Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Двајца банирани од тема. За навредливи мислења се стиска пријави мислење, не се враќа назад.
Christa6el и carvajal добија по три дена бан од тема, како за почеток.
Бидете цивилизирани и цивилизирано дискутирајте.
Дебата е нормално нешто во секое општество, ама нормални дебати, достоинствени и со аргументи.
Почитувајте ги правилата на форумот и почитувајте ги различните мислења.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Значи на мене не ми одговори, се фаќаш за исклучоци. И кога ќе речеш природно не се мисли само на животинскиот свет. Животните се јадат меѓу себе од ист вид, дали и ние треба да го правиме тоа? Без врска муабет, хомосексуализмот е неприфатлив.
Вие спомнавте природно, не јас.
Тој дел некако го игнорираше? Јас не велам дека е природно, ама не е неприродно.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Вие спомнавте природно, не јас.
Тој дел некако го игнорираше? Јас не велам дека е природно, ама не е неприродно.
Природно е РАЗМНОЖУВАЊЕТО. Тоа се инстинктите. На пример кучиња се душкаат машко намирисува женско и се парат. Некогаш грешат па може да се качат и на машко или пак ако се во некаква криза(значи исклучоци)...ама тоа е разликата меѓу луѓе и животни ние знаеме секогаш што е машко што е женско и знаеме да си ги контролираме нагоните. Тоа за мене е природно во однос на луѓето...прифаќам дека можеби постојат грешки на природата па некој се родил како машко а сака други машки, ама тоа е пореметување (не викам дека треба да го стрелаат таквиот или пак да го лечат со сила) туку дека ако сака треба да му се даде помош ако не сака нека живее така, ама нека не се прави горд на неговото пореметување.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
7 страни за 15 минути по повод геј парадата. Само 3 страни за поскапувањето на струјата во подолг период.

Кој е овде луд????

Само уште еднаш се потврдува тезата дека хомосексуалноста е секогаш добар адут кога треба да се дефокусира јавноста од вистинските проблеми...

S

Sagan

Гостин
Во името на ЛДП стои дека е либерална партија. Во својата програма мислам дека и немаат дел каде директно се посочуваат на хомосексулната популација, т.е. не гарантираат сексуална еднаквост на граѓаните на Македонија.
Ја не знам што повеќе може да понуди една партија на оваа “категорија“ сограѓани. Тоа што они се индиферентни, ја оправдува и положбата во која се наоѓаат. Дури и мислам дека од внатре “водачите“ им се поткупени за да се одржува status quo. За украинското сценарио, мислев на тоа да биде пресликано кај нас.

1.jpg

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Процедурално, веќе има ваква тема, не знам од кај потребата да секогаш кога ќе се пушти глас за ваква парада, се отвара нова.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Процедурално, веќе има ваква тема, не знам од кај потребата да секогаш кога ќе се пушти глас за ваква парада, се отвара нова.
Таа тема е затворена, башка на оваа нема опција дека би излегол на контрапротест (што апсолутно ќе се случи доколку има ваква квази парада).

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ова е нова тема, затоа што се работи за конкретна вест, за конкретен план и конкретен настан.
Другата беше општа, затоа ја отворив како нова. А освен тоа што е затворена, тие мислења се стари и дамнешни, како и муабетите. Би се изгубила оваа вест меѓу тие мислења.

Продолжете со темата, не одете повеќе оф-топик. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Таа тема е затворена, башка на оваа нема опција дека би излегол на контрапротест (што апсолутно ќе се случи доколку има ваква квази парада).
Ни геј парада ќе има, ниту ти ќе излезеш на контрапротест. :)

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ни геј парада ќе има, ниту ти ќе излезеш на контрапротест. :)
Ако нема не излагам, ако има...ај подобро нека нема. За нивно добро :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ја не знам што повеќе може да понуди една партија на оваа “категорија“ сограѓани. Тоа што они се индиферентни, ја оправдува и положбата во која се наоѓаат. Дури и мислам дека од внатре “водачите“ им се поткупени за да се одржува status quo. За украинското сценарио, мислев на тоа да биде пресликано кај нас.
Дури и мислам дека добар дел од геј популацијата покрај индиферентноста, на избори гласа за "демохритијаните" кои директно им посочуваат дека се болни и дека никогаш нема да ги остварат своите права. :tapp: Арно викам јас. Македонче си е македонче. Дали геј или не, си носи од глупавоста.
Украинско сценарио ни е далечна крајност. Сепак глумиме дека ЕУ ни е приоритет. Не смееме да доволиме играта така да ја заврши.

A

AnFem

Гостин
Децата од прв до последен коишто протестираа против верскиот објект беа членови и симпатизери на Сдсм добро организирани од Сдсм, поточно од професорот на Градежен факултет и ќерката на Ѓунер Исмаил-Соња Исмаил.Така да фарбајте очи на друг дека тој протест беше спонтат;)
Глупости! Ако присуствувала Соња Исмаил таму, лепни им етикета на сите. Можете само да се надевате и да се самозалажувате.

Ако нема не излагам, ако има...ај подобро нека нема. За нивно добро :)
Тебе да не ти го плесна некој па што се буниш? Што те интересира за нечии права и нечија определба? Ако не можеш да помогнеш, не досерувај!

Дарко Рибарот

Пуштен пуштен,а фактички го кријат..
Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Што сакаат нека прават, и парада и марш ... ако сакаат нека се фрлат во Вардар. Едноставно не ме интересира.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ајде, па и филм Парада да направиме.

Инаку сум за, од проста причина што се ставам на нивно место и сметам дека и ја истото би го направил и сум сигурен во својата сексуална определба, што значи уво не ми чуе ако некој си се фали со својата, која е различна од мојата. :)
Нека си цепат, повеќе за нас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom