Љубов и монотонија?

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Кога се двајцата заљубени и да молчат им е убаво.Но прашањето е,зошто сега не им е интересно?
Многу долго молчеле.
Се во свое време... е сега ако е прекасно за да се каже нешто и веќе она интересното поминало,прекасно е! Life goes on...
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
И јас истово се прашував, дали настапи монотонија затоа што избледе љубовта, или избледе љубовта затоа што настапи монотонија? Уште не знам.
Во секој случај, сигурно е дека овие две работи се причинско-последични. Која пред која иде, мање битно...
 
С

Сатори

Гостин
Кога доаѓа до монотонија, а да бидеме реални дека кога тогаш ако не се грижиме за она што го имаме ќе дојде до досадата, лошо е кога ќе се појави потребата од надокнадување на интересно поминатото време.
Јас сум Близнаци во хороскоп, карактерно зависна од промени и единствената работа која што не можам да ја поднесам во врска се рамнодушноста и досадата, а во случајов, монотонијата ми е поголемо зло, никогаш не останувам, не се задржувам на тоа место кога веќе сум ги исцрпела сите „сонциња“ што можеле да ми бидат дадени, енергијата престанува да тече, кожата повеќе не е интересна и тоа е тоа.Толку.
Но, ајде да речеме дека се надевам на тоа дека зависи од партнерите и нивната способност да ги пронајдат начините да шифтираат помеѓу навиката и досадата.
Ако нема нешто ново да ме разбуди, ако нема ново „сонце“ да ме грее, тогаш ќе бараме нова ветена земја.
Единственото константно правило во мојот живот.
 

-----<-<@

loso kure
Член од
10 ноември 2008
Мислења
494
Поени од реакции
23
Според мене одговоров на темата е доста едноставен, поагам од два цитата...дека за љубов и војна треба двајца и дека љубовта е одење на двата партнера во ист правец,

...од таму и нормално е секоја емоција или чуство ДЕКА не е математичка константа, односно има падови и успони, т.е. партнерите треба постојано да изнаогаат начин као да им е се тоа интересно, но секако зависи од нивните карактери, ако е некој премногу и предолго инертен, тука е завршена прикаската.
 
Член од
23 септември 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0
Bas vcera raskinav so zenskata zaradi monotonijata ..... Odevme 2 god i nesto i istoto pa istoto se slucvase

I od seto toa dobiv edno iskustvo i mozi da sluzi kako sovet: ne se vrzuvajte mnogu so partnerkata i da bidite so nea sekoj den , ne zapostavuvajte gi prijatelite druzetese oti nekogas e povazno prijatelstvoto......
 
Член од
16 септември 2008
Мислења
34
Поени од реакции
1
Vo sekoja vrska postoi period koga se e monotono!!!Toa e najnormalno se vi e top i odednas vi stanuva dosadno i mislite deka nema poveke ljubov i se proslo!!!Spored moe mislenje ne ni najmalku taka!!!Ednostavno koga ste tolku mnogu vreme so eden covek normalno e i da vi e dosadno,ama toa se periodi i brzo proagjaat iako mislite deka vecno ke taraat!!!Imam vrska 2god. mi bilo dosadno i pominalo,ama nikogas ne prestanav da sakam:pipi:
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
треба да се одржува шмекот во една врска за да не дојде до монотонијата
 

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Многу нормално дека може... Ама мислам дека ако таа монотонија трае подолго доаѓа до изладување на односите што значи дека љубовта и не била толку силна... Да била, немало да дозволат да се појави, а камоли да трае подолго :)

Не сум користела како изговор... И да користам, тоа не би било единствена причина за раскинување... Ако мене ми го кажат, ако сметам дека е така, ќе прифатам, тоа е што е... Ама мислам дека не е доволна причина....
 

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
ne zapostavuvajte gi prijatelite druzetese oti nekogas e povazno prijatelstvoto......
дефинитивно кога во една врска се ке се сведе само на нив двајца без дружење со други луге без излегување на само се задушувате и го правите истото постојано.доколку не се издувате доволно и како шлаг на тортата да ви дојде гледањето на дечкото/девојката ке настане невидена монотонија и врската ке стане ужасна.верувајте што повеке пријатели и исполнети денови со разни дружби тоа по убава врска.не е се во времето поминато заедно треба да се има и слобода
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Доколку двајца навистина искрено се сакаат, никогаш нема да им настане монотонија во врската, и да им стане досадно, зашто секогаш ќе смислат и ќе најдат начин тоа да го поправат и да ја направат нивната врска поинтересна. И сметам дека љубовта не преминува во навика, т.е. во оној момент кога љубовта ќе премине во навика, малку по малку умира, за на крај сосема да исчезне. Значи доколку двајцата се сакаат, и сакаат врската да им опстане, нема да дозвола да има во неа монотони периоди, зашто дури и да се појават знаци на нивно појавување, ако само малку се потрудат, ќе ги пребродат!

Да се наведе монотонијата како причина за раскинување, за мене е мн.глупава работа, зашто доколку јас сакам да не ми биде монотона врската, ќе превземам нешто во врска со тоа, а не едноставно раце да кренам! Тоа воопшто не е знак на љубов.
 
Член од
25 ноември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Според мене,монотонијата е нешто неизбежно во секоја работа што ја правиме,нема нешто на светот што вечно ќе ни биде интересно..Всушност во љубовта не е до здосадувањето,туку напротив,и двајцата се презаситуваат од онаа постојана стабилност,непроменлив статус,или незнам ни јас веќе како да го наречам..:nesvest:Затоа секогаш (барем јас мислам) треба да се трудиме да задржиме некоја одредена далечина на комуникација со својата половинка..Јас знам дека и покрај толку време поминато,секогаш кога ќе го видам момчето,без разлика на тоа во какви односи сме,или што се случува меѓу нас,без разлика на местото и времето,не поминал пат кога не сум ги почувствувала пеперутките во стомакот,она возуденост што струи во мене од првиот пат кога ја почувствував неговата близина..:back:
Сепак,кога се сака се се може,а начинот ќе го пронајдете сами!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom