksix::yid::shok2: :pos:- (пиши некое ако испуштив)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
А пред да бидат назначени за дел од работните групи, да ни каже СП на нас студентите за што всушност се залага, па тек тогаш да видиме дали е претставник на студентските интереси или не ?
Ова го кажувам зошто од ноември се одеше со реторика „укинување“, за на средбава еве како што и сами кажуваат да побараат место укинување одложување, па на крај пред окупацијата пак да кажат дека сакаат укинување, а притоа не го спомнуваат укинувањето нигде во официјалново соопштение.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Тоа со испитите не е реално за сите оти има некои што се тапи а врват со врски и на крај лекар пример некој таков утре ќе те лечи и наместо да те оздрави ќе те умре и што потоа со таквите... За да има реално нешто треба друг систематизам за да биде вред како прво кога јас би бирал некој за да го вработам би барал следново ЗНАЕЊЕ, ПРАКСА и КОМУНИКАЦИЈА... За тоа дали завршил реално без врски и со врски не ме интересира ни диплома ни сертификат... треба да помине со знаење ако има познавање и го видам дека навистина знае би го вработил... Моментално не барам никој за работа ова го кажав онака како пример.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
http://www.fakulteti.mk/news/15-02-14/studentite_od_tehnichkite_fakulteti_bez_parno.aspx

Зошто нема парно на техничките факултети? Еве некој кој студира таму, дали кога не се овие услови, има таму парно? Колку што знам, на кампусов кај Ректорат си има парно за викенди.

Иначе за 15-20 минути ќе почне свирка на ФЕИТ (електро): Furion, Gargoyles, Swarchen и Арлекин. Забрането внесување алкохол, мора да се потенцира. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
http://www.fakulteti.mk/news/15-02-14/studentite_od_tehnichkite_fakulteti_bez_parno.aspx

Зошто нема парно на техничките факултети? Еве некој кој студира таму, дали кога не се овие услови, има таму парно? Колку што знам, на кампусов кај Ректорат си има парно за викенди.

Иначе за 15-20 минути ќе почне свирка на ФЕИТ (електро): Furion, Gargoyles, Swarchen и Арлекин. Забрането внесување алкохол, мора да се потенцира. :D
Од кога знам на електро нема парно :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.369
Поени од реакции
18.499
Ми кажувале као си имаат свој систем на греење :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.662
Поени од реакции
16.871
Најголем проблем е масовно запишување на факултети кој не се бараат во стопанство... ако дојде до кратење на буџетари тогаш уште полошо ќе биде за тие струки
... друго, никој не кажува што мислат околу факултети кој си имаат државни испити од многу порано ( по дипломирањето) ?

посебно ме иритираат овакви демагози и хохштаплери ( замисли, направил човекот импакт труд во Грција околу проблемот со името :mad:)
Инаку не така дамно, имаше галама околу професорите од Правен и Економски каде УСЛОВ за положување беше да имаш купено книга од него !! Значи не може да позајмиш од некој друг или да се учи групно.... Ајде вие од тие факултети кажете нешто околу тоа , можно ли е тие истите професори сега да солат памет ??
А има и друго, со оборување на обврската на импакт трудовите, државата сега ќе искористи и нема да ја плати ветената субвенција за импакт трудови, мислам беше 200 евра по труд ??

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom