Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 ноември 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Eve sum pak jas so mojve problemi. Se muvame so edno devojce i ona saka use odma da se fatime a ja sakam popoleka da idam, da ne brzam. E toa i go kazav na drugarka mi, a ona i go kazala na devojcevo i sabajlevo ona zbesna, vika deka e gotovo megu nas, deka nejke vise da praime nisto. So da praam? Da prodolzam da se muvam so nejze ili samo gubam vreme??

M

M del Mar

Гостин
Eve sum pak jas so mojve problemi. Se muvame so edno devojce i ona saka use odma da se fatime a ja sakam popoleka da idam, da ne brzam. E toa i go kazav na drugarka mi, a ona i go kazala na devojcevo i sabajlevo ona zbesna, vika deka e gotovo megu nas, deka nejke vise da praime nisto. So da praam? Da prodolzam da se muvam so nejze ili samo gubam vreme??
Прво не ми е јасно зошто на другарка ти?Работите секогаш излегуваат подобро кога лично очи во очи ќе направиш муабет со личноста.Така да заеби другите што си имаш со девојчето тоа меѓу вас.
Па ако нејќеш да се фатиш со девојчето(пошо она сака) не губи време, најди си некоја што ќе ти е само за мување.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Пеер, жените ти се комплицирани. Нив и да се трудиш неможеш да ги сфатиш. Женско сум, па себеси не се сфаќам а најмалку очекувам некој друг да ме сфати.
Значи, ти и типката сте се мувале. Пред да стапиш во било како однос со неа, треба да знаеш дека комплицираноста на жените е толку голема и иде до оној степен да се што ќе кажат има некое сосема трето значење. Тие очекуваат ти да го сфатиш тоа скриено значење и да им возвратиш со нешто друго што има скриено значење. Да резимирам, неможеш да ги сфатиш.

Ти, очигледно и имаш на типката дадено лажна надеж. Она се надевала дека ќе стапите во врска, затоа што така го протолкувала тоа, а ти несвесно си кажал нешто што не си требал да го кажеш, затоа што ти си мислел една работа, а она сфатила нешто друго. И сеа она се надева дека ќе завршите хепили евер афтер.

Се што треба да напраиш е нормален муабет со неа. Кажи и дека сакаш нешто повеќе но ти треба време, и ако нејзината интелигенција е повисока од собна температура, ќе те сфати и ќе ти даде време. Во спротивно, што ќе ти е некоја која не те сфаќа и со која неможеш да направиш нормален муабет?

Значи, нема преносни значења, нема читање меѓу редови, правите муабет и тоа е тоа. Што попросто толку подобро.

И немој, навистина НЕМОЈ да праќаш други да ти завршуваат работа, или да праат муабет наместо тебе. Твој живот, твој избор, твоја врска. Сам треба да си решиш што-како.

А она, не ме чуди дека збеснала. Мислам, женско е. Тоа се подразбира.

Член од
5 ноември 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Прво не ми е јасно зошто на другарка ти?Работите секогаш излегуваат подобро кога лично очи во очи ќе направиш муабет со личноста.Така да заеби другите што си имаш со девојчето тоа меѓу вас.
Па ако нејќеш да се фатиш со девојчето(пошо она сака) не губи време, најди си некоја што ќе ти е само за мување.
Sea se napraivme partal
na msn i i rekov ona da si odluci do vecer. Valjda korektno postapiv.

S

StereoLove

Гостин
Sea se napraivme partal
Не и врши притисок,така повеке ке ја одалечиш од тебе и ке мисли дека си насилен тип.Дај и малку време ако сака супер ако не чао пријатно има и други на овој свет:toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Sea se napraivme partal
Кога поставуваш граница уше повеќе ја иритираш. Си и рекол до вечер да одлучи, нејзе се кладам тоа ја изиритирало. Со самото тоа ти си и кажал дека ти е сеисто ако раскинете...
Ако сакаш да успеете без разлика дали ке се мувате или одите, треба разговорите да си ги водите меѓусебе и само меѓу вас двајца и да останат...
Разговарајте убаво кажи и ја причината поради која не сакаш да брзате, а не дека тебе не ти дошло до врска со неа. Искреноста е мн важна раб, а најдобро е кога ке се покаже уште у почетокот, за понатаму се полесно да биде...

:toe::smir:

M

M del Mar

Гостин
МСН може само работа да заебе :icon_lol:
изјавување симпатии љубав и се то у живо фејс ту фејс...
За корисник56 викни ја на кафе нема кај да бега :icon_lol: или сад или никад

а пак раскинување преку мсн, фејЛбук е нешто најдегенски -.-

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
dali mozete da mi dadete sovet kako mozam da zaboravam edna li4nost koja mi e premnogu draga i koja se uste ja sakam a znam deka nikogas poveke nema da bidam so nea zs ja povrediv mnogu a i taa mene no seuste 4ustvuvam golema ljubov kon nea a pomina veke 10 meseci od koga ne sme zaedno taa ima de4ko veke 7 meseci i jas imam devojka 3 meseci i nemozam nikako da se vklopam so devojka mi probuvam da ja zasakam na sekoj mozen na4in a vo meguvreme da ja zaboravam bivsata no tesko mi odi toa ve molam za sovet.fala odnapred:smir:
Брат, размисли вака. Да си ја сакал, немало да си ја повредел. Ама, си го сторил тоа. Сега, тоа што го чувствуваш е грижа на совест, па затоа собери се, заборави ја и гледај да не ја повториш таа грешка повторно.

Член од
14 март 2009
Мислења
276
Поени од реакции
10
Брат, размисли вака. Да си ја сакал, немало да си ја повредел. Ама, си го сторил тоа. Сега, тоа што го чувствуваш е грижа на совест, па затоа собери се, заборави ја и гледај да не ја повториш таа грешка повторно.
fala brat :smir:

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Sea se napraivme partal
Oва ко у оние филмовите со Клинт Иствуд...we fight at dawn...или dusk у твој случај. Убаво ти викаат да не ставаш граница до кога да се одлучи...ама не ка не ти го затупуваат и они многу, зашо и господичната има огромна шанса да е од оние зависните што се...од врски нели...такви богами ич не ти требаат...да не си имаш проблеми ко дечкото на MihaeLa5.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
вака конкретно да дадам едно мислење за сите оние на кој им е потребен било каков совет.. што и да правите што и да мислите со муабет се се решава... муабет преку мсн фејсбук скајп и слично НИКАКО !!! кога почнува врска не почнува преку интернет.. него идете заедно се лижете и оп врска.. за раскинување исто.. СМС нај пи*карска работа! ако сте способни да раскинете кажете го тоа во лице!!! преку другар другарка НИКАКО!!! Смирување исто.. ако сакате со некој да праите муабет не е се преку мсн или скајп или пеку смс.. подруга форма има муабетот лице во лице.. вака на невидено може се и свашта да се каже и искрено и неискрено. и цинички и од душа и мерачки и потценувачки!!!
фала пријатно.:salut:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
незнам ни јас сама да се разберам,ни вие можеби никој не ме разбирате...БИВШИОТ МЕ УНИШТИ....не дека се случи којзнае што...едноставно:ГО ЗАСАКАВ за 3 месеци И МЕ НАПУШТИ 5 дена после врската........ме повреди премногу со тоа,не ми се ни јавуваше да ми кажи што се случува со нас...ништо...грозно искуство беше тоа з амене,незнаев што се случува...премногу сериозно сватив се,а тој имаше во план д аме искористи...кога виде дека не сум таква,ме напушти,после тоа...животов ми станна пекол,се разочарав од него,исто како цел свет да пропадна...сите чувства кои постое во мене,исчезнаа низ солзи и нервози....депресија имав долго време и се претворив во сосема нова личност...стасав до ова што сум,мислам дека неможам никој повејќе да сакам и единствено ми е важно да најдам некој што ќе ме сака,ми недостига љубов од некој,сакав и мислам дека нема да сакам како што сакав...немам верба повејќе во љубовта,беше тоа тогаш и не верувам во друга љубов освебн тааа кон него...тешко ми е ненмам на кого да му го искажам сето ова,не ме разбира никој....ми недостигаше макар и една мала прегратка од некој,се чувствував сама и се лувствував најневредно нешто на светов откако престана се со бившиот....сега кога не сакам никој,а неможам сама,ќе полудам сама....
Драга Михаела 5,
Залудно бараш утеха во друг - нема да ја најдеш и за тоа си свесна!
На овој свет, во оваа земја, во овој град - не си единствената која изгубила некого кого многу сакала ... единствено што е потребно е време, да се прибереш, да се средиш со мислите, чуствата ... а ова со друг дечко ти е дополнителен товар .. го мачиш и него и себеси ...
Те молам разбери, незнам коклу години имаш, но надежта во љубовта не треба да ја изгубиш и јас сум сигурна дека ќе најдеш некој со кој ќе бидете среќни заедно.
Позз и размисли добро:smir:

вака конкретно да дадам едно мислење за сите оние на кој им е потребен било каков совет.. што и да правите што и да мислите со муабет се се решава... муабет преку мсн фејсбук скајп и слично НИКАКО !!! кога почнува врска не почнува преку интернет.. него идете заедно се лижете и оп врска.. за раскинување исто.. СМС нај пи*карска работа! ако сте способни да раскинете кажете го тоа во лице!!! преку другар другарка НИКАКО!!! Смирување исто.. ако сакате со некој да праите муабет не е се преку мсн или скајп или пеку смс.. подруга форма има муабетот лице во лице.. вака на невидено може се и свашта да се каже и искрено и неискрено. и цинички и од душа и мерачки и потценувачки!!!
фала пријатно.:salut:
Фри бој,

Потполно се сложувам со тебе - СМС пораките се најдвосмислено нешто што може да постои (зависно од расположението на тој што ја чита - различно една иста порака се интерпретира)
Тоа раскинување по телефон, или нејавување-исклучување/ исчезнување или раскинување преку други ... тоа па не вреди да се споменува ... тоа зборува на отсуство на култура/ воспитување/ самодоверба и треба да сме среќни ако сме подалеку од такви искуства или луѓе
Позз:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom