Љубовта создава болка? Дали вреди таа болка? Зошто?

|_EmKA_|

~The Unforgiven~
Член од
18 март 2007
Мислења
90
Поени од реакции
1
Па и не вреди да бидеш во депресии, да се бедираш, да плачеш,да се разочаруваш... ич не е пријатно...ама ако нешто испадне од таа љубов..тогаш си неизмерливо среќен и забораваш на тоа како ти било пред да бидете заедно.. ..сакав уште нешто да напишам..ама заборавив што:uvo: .....нмв

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
Koga raskinav so eden decko koj premnogu go sakav, se zatvoriv vo soba i eden mesec ne jadev ubavo ,ne spiev, gledav vo edna tocka.. ednostavno srekata si otide i odtanav sama so bolkata.koga pak pocnav da iskacam so drugarki svativ deka od taa bolka sum stanala posilna :toe:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Eden pisatel imase kazano "Sakaj i koga ljubovta ti sozdava bolka, ne go zatvoraj svoeto srce..." Koga ljubovta vo nekoj moment ja definiras kako bolka togas treba najmnogu da sakas, i pokraj se. Ama dali vredi licnosta na koja i e podarena taa ljubov da bide sakana? Dali vredi da se rizikuva, place, ceka nekoj ili poradi nekoj? E ako vredi navistina, togas treba da se boris za taa licnost. Sega se postavuva prasanjeto od kaj znaes deka bas taa osoba e onaa vistinskata?haha epa sledi go srceto i ako vi barem eden moment pomislis deka ne e, togas navistina i ne e, i togas ne.
Velat ako nekoj te navede na solzi il bolka stradanje toj ne ja zasluzuva tvojata ljubov, ama za ljubovta mora da gi vkusi stradanjata za da se izdigne kon neboto, samo ako e vistinska:)

Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Tesko prasanje.... Ne sekogas, no vo odredeni situacii i za odredeni licnosti vredi! Nekogas, i da places, i da molis, ljubovta mozebi nema da ti bide vozvratena i samo ke se izmacuvas sebe si sto ke prezivuvas se i sesto za nekoj sto ne te zasluzuva! No koga gledas deka i "drugata strana" vozvraka i isto cuvstvuva, togas vredi!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
вреди, но понекогаш кога подобро ке разбереш ако не ти ја ценат ке се осеќаш како магаре и то! како и да е лично за себе вреди, па ако имате среќа после трудот резултатот ќе биде да уживате во животот.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Sekoj od nas vo zivotot ednas navistina ljubel. No toa ne znaci deka toa e ednas i zasekogas, ne znaci i deka ednas ljubis i nikogas poveke tuku samo deka si bil dovolno hrabar/ra da gi pokazes svoite cuvstva, svoite emocii pred nekoja licnost koja ti si ja smetala za draga. Toa voopsto ne e sramota tuku naprotiv gordost na uspesnite. Retki se onie koi ljubat, bidejki za da ljubis ti treba hraborst, a malkumina ja poseduvaat....Vredi..vredi da se zrtvuvas za ljubovta..Zatoa sto..Sekogas posle dozdot doaga sonce i trudot nema da bide zaluden[FONT=&quot]:)
[/FONT]

Член од
11 февруари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Некаде во мене верувам дека вреди таа болка... ама никако да ми се докаже тоа :( И секогаш јас си трпам и мене ме боли најмногу...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И јас се прашувам веќе година дена и сеуште не можам да го откријам одговорот.Не знам.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
ljubovta bolka ili ne :
iskreno spored mene e edna neizleciva bolka od nastanokot na samoto opsestvo zasto ?
ljubovta e bolka koga ja nemas pokraj sebe e bolka a koga ja imas pokraj sebe se plasis da ne ja izgubis a toa e bolka
ljubota e bolka slatka mala bolka koja te tera da mrazis stradas sakas i ljubis:wub:
dali sekogas vredi da se borime za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se osvoi tugoto srce ?
dali sekogas vredi da se strada za taa bolka ?
dali sekogas vredi da se saka taa bolka ?

veruvajte deka vredi :)

Љубовта е незаменливо чувство а какво?!Хммм,измешани се многу работи во едно па можеби и затоа ова е незаменливо!Се` е вредно ако нешто те прави среќна личност,ако прави да се чувствуваш возвишено!Вреди да се страда,со тоа се јача и самата личност.Вреди да се сака зошто само тоа ни преостанува ако ништо друго...Затоа го сакам секој што ме сака мене,а другите .....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да, љубовта создава болка, љубовта е болна на моменти.
Но,вреди.Секогаш вреди и болка,борба што и да е доколку се работи за вистинска љубов.
Некогаш треба да истрпиш малку повредување и рани,за да го добиеш тоа што навистина го сакаш.

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Да, вреди...но тогаш зошто она вистинското не се појавува после толку болка? Или треба уште разочарувања да се претрпат за да се дојде до вистинската љубов...уште не знам да одговорам на ова прашање...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
bolkata koja ja sozdava ljubovta e najslatkata bolka zatoa sto proizleguva od najslatkoto, najubavoto cuvstvo sto moze da postoi-ljubovta i tokmu zatoa istata i VREDI !
А зошто вреди?
Љубовта како љубов и среќата што доаѓа со неа-да, може да вредат ама зошто може болката пак да вреди?
Значи...го променувам својот став.Не вреди.Не вреди зашто, колку и да е голема таа болка ако некој не ти ја возвраќа љубовта-нема да ти ја возврати дури и таа болка да те убива.
Болката...болката не менува ништо.Оттаму доаѓа и мојот заклучок дека не вреди.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А зошто вреди?
Љубовта како љубов и среќата што доаѓа со неа-да, може да вредат ама зошто може болката пак да вреди?
Значи...го променувам својот став.Не вреди.Не вреди зашто, колку и да е голема таа болка ако некој не ти ја возвраќа љубовта-нема да ти ја возврати дури и таа болка да те убива.
Болката...болката не менува ништо.Оттаму доаѓа и мојот заклучок дека не вреди.
Не мора да значи дека Љубовта создава болка само ако е таа невозвратена.
Некогаш така се поклопуваат коцките,што мора да пројдеш низ таа болка и да ја почувствуваш.
Затоа јас викам дека вреди.Затоа што те прави посилен и те ојачува,те симнува од небо и те учи пореално да ги гледаш работите.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Не мора да значи дека Љубовта создава болка само ако е таа невозвратена.
Некогаш така се поклопуваат коцките,што мора да пројдеш низ таа болка и да ја почувствуваш.
Затоа јас викам дека вреди.Затоа што те прави посилен и те ојачува,те симнува од небо и те учи пореално да ги гледаш работите.
Како можев да заборавам на ова. :tapp:

Да.Ако постои нешто за кое што вреди таа болка-тогаш сигурно е ова.Патем, од лично искуство, болката не само што може да не направи посилни туку може да направи да станеме и отпорни на таа болка.:icon_lol:

Член од
16 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
3
Љубовта не е болка и не може да биде затоа што не е чуство туку дело. Заљубеноста создава болка од следните причини:
- Ако се загуби она во што сте заљубени. И вистината е дека болката е повеќе поради егоизам а не поради љубов. Затоа што тебе ти фали нешто или недостига... каде има во тоа љубов. Болката е проток на допамин (неуротрансмитер) истиот е прекурсор на адреналинот и се добива чуство на болка, затоа што мозокот му реагира на телото како да сте во опасност (во случајот поради загубата) .. и уште еднаш... Каде е тука љубовта?

Kajgana Shop

На врв Bottom