Љубов со пари сепак се купува

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали ги оправдувате ваквите ергени кои купуваат жена?

• да

Гласови: 78 58,6%
  • не

Гласови: 55 41,4%

• Вкупно гласачи
    133
A

AnFem

Гостин
Не оправдувам трговија со животни, ниту пак со луѓе. Официјално отрпнав, веќе ничие мислење не може да ме изненади!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
можда и јас еден ден ке појдам накај Албанија, Лежај. :)

В

Вештерот

Гостин
Се надевам дека овој тренд ќе добие нагорна насока и се повеќе мажи ќе се одлучат на овој чекор за да им стане јасно на момите наши дека ептем го претераа со своето однесување. Сакале мажот да бил ваков, да имал ова, да не му фалело она, бла бла бла. Се надевам дека се повеќе ќе има стари моми и ќе бидат присилени да платат за ерген за да можеби им текне дека навистина ја претерале со своите критериуми и барања. Ама се сомневам дека тие девојки со високите критериуми би собрале храброст и би платиле за посредство при барање на маж бидејќи егото им е толку надујано што попрво би останале сами.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Башка види го човекот целиот насмеан, конечно дочекал женска рака во куќа. Јас би му поскал многу здравје и деца, а среќата он веќе си ја нашол.
Ааааа, за женска рака ли зборуваме? Па нели е поефтино куќна помошничка да земел? Уствари, долгорочно гледано, веројатно не.
Секогаш за мажите е полесно... во тие "критични" години кога ги мава криза, ќе намислат дека им е доволно да имаат по дома нешто што е женско, па веднаш ќе најдат. Уште полесно за нив што ете сега може и официјално да го купат тоа, наместо да го бараат и да молат по роднини пријатели. Ужас!
Иначе јас лично познавам посредничка на бракови, на која и цвета бизнисот. Растура со невини и шо потазе девојчиња, на ергени кои работаат странство. Ама за нивно добро де... немаат тие време да си најдат и плус нема таму таква роба како нашава. Би ја бесела на плоштад да ја имав таа власт. А гледам дека и ќерка и од мала убаво ја расте, за да и земе веројатно поголема пара. Значи не, не се случува ова само во Албанија.
И да, гласовите на темава ме тераат на повраќање исто така.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Ааааа, за женска рака ли зборуваме? Па нели е поефтино куќна помошничка да земел? Уствари, долгорочно гледано, веројатно не.
Секогаш за мажите е полесно... во тие "критични" години кога ги мава криза, ќе намислат дека е им е доволно да имаат по дома нешто што е женско, па веднаш ќе најдат. Уште полесно за нив што ете сега може и официјално да го купат тоа, наместо да го бараат и да молат по роднини пријатели. Ужас!
Иначе јас лично познавам посредничка на бракови, на која и цвета бизнисот. Растура со невини и шо потазе девојчиња, на ергени кои работаат странство. Ама за нивно добро де... немаат тие време да си најдат и плус нема таму таква роба како нашава. Би ја бесела на плоштад да ја имав таа власт. А гледам дека и ќерка и од мала убаво ја расте, за да и земе веројатно поголема пара. Значи не, не се случува ова само во Албанија.
И да, гласовите на темава ме тераат на повраќање исто така.
убаво пишува - Ваквите ергени,значи 40+......или поарно како што рече некој да капат по кафани и коперации,па да ги најдат премрзнати по кориите некој ден........животот не на секој му пружил шанса,ама пак уште да се изживува со тебе и некој да те лаже ??

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Добро еве оставам на тебе како убер паметна да кажеш што да прави на 40 и кусур години а неоженет.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Добро еве оставам на тебе како убер паметна да кажеш што да прави на 40 и кусур години а неоженет.
Шо се фаќаш за мојот памет? И јас ли треба да одам и да им кажувам што да прават? Ако решиле така да си го сјебат животов - нивен проблем. За мене луѓето што стапуваат во брак без љубов се ... оф, не знам што да речам за да не звучи лошо, па да треба пак да се пишува за мојот памет. Демек давај што даваш само да не сум сам по дома? На што личи тоа бре? Па подобро сама ќе останам цел живот, отколку да купам некој да ми ги кине нервите секој ден. Или па да ме купи некој за да го перам и ранам. ОДВРАТНО!
Плус тоа... интересно е ако тие бракови се склучуваат во црква или џамија или сеедно во кој било друг Божји храм. Тоа е најинтересно лицемерниот момент што може да се случи! Мераци.:vozbud:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
јас знам за повеќе разводи од успешни бракови од љубовта која ми ја објаснуваат некои.....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.897
Поени од реакции
12.438
Едночудо бракови се склапаат од интерес во т.н. модерен свет, кариеристи, ќарлии, луѓе калкулатори..., човеков барем поштено платил за женава. И тие бракови од т.н.љубов голем дел се распаднати или се држат само ради децата.
Туку ептен се паднати цените. Порано чинеа и по една две јаки коли. Ама ради кризава во Европа е ваљда

И ај со среќа нека им е

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Ахха така значи, абе уште сум троа младичок за женидба, али за некоја годинка ќе треба да си го спремам чекмеџето за одврзување ... че си купа некоја Аљбанка од Корча ... :D
Каква бре албанка ке ти ја даам ја мојата носи ја ЏАБЕ !

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Не е купена љубовта.жената е купена :D
видиш затоа одма рипаат феминстките - тие не се предмет да го купи некој,ама обратно за да излезеш и добиеш шанса треба добро да ти е спремно ќесето да го привлечиш нивното внимание......итн итн......

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Ако решиле така да си го сјебат животов - нивен проблем.
Според насмевките на нивните лица не ми личат дека се сјебале.

Ама и тебе ти е и онака небитно, ти си имаш принц на бел коњ па можеш да им се ситиш на маката на другите.

Инаку ќе оправдав и да беше обратно, немажена жена на 40 и кусур години да оди и да си плати за маж во Албанија.
Овде се работи за реални животни проблеми, а не за филозофски его трипови на тинејџери на темата љубов.

В

Вештерот

Гостин
Не е купена љубовта.жената е купена :D
Па ако сме попрецизни не е купена жената. Она може фино лепо да си одбере со кој маж ќе се мажи. Купена е само услугата посредништво.:) Платено е само за информацијата дека некаде постои жена која би сакала да се мажи. Така да тоа не значи дека некој ја купил жената.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Па ако сме попрецизни не е купена жената. Она може фино лепо да си одбере со кој маж ќе се мажи. Купена е само услугата посредништво.:) Платено е само за информацијата дека некаде постои жена која би сакала да се мажи. Така да тоа не значи дека некој ја купил жената.
Ама пак не е ни љубовта купена :D

Kajgana Shop

На врв Bottom