Љубов со пари сепак се купува

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали ги оправдувате ваквите ергени кои купуваат жена?

• да

Гласови: 78 58,6%
  • не

Гласови: 55 41,4%

• Вкупно гласачи
    133
Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Баш Мачорке тоа што не си Македонка е доволно тоа ти да не солиш памет на Македонци какви треба да бидат и што да прават.Оди соли им памет на твоите таму и советувај ги што сакаш.Ме боли искрено стапот за твоите(кои и да се)Јас не им солам памет на твоите.Не се мешај кај Македонците, затоа што таму не ти е местото.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Темава у П.М отиде, само оти премногу се генерализира, ако некој го заебала некоја курвичка не значи дека сите жени се такви, мислам ало намалете тоа фрустрациите малце да го ебам.

А за жените ја одамна имама кажано, си играат дволична игра, кога сакаат играат на карата феминизам, либерализам и сл. ама кога тоа не им одговара се повикуваат на конзервативизам, чесност и сл.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Темава у П.М отиде, само оти премногу се генерализира, ако некој го заебала некоја курвичка не значи дека сите жени се такви, мислам ало намалете тоа фрустрациите малце да го ебам.

А за жените ја одамна имама кажано, си играат дволична игра, кога сакаат играат на карата феминизам, либерализам и сл. ама кога тоа не им одговара се повикуваат на конзервативизам, чесност и сл.
Epa toa vtoroto ok e a prvoto ne znaci deka nekoja me zaebala pa deka sega generaliziram gledaj sto se slucuva promiskuitet uveliko i posle ke ne bide e ne ide toa kako sto ne ide rakija so baklava nego so salata.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

Едноставно кажано и точно! Браво (y)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Баба ми раснела во семејство со 9 деца.Никогаш не е тепана и малтретирана.Дедо ми и баба ми имале 6 деца.Никогаш женско во моја фамилија не е тепано.Немој да сереш.Можам да ти набројам илјда либерали што ги тепаат жените како кучиња дома.Ете ти го ФРЧКОВСКИ што ја шамараше жена му на паркинг.

Кој ги правда Македонците што изневеруваат и се дрогираат?Јас илјада пати сум кажал дека сум строго против тоа.Бап тоа ти го доведе либерализмот.Проституција, курви, швалерај, разводи.

Немој да сереш за мајка ми и за женско во моето семејство, разбра;)Немој да се служиш со ниски страсти.

Македонците не ја окупираа Германија, не ја окупираа Бугарија, ама имаа јак наталитет што доведе да опстанат, да имаат репродукција.Кога си толку паметна Албанците со наталитет го земаа Косово.За пола век тие се дуплираа на Косово за разлика од Србите коишто имаа никаков наталитет.Кога имаш наталитет имаш потреба и да се шириш драга госпоѓо.

Швеѓани, Норвежани, Данци не емигрираат во Авганистан, Ирак, Саудиска Арабија, ама баш затоа примаат Арапи, Црнци, да работат кај нив баш затоа што немаат наталитет, младина и нема кој да им работи.Слабиот наталитет доведува да се примаат емигранти заради немање работници.

Колку ќе ја чини Европа во иднина е тоа што кога ќе влезеш во едно шведско училиште и ќе видиш колку Швеѓани учат во нив.Да не ги набројувам Париз, Лондон, Берлин во коишто веќе владее шеријатско право, а Германија е веќе земја со 4 милиони муслимани, плус Црнци, Азијати.Франција не ја ни зборам, Белгија исто така.
Во 2009 година во Британија скоро 32% од ново запишаните основци се обоени, односно не Британци.Имаат вртоглав наталитет, скоро 5 пати поголем од Англичаните.

Еве колку Американците ќе ги чини нивната квази еманципација не жената:

Расна мапа на Лос Анѓелес во 1940 година

http://i48.tinypic.com/2mhivcn.jpg

А, еве како изгледа Лос Анѓелес денес:
http://i48.tinypic.com/23hwsw7.jpg

Овие слики некако ми се многу познати и од Скопје, Тетово, Гостивар, Струга нели Мачорче?

Ова е малку офтопик муабет, ама веќе кога се служиш со ниски страсти и бла бла муабети, време е некој друг да преземе одговорност.

Прво, мајка ти не ја навредив јас, туку ти, ти беше тој што по не знам кој пат тврдеше дека Македонките се курви.
Второ, дали некоја жена била тепана во твоето семејство или не, не знам, не сум баба Ванѓа, ама непобитен факт е дека во тие минати времиња кои ти толку ги величаш било сосема нормално жената да изеде ќотек од мажот, опишано си е тоа во македонската литература. Баш во моментот ми текнува на еден дел од Крпен живот, Стале Попов пишува дека таа појава била најнормална, дури и попот и учителот кои во тоа време биле сметани за најавторитетни и најнапредни, си ги тепале повремено жените.
И точно е дека Фрчковски шамараше жена на паркинг, но тоа појава беше најостро осудена од јавноста, а во минатите времиња по кои ти тажиш, тоа ќе беше нешто нормално, никој немаше да дига врева за тоа.
Убаво што не ги правдаш Македонците што не изневеруваат, само ти за нив до сега немаш зуцнато ништо за нив, или бар јас не сум прочитала, ама константно трубиш за Македонките бештии.

Албанците го добија Косово благодарение на меѓународната поддршка и јакото албанско лоби кое го плаќаат со пари заработени од трговија со бело робје, шверц на дрога и оружје и слични активности, без тоа, и по 15 деца да праеја џабе ќе им беше. И Ромите имаат огромен наталитет па не глеам да освоија некоја земја, напротив, живеат на дното на општественото скалило.

За ова другово што си го пишувал, за Црнците и Азијатите во Европа, неам поим што ти е поентата, мене не ми пречат другите раси, али тебе како деклариран неонацист и припадник на супериорната бела раса очигледно е дека ти се трн во око, неам намера да се замарам со тоа, твој проблем.
И кога сме веќе кај нацизмот, ваљда знаеш дека според нацистичката идеологија жените се за во кујна и за чување деца, никако за образование или кариера, така да малку ми е контрадикторно тоа што тврдиш дека жените во твоето семејство се образовани и вработени.

И на крај, имаш право да бидеш религиозен, конзервативен и патријархален до утре сабајле, само треба да разбереш дека твоето мислење си е твое мислење, а не некаква универзална вистина, затоа престани да го наметнуваш. Најди си ти патријархална и конзервативна жена, направи и дваесет деца ако сакаш и ако можеш да ги издржуваш, твоја работа.

А со ниски удари не се служам јас, туку ти, тебе на секоја можна тема единствен аргумент ти е како Македонките биле курви (Македонците ниту еднаш не ги спомна, али добро мажите како супериорен пол имаат право да бидат промискуитетни нели), па сега кога ти посочив дека тоа важи и за мајка ти, се најде длабоко навреден, а тоа што претходно безброј пати навредуваше цела една нација го заборави.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497

Пост на место ................. и за првото и за второто !
Не се сите дрољи и ороспии(во прав смисол) .......... но дека повеќето од нив(женските) играат дволична игра тоа е факт, истовремено и Либерализам, Феминизам... и Конзервативизам не иде заедно, или едно или друго, тоа се потполно различни појмови ............ ОК некоја нека биде и дроља ако сака нејзино право, само барем нека си признае и нека не глуми поштеност, а дека и машките не се светци и тоа е факт !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е под треба, туку за некои тоа е под мора.
Не се сите пораснати со Беверли Хилс, и не се сите во потрага по космичката љубов на Дивнето. Постојат многу кои немаат ниту такт, нути социјална вештина да кажуваат големи фрази и да го цитираат Гете од Страдинијата на младиот Вертер. Се што сакаат е жена во домот, кој ќе се грижи за истиот. Навистина не разбирам каде е проблемот, и одвратен ми е вашиот цинизам со кој го осудувате нивното немање на смисол за Валентинска љубов...
Ти барем мислев дека ќе разбереш, ај Господ го фати за јајца си трола секаде каде ќе стигне, досадна стратегија преземена од претходниот негов ник кој беше баниран, али ајде нека се радува малиот. Не сум против ако сакате и од Гватемала донесете си жена да ви чисти по дома, јас сум против купувањето, давањето пари за жена. Со пари се купува стока, после стоковата размена се појавило средство кое изразува вредност а ги нарекле пари. Значи со давањето пари оној кој ја купува жената и одредува цена. Така имаш Албанки кој ги носат за 500 евра ваљда фалш роба, имаш за 1000ка таа сигурно мие садови за 5 минути и некои за 2000евра само ги гледа садовите и тие се измиени.
Значи нашиве способни мажиња од толку што се способни си купуваат жена. Фала богу кога ќе си купиш нешто потоа си го сакаш твоја сопственост е. Батали ти Валентинска љубов и пародии, овде станува збор за купување на домаќинка. Али и они си научија јака финта, си бегаат после некое време. Гарант после ги продаваат на друг и бизнис си прават. Нешто слично на бештиите кој ги споменувате цело време, само различно спакувани ;)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Бракот во секој случај е договор помеѓу две лица, со взаемна согласност, од кој произлегуваат права и обврски.
Овде само имаме преддоговор во кој, доколку постои таа взаемна согласност и нема присила, останува да го уредуваат засегнатите страни.
Дали жената стапила во брак како последица на донација од нејзиниот иден сопруг кон нејзиното семејство воопшто не е битно, бидејќи не е во судир со законите на државата. Како брачен другар, таа ги ужива сите права.
Е сега, кога веќе навлегуваме во тој преддоговор, мислам дека подобро е да биде писмен и со сведоци. Да се постават одредени услови кои доколку жената не ги исполни, нејзиното семејство би било приморано да ги врати парите. Така сопругот ќе се заштити од ситуација во која би му избегала, би одбила да раѓа деца или да има секс со него.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Па баш буквално не ги купуваат жените сепак тие сами се нафаќаат, баш вчера праев муабет со македонец кој живее во албанија и вика имало некое католичко село негде не македонско-албанска граница каде што жените биле 4:1 со мажите и нели нормално неможе да си најдат партнер, а родителите им вршат притисок за мажење така да не бираат за кој ке отидат битно да бидат мажени, а пари од секогаш се плаќало на фамилијата на младата бидејки таков им е обичајот порано давале говеда денес пари.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Бракот во секој случај е договор помеѓу две лица, со взаемна согласност, од кој произлегуваат права и обврски.
Овде само имаме преддоговор во кој, доколку постои таа взаемна согласност и нема присила, останува да го уредуваат засегнатите страни.
Дали жената стапила во брак како последица на донација од нејзиниот иден сопруг кон нејзиното семејство воопшто не е битно, бидејќи не е во судир со законите на државата. Како брачен другар, таа ги ужива сите права.
Е сега, кога веќе навлегуваме во тој преддоговор, мислам дека подобро е да биде писмен и со сведоци. Да се постават одредени услови кои доколку жената не ги исполни, нејзиното семејство би било приморано да ги врати парите. Така сопругот ќе се заштити од ситуација во која би му избегала, би одбила да раѓа деца или да има секс со него.
Во право си треба на писмено да си ја купат жената, на договор изработен од адвокат и заверен од нотар. Утре да нема кавги зошто вака, зошто онака. Во кој век живееме со усен договор, тоа во бизнис секторот е невалиден договор. Чист бизнис, плаќаш и си сакаш квалитетна услуга, може да стават во договорот и можност за враќање на робата доколку не се задоволни во период од 30 дена да им се вратат и парите. Надлежен суд Скопје 2.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
, јас сум против купувањето, давањето пари за жена.
И јас сум против ова. Исто сум против загадувањето на планетата Земја, и против сум глобализацијата и истребувањето на китовите.

Сега, од кога го искажавме нашето вјерују, можеме да ја напуштиме фазата на празна декларативност и да кажеме нешто што има суштина. ;)

Постот ти е полн со стереотипи и предрасуди. Погледни го ликот кој дал пари за жената, во пума блузенце. Не знам како да ти кажам, тој не умее со зборовите. Не знае да го цитира Тагоре, не знае кој е Шели, веројатно и целата поп култура има незабележано поминато покрај него. Од друга страна, нагонот за продолжување на врстата и најсуштинскиот нагон кај човекот, самото негово јадро. Што тој да направи? Сака деца, сака потомство, и сака да не биде сам дома. И сега доаѓате ти, Дивнето, Мачорка, Пумата и го исмејувате дека не го бива. Не го бива бе.

Тоа дека ако некој некого купи со пари, потоа спрема него ќе се однесува како спрема предмет, може, но не мора да следи. Јас познавам еден куп шармери, кој нели ги бивало, и кој во бракот се претвориле во м'жиња со пивски стомаци кој си ги третираат жените полошо од предмет. Многу е поголем веројатноста дека ликот од почетокот на приказната цел среќен што си го реализира нагонот за продолжување на врстата, и што конечно не е сам, ќе се однесува спрема жена му со почитување.

Тоа дека таквите жени по извесно време бегаат од таквите бракови за да се занимаваат со проституција е комично. Таа всушност направила чекор напред во животот. Зошто би го компромитирала тој чекор напред? Многу е поверојатно дека жена која пораснала по кафичи и ноќни клубови, која била промискулитетна и нели модерна, ќе почне да се занимава со проституција, затоа што бракот ќе го доживува како ограничување на нејзината слобода...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Во право си треба на писмено да си ја купат жената, на договор изработен од адвокат и заверен од нотар. Утре да нема кавги зошто вака, зошто онака. Во кој век живееме со усен договор, тоа во бизнис секторот е невалиден договор. Чист бизнис, плаќаш и си сакаш квалитетна услуга, може да стават во договорот и можност за враќање на робата доколку не се задоволни во период од 30 дена да им се вратат и парите. Надлежен суд Скопје 2.
Не се работи за стока, затоа што не е оданочена. Од таквиот преддоговор државата не зема процент. Не се работи ниту за бизнис затоа што нема обострана материјална добивка. Нема профит. Се работи за една единствена донација која не може да се стави во корелација со институцијата брак.
Договорот е вонсудски, доволно е присуството на сведоци, а не е лошо да биде присутен и адвокатот на донаторот и иден сопруг. Институцијата брак сепак не ги предвидува обврските кои произлегуваат од донацијата, па мора однапред да бидат регулирани. Може да се протне и како предбрачен договор.
Понатаму, потребна е таа согласност, а поради економската состојба на девојката, согласноста се зема априори. Обично и двете страни се во одминати години и неможност да најдат партнер. Ваквиот начин да се најде партнер не е во ништо спорен.
Освен, можеби, за оние кои го земаат факторот "Љубоф" како фактор број еден за стапување во брак. На тие им завидувам на наивноста и сакам да ги штипкам за обравчињата. :X3:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И јас сум против ова. Исто сум против загадувањето на планетата Земја, и против сум глобализацијата и истребувањето на китовите.

Сега, од кога го искажавме нашето вјерују, можеме да ја напуштиме фазата на празна декларативност и да кажеме нешто што има суштина. ;)

Постот ти е полн со стереотипи и предрасуди. Погледни го ликот кој дал пари за жената, во пума блузенце. Не знам како да ти кажам, тој не умее со зборовите. Не знае да го цитира Тагоре, не знае кој е Шели, веројатно и целата поп култура има незабележано поминато покрај него. Од друга страна, нагонот за продолжување на врстата и најсуштинскиот нагон кај човекот, самото негово јадро. Што тој да направи? Сака деца, сака потомство, и сака да не биде сам дома. И сега доаѓате ти, Дивнето, Мачорка, Пумата и го исмејувате дека не го бива. Не го бива бе.

Тоа дека ако некој некого купи со пари, потоа спрема него ќе се однесува како спрема предмет, може, но не мора да следи. Јас познавам еден куп шармери, кој нели ги бивало, и кој во бракот се претвориле во м'жиња со пивски стомаци кој си ги третираат жените полошо од предмет. Многу е поголем веројатноста дека ликот од почетокот на приказната цел среќен што си го реализира нагонот за продолжување на врстата, и што конечно не е сам, ќе се однесува спрема жена му со почитување.

Тоа дека таквите жени по извесно време бегаат од таквите бракови за да се занимаваат со проституција е комично. Таа всушност направила чекор напред во животот. Зошто би го компромитирала тој чекор напред? Многу е поверојатно дека жена која пораснала по кафичи и ноќни клубови, која била промискулитетна и нели модерна, ќе почне да се занимава со проституција, затоа што бракот ќе го доживува како ограничување на нејзината слобода...
Ме обвинуваш за празна декларативност, стереотипи и предрасуди, а самиот како поткрепа на тврдењето внесуваш елемент емотивност и сожалување „види го ликот кој дал пари, кутар он“ :) Интересно од твоја страна.
Сакал деца сакал потомство, кој му забранува, јас и Мачорка? Ниту е слеп ниту е глув нека иде во соседното село и нека си најде. Уф али Ставре неможе да си најде и за него е дозволено купопродажба на жени, оти Ставре незнае кај му е во гаќите и затоа е посебен. Прекинете со лажниот морал. Ќе се однесувал со почит, тоа го знаеш вака од око или ти кажа некој?
Па на еден овде три Албанки му избегаа, од што беше полн со почит, на две години си купува нова стока. Со се деца му бегаат. Ние сме го исмевале, а вие што му правите? :) Мислам стварно муабетов е луд.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ти барем мислев дека ќе разбереш, ај Господ го фати за јајца си трола секаде каде ќе стигне, досадна стратегија преземена од претходниот негов ник кој беше баниран, али ајде нека се радува малиот. Не сум против ако сакате и од Гватемала донесете си жена да ви чисти по дома, јас сум против купувањето, давањето пари за жена. Со пари се купува стока, после стоковата размена се појавило средство кое изразува вредност а ги нарекле пари. Значи со давањето пари оној кој ја купува жената и одредува цена. Така имаш Албанки кој ги носат за 500 евра ваљда фалш роба, имаш за 1000ка таа сигурно мие садови за 5 минути и некои за 2000евра само ги гледа садовите и тие се измиени.
Значи нашиве способни мажиња од толку што се способни си купуваат жена. Фала богу кога ќе си купиш нешто потоа си го сакаш твоја сопственост е. Батали ти Валентинска љубов и пародии, овде станува збор за купување на домаќинка. Али и они си научија јака финта, си бегаат после некое време. Гарант после ги продаваат на друг и бизнис си прават. Нешто слично на бештиите кој ги споменувате цело време, само различно спакувани ;)
Погрешно го разбираш давањето на пари, не се работи за тоа дека ја купуваш невестата туку посредникот ги зема грото од парите останатото е некаква традиционалност.
Колегата бивши кај мене на работа го направи истото и "купи" невеста со традиционална венчавка во Тајланд и покрај тоа што жена му е менаџер на еден од најголемите хотели таму, тој ги варди децата дома и ги врши традиционално женските работи.
Исто и кај нас на 90% од свадбите се "купуваат" невестите која по 200 ден, која по 100 евра во зависност колку е пијан кумот и зетот, па не значи дека тие нивните сопруги само ќе чистат и метат прашина по дома. Знам министерот за економија Ставревски си ја купи невестата, односно читав во Вест на средна страна за тоа кога правеше свадба и после се чудиме зошто икономијата ни е ваква каква што е.
И пак имаш погрешна перцепција за тие луѓе кои купуваат жени од таму, не се работи ниту за мамини мази, ниту пак за неспособни туку за луѓе кои обработуваат земја и стока и се традиционалисти по природа. Од истите традиционални мотиви бараат невести за да "купат" и да си оформат семејство, илузорно е да се надеваат дека ќе најдат девојка од градот која би се согласила на тешкиот живот на село и посегнуваат кон порационални решенија како ова.
Моја претпоставка дека голем дел од нив ќе бидат повнимателни сопрузи и татковци од оние парови што декларираат љубов со вечери по мексички и кинески ресторани и типкаат СМС на швалерот/швалерката под маса. (кога веќе се оди на стереотипи да си кажам и јас)
Разводи има и кај парови што се земени на љубов и му бегаат невестите.
Мислам дека мора да ги сфатиш тие луѓе, не знам како би функционирала врска кога либето се враќа дома од молзење овци, си потпевнува Миле воли Диско и го врзува Дорчо во шталата додека дома го чека доктор-професор по арабистика со фри џез позадина спремна за секс во тројка.

Kajgana Shop

На врв Bottom