Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Ме мрзи да дебатирaм, само ќе ти кажам дека по еден пост ти заклучи дека ми е rozefka реалноста. Јас не реков дека ќе се смени нешто, само дека подобро е нешто да се проба, отколку прва реакција да биде џабе. Нејсе, нека ти биде, стварно ме мрзи.Rozefka ти е, се гледа тоа уште во воведот во постот, кога зборуваш за креирањето на реалноста.
Дефетизмот како losh поим го профураваат луѓе на кои им е смачена реалноста и кои мислат дека можат да сменат нешто со својот rozef позитивен мисловен процес.
Не беше мојот коментар онаков за вака да реплицираш. Кога ти го читам коментаров и “аргументите“ твои, се губам - си викам: што сум напишал, сум заборавил, ова не ќе да беше вака.
Не ја создаваме ние реалноста според реакции и слични глупости на онаа “нормална реалност“.
Не реков дека се смени нешто, само дека можно е да се смени и дека за да се смени потребно е да се побуни некој. Дека побунувањето е некаков почеток. Тоа ми беше поентата, сега ти што сосем друго си ме сфатил си е твое. Башка, за реалноста пак не си ме сфатил, јас дискутирам на темата која е зададена, ти носиш заклучок дека мислам дека тоа е единствено што не чини во системот, затоа што сум он-топик.Tвојот коментар беше баш за тоа. Дека еве, гледате, како може да се смени реалноста, ако има “такви и такви“ кои се побунија за истата. Во таа твоја реалност, ова испадна едниствена работа која поттикна реакции за, нели, создавање нова реалност. Онаа што НЕ ЈА создават дефетистите, и за онаа за која треба позитивно да се размислува. Што ме води до заклучокот дека тоа е единствена реалност која не valja.
Ако е се џабе, тогаш зошто коментираме, дискутираме и кукаме?Што, пази дете, тоа не води до заклучокот дека, сепак, се е џабе.
Тогаш не треба ни да збориме.
Од сам себе се сопнал од кабли и удрил во клупа, притисокот си направи да има затворска казна. Не ја релативизирам правдата. Системски се потребни промени, но барем не пројде тоа дека се сопнал од кабли и си ја удрил главата во клупа. Не се заташка ко што тоа беше првичната намера.Тоа “каква таква правда“ не ни сакам да го коментирам. Релативизација на правда uber alles
Имам уште што да кажам, ама стварно ме мрзи.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)