Ќе отпочнат работи за Музеј на ОНА во Чаир

• Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување
Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Не си греши душа , таквите биљмези како тебе и Глупакот Аљи ми се забава , ми го дигаат адреналинот , во 2001 ва имаше една игра која ни во Дизниленд ја нема , да бутнеш што повеќе кечиња , ах тоа беа времиња :vozbud:
Ne kazav nisto protiv tvoe ovcarstvo :pos2: :vozbud:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
abe sto ke stavat vo muzejot da im ebam sve...kecinja i kalasnikovi

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Sto da prais, ne mozat site da bidat srbo-ruski potrckovci :tv:
Ajde vie ne solite pamet, vie od taka narecenata partijata vmro gi ostavivte brat ljube i johan da gnijat po zatvori a drugi lugje da gradat karijera na nivni grbovi.
Sto posto ke ima vo muzejot sliki od grbovite na lugje sto mu pishale na grbovite so nozevi, mozda ke ima i od manastirite i od vejce i od karpalak.
Nemate ni eden osto dostoinstvo vo sebe.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
:nesvest:
тежок збор фрли сега
немој вака сега да не разотркиваш....
ај ти наш си ама глеј барем другиве да не не знаат
Devojce koj te spomna tebe. Nemash nesto drugo da pravish odkolku da se bavish so vakvi gluposti i politika..

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Devojce koj te spomna tebe. Nemash nesto drugo da pravish odkolku da se bavish so vakvi gluposti i politika..
се пронајдов во тие што ги спомна пош генерализираше...
и да .. јбг неам со што друга да се бавам, да бев на филолошки валјда ќе ти објаснував каде имаш печатни грешки, на економски ќе пресметав со која цена на карти за музејот ќе можат најмногу да заработат и во кој тип на оружје најдобро ќе е да ги инвестираат тие пари... ама вака... ова ми останува

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
еееј чика аљи.. у музеј ќе го градил... и место го погодил и све.. само кој ќе го одил тамо. јас би го одил да го видим музеј на параноиден шизофреничар како ќе го изгледаљ..
за декоратиа на тој пенџерите добро е да го ставил стакло со дупки од тоа каљашот.
ко ќе го одим ќе му го носим поклон двд. да го гледал секој ден оној буљката што го фатил планинска бура и му цветал на главата
so mnogu still i cuvstvo pisuvas bravo:smir: .
Inace ne mozam da razbiram vo 21 vek koga koga civiliziraniot svet pocituva sekoe kulturno delo na drugite nacionalnosti vie seuste ostanavte na vremeto komunizmot i primitivizmot.
Sinagogata ja imat fateno pola skopje i nisto ne kazuvate a koga stane zbor sa nekoj albansko delo se vratite pak na izmislenite holivudskite horror filmovi za albancite.
Za mene e mnogu normalno da se gradi toj muzej ili drugi umetnicki dela za albanskite heroi ili za nesto drugo kako e sosema normalno vie makedoncite turcite ili bilo koj drug da gradi muzei za svoi heroi.
Toa e samo Muzej (kulturen objekt) ne e atomska bomba
ama aj na koj da mu kazuvas

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
се пронајдов во тие што ги спомна пош генерализираше...
и да .. јбг неам со што друга да се бавам, да бев на филолошки валјда ќе ти објаснував каде имаш печатни грешки, на економски ќе пресметав со која цена на карти за музејот ќе можат најмногу да заработат и во кој тип на оружје најдобро ќе е да ги инвестираат тие пари... ама вака... ова ми останува
Ok, I love you too..:smir:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
so mnogu still i cuvstvo pisuvas bravo:smir: .
Inace ne mozam da razbiram vo 21 vek koga koga civiliziraniot svet pocituva sekoe kulturno delo na drugite nacionalnosti vie seuste ostanavte na vremeto komunizmot i primitivizmot.
Sinagogata ja imat fateno pola skopje i nisto ne kazuvate a koga stane zbor sa nekoj albansko delo se vratite pak na izmislenite holivudskite horror filmovi za albancite.
Za mene e mnogu normalno da se gradi toj muzej ili drugi umetnicki dela za albanskite heroi ili za nesto drugo kako e sosema normalno vie makedoncite turcite ili bilo koj drug da gradi muzei za svoi heroi.
Toa e samo Muzej (kulturen objekt) ne e atomska bomba
ama aj na koj da mu kazuvas
евреите не дојдоа ко напаст од север, ниту пак ни убиваа војници, ниту пак малтретираа македонци, ниту пак бараат преку леб погача, ниту пак бараат синагоги на секој два метри.. капираш што сака авторката да каже?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ne kazav nisto protiv tvoe ovcarstvo :pos2: :vozbud:
Во право си поред толку овци кои се доселија од косово мора и овчари да има , ама не е лесно смрди бе пријателе , не да смрди копа :pos:

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
евреите не дојдоа ко напаст од север, ниту пак ни убиваа војници, ниту пак малтретираа македонци, ниту пак бараат преку леб погача, ниту пак бараат синагоги на секој два метри.. капираш што сака авторката да каже?
koi dojdea od sever veke go imas uceno vo 6 oddelenie.
inace kako avtorka ovoj pat go zaeba posto logicno ne e vo red da ja imas drzavata i pak da bides maltretiran, ubivan diskriminiran i ne znam sto...
rabotata e vo toa sto mene ako mi e potrebno ke baram ne samo pogaca od leb tuku i gjomlezec :pos2: .

toa e rabotata nema da ima mir ako ne ja cuvstvuvame drzavata isto.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Во право си поред толку овци кои се доселија од косово мора и овчари да има , ама не е лесно смрди бе пријателе , не да смрди копа :pos:
vistia e deka tie se doselija kako ovci no in the end albanskite kosovari go zema toa sto go saka. a so ke prajme so tebe sega koga psiholoski si doselen od grcite ova e najlosoto:jaj:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Полека со навреди. Овчари, смрдеи...а ти Енхалон не мешај Грци, за такви провокации исто може да се добие бан.

Продолжете.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
koi dojdea od sever veke go imas uceno vo 6 oddelenie.
inace kako avtorka ovoj pat go zaeba posto logicno ne e vo red da ja imas drzavata i pak da bides maltretiran, ubivan diskriminiran i ne znam sto...
rabotata e vo toa sto mene ako mi e potrebno ke baram ne samo pogaca od leb tuku i gjomlezec :pos2: .

toa e rabotata nema da ima mir ako ne ja cuvstvuvame drzavata isto.
ми '99 не сум била 6то... ама го поминав материјалот покасно по географија... се измени демографијата на Западна Македонија... али еби не еби, прај деца не прај- џабе.. никако да стигнете до тие 20% па мора со каљаши, тужибабикање и тешки превари да ги надополните...
за жалење сто што самите ништо неможете да постигнете, треба да се срамите со својата неспособност а не да се фалите...
знаете како викаат: од кол, на кол, третиот во газ*

* македонска народна поговорка која секогаш испаѓа вистинита

Kajgana Shop

На врв Bottom